Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
13°C

10 magazine de vise verificate de politie

Poliţiştii din cadrul IPJ Sibiu, în colaborare cu Garda Financiară Sibiu au identificat şi verificat opt societăţi comerciale, ce deţin 10 puncte de lucru, care se ocupă cu comercializarea „plantelor etnobotanice”, pe raza municipiului.
La două dintre cele 10 puncte de lucru verificate mai existau în stoc produse etnobotanice (chiar dacă la una dintre acestea activitatea era întreruptă), stocuri care au fost inventariate, lăsate în custodia administratorului, care are obligaţia legală de a le distruge, conform O.U.G. nr.6/2010. În alte opt cazuri nu exista activitate, aceasta fiind oprită prin dispoziţia administratorilor societăţilor respective.

Conform prezentei ordonanţe, în următoarele 10 zile de la publicare şi, implicit, de la intrarea acesteia în vigoare, propietarul, posesorul ori deţinătorul cu orice titlu al plantelor şi substanţelor stupefiante şi psihotrope, are obligaţia să distrugă, pe cheltuiala sa proprie, cu respectarea prevederilor legale, plantele şi substanţele de tipul celor prevăzute de această ordonanţă, pe care le deţine.

Totodată, în cursul celor 10 zile de la publicare, respectiv 16-25 februarie a.c., precum şi ulterior acestei date, cultivarea, producerea, fabricarea, oferirea, punerea în vânzare, vănzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul-exportul plantelor şi substantelor prevăzute de prezenta ordonanţă, sunt interzise, în conformitate cu prevederile Legii nr.143/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

Nerespectarea prevederilor legale privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi a Legii nr.339/2005, privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi potrivit Legii 339/2005.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 378

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus