Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Experienta Avatar la Sibiu

Cum Sibiu n-are cinema 3D n-a mai fost vorba de nicio experienţă. Ci doar de un film simplu. Cum a durat aproape două luni să ajungă la Sibiu şi cum încă de diainte de Crăciun toată lumea vorbeşte de Avatar, nici măcar de un film simplu n-ar mai trebui să fie vorba. Când colo, ce să vezi, sibienii mai aveau un pic şi se luau la ceartă ca să poată vedea filmul!
„Bine că se termină că deja este prea mult. Ne-am săturat...”, mi-a spus cineva din conducerea cinematografului Arta din Sibiu, joia trecută, în ultima zi în care rula Avatar. Pentru a face faţă cererii foarte mari, au mai introdus în program o proiecţie. În cele mai multe cazuri sala cinematografului Arta a fost plină ochi.
Eu am fost la Avatar miercuri seară. Atâţia oameni şi atâta forfotă nu am văzut niciodată în faţa cinematografului Arta din Sibiu. A fost sala plină. Diferenţa este că, fiind atât de mulţi doritori, reprezentanţii cinematografului au cerut să se respecte locurile indicate pe bilet. Când am ajuns la locul meu, surpiză, sau nu chiar surpriză, dar era cineva aşezat acolo. De fapt, cam pe tot rândul era lume aşezată. „Stai şi tu unde e liber că nimeni nu s-a aşezat unde scrie pe bilet!”, mi-a spus perechea venită la film pe locurile mele şi ale prietenei. Cum m-am aşezat, au venit alţii că îşi vor locurile. Ce idee le vine sibienilor: haideţi să ne mutăm tot trândul două locuri mai la dreapta ca să stea domnii unde au locurile pe bilet! Dă-mă dracu! Aici am pus piciorul în prag şi mi-am luat locurile plătite. Când a început filmul prin toată sala lumea se ciondănea pe locuri. În câteva minute s-au liniştit. Apoi au început foşnetele.
Toată lumea ştie că la cinema Arta nu există un loc de unde să-ţi iei pop-corn sau un suc. Aşa că toată lumea vine cu ele de acasă. În pungi. Nu exagerez deloc dacă spun că în prima oră de Avatar, până a terminat lumea de halit chipsuri, nu am auzit mai nimic din ce vorbeau oamenii albaştri. Am auzit în schimb o groază de foşnete şi crănţăneli. Asortate cu fâsâituri de la sticelele de suc. După care m-am putut uita la film.
M-am uitat atât de bine încât spre sfârşitul filmului, cine se ocupa de proiecţie s-a gândit că prea multe monologuri are Jake Sully şi ar fi bine să le mai scurteze. A trecut peste câteva vorbe plictisitoare direct în focul bătăliei. În rest filmul a fost ok, doar cine nu ştie ce se întâmplă în Avatar?!
Tot joia trecută am vorbit şi cu Petru Todea, coordonatorul cinematografului Arta din Sibiu. Fără să ne bufnească râsul pe niciunul, l-am întrebat cam pe când ar putea exista sistem de proiecţie 3D şi la Sibiu. „Promisiuni sunt de la conducere, dar de promisiuni ne-am săturat cu toţii”, mi-a răspuns Petru. Concluziile le trageţi singuri.

Top filme la Sibiu în 2009

Cel mai vizionat film la cinema Arta în 2009 a fost „2012” cu aproximativ 2.000 de spectatori. A urmat „Amurg” sau „Twilight” cu vampirii îndrăgostiţi şi cu vreo 1.000 de spectatori, după care pe podium a ajuns şi „My mom’s new boyfriend” – „Mama are un nou iubit” cu aproximativ 700 de spectatori. În doar primele cinci zile de rulare la Sibiu „Avatar” a sărit de 2.000 de spectatori.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 381

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

dorin

Acum 14 ani

ce pret a avut biletul la Avatar?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus