Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Marius Baciu: `Pe noi nu ne-a afectat criza`

Marius Baciu, antrenorul divizionarei, CSU Voința vorbește despre noile achiziții ale clubului cât și despre faptul că bugetul lor nu a fost afectat de criză, cu toate că, până și Liga I a început să “dea din colț în colț”. Voința a achiziționat în pauza dintre tur și retur numai puțin de șapte jucători (doi portari, trei mijlocași, un fundaș dreapta și un vârf) și este pregătită pentru începerea returului Diviziei C, din data de 26 februarie.
Sibienii au efectuat o serie de meciuri amicale în care antrenorul Voinței, Marius Baciu, a avut suficient timp să observe și evoluția noilor jucători, însă, acesta recunoaște că pregătirea din amicale nu a fost făcută 100%. “Atâta timp cât suntem în pregătire, în meciurile amicale, normal că nu o să fim sută la sută pregătiți, dar când vom începe returul spre că vom fi”, a spus Marius Baciu. Acesta dezvăluie secretul datorită căruia elevii săi au obținut performanță în tur și au ajuns pe primul loc după 17 etape, cu 42 de puncte. “Pot să spun că pe majoritatea nu îi interesează banii, ei nu joacă pentru bani, pe ei îi interesează sportul, fotbalul”, a mărturisit “Bacione”.

Jucători precum Dâmbean sau Foro vor fi înlocuiți de fotbaliști veniți de la Bihorul Beiuș sau Voința Livezile. Deși criza a afectat sportul sibian, fie că a fost vorba de volei feminin sau de rugby, de la cel mai mic și până la cel mai performant sportiv, tehnicianul echipei de pe Cibin dezvăluie faptul că salariile jucătorilor nu au fost afectate de criza financiară. “Pe noi ne-a afecat criza, sponsorii au rămas în continuare. La început a fost făcut un buget și de atunci ne ținem de el și nu am avut probleme până acum”, a spus Baciu.

Potrivit informațiilor primite de la Cornel Stănilă, directorul general al CSU Voința, cei șapte jucători noi sunt: Sorin Bălu care va evolua pe poziția de fundaș dreapta, de la Mureșul Deva; Claudiu Bunea, pe poziția mijlocaș dreapta, de la FC Zlatna; Dani Sergiu Vlad care va evolua ca portar și vine de la Școala de Fotbal Ardealul Cluj; tot pe postul de portar a venit și David Lazăr de la Liberty Oradea; Florin Măjer, mijlocaș de 24 de ani, de la Voința Livezile; Daniel Tătar, pe poziția de mijocaș, venit de la Unirea Alba Iulia și Istvan Szabo, pe poziția atacant, de la Bihorul Beiuș.

Baciu se declară mulțumit de evoluția de până acum a noilor jucători. “Eu sunt mulțumit de evoluția jucătorilor care au venit la echipă. Pe toți  pe care i-am dorit, au venit. O să văd când începem returul care va fi mai în formă și pe care îl voi titulariza, deocamdată e prea devreme să mă pronunț”, a mai adăugat tehnicianul. Acesta vede un atu în venirea fotbaliștilor din mai multe părți pentru că fiecare a învățat la echipa de club scheme diferite de joc și vine cu lucruri noi. În privința celorlalte echipe care mai speră la o calificare, cum ar fi Câmpia Turzii, Bihorul Beiuș sau FC Cisnădie, fostul căpitan al Stelei spune că nu se teme. “Fiecare echipă, care știe că mai are șanse de calificare, speră să termine pe primul loc însă noi ne urmărim obiectivul. Să ne păstrăm poziția și să promovăm în divizia B. Nu știu ce jucători și-au adus celelalte echipe, eu sunt mulțumit de lotul meu pentru că pe cine am dorit, a venit la club”, a mai precizat Baciu.

Primul meci din retur pe care îl va avea CSU Voința va fi în deplasare, cu FC Unirea Unghieni, vineri, 26 februarie, de la ora 14:00.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

gigi

Acum 14 ani

fato nu mai scrie despre fotbal ca habar nu ai.primul meci al vointei va fi in 2 martie la ora 15.00,domnul ala stanila care se tot baga in seama in ziare nu este director executiv la vointa noroc ca ai nimerit numele antrenorului
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus