Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Incepe lupta cu gropile

După ce săptămâni în şir nu au putut să intervină pentru a astupa craterele din străzile Sibiului, apărute în sezonul rece, echipele de constructori vor redeschide în maxim două săptămâni şantierele pe străzile din oraş. Primarul Johannis s-a întâlnit cu constructorii care au lucrări în derulare în Sibiu luni şi le-a cerut ca în maxim două săptămâni toate şantierele să fie redeschise. „În primă fază vor reîncepe lucrările pe 12 străzi situate în cartierele Hipodrom, Terezian, Lazaret, Turnişor, Trei Stejari şi Guşteriţa. Am rugat constructorii să redeschidă aceste şantiere cât mai curând posibil şi să lucreze într-un ritm susţinut pentru a putea finaliza lucrările începute în anii precedenţi”, spune primarul. Siretului şi Rusciorului sunt cele mai mari lucrări, în acest moment, în oraş. Pe Siretului, anul trecut s-a lucrat la modernizarea reţelelor de utilităţi iar din 1 martie se va trece la săpătura generală pentru reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor. Din 1 martie strada se închide complet pe o perioadă de 6 luni. Pe Rusciorului, E.On Gaz mai are de făcut câteva lucrări de cuplare la conducta nouă după care Geiger va începe să toarne straturile de asfalt.
Mai departe...
Constructorul Comtram va intra la stratului de uzură pe strada Cezar Bolliac şi pe strada Solidarităţii, H. Heine. Pe strada Verzăriei se vor continua lucrările la reţeaua de apă şi canalizare. Pe strada Dragalina se va intra la săpătură generală, reţelele de apă şi canalizare fiind finalizate. Carosabilul pe strada E.A. Bielz a fost adus la stadiu de binder înainte de intrarea în sezonul rece, iar constructorul COMTRAM va finaliza în această primăvară asfaltarea trotuarelor şi a parcărilor şi turnarea stratului de uzură pe carosabil. Şi pe Aleea Călăreţilor constructorul SCA.MO.TER va relua lucrul, pe cel de-al doilea tronson al străzii situat între strada Privighetorii şi strada Ludoş, prin completarea stratului de piatră spartă şi balast. Primul tronson al străzii a fost finalizat anul trecut.
Se închide şi Moldoveanu
Începând cu data de 1 martie strada Moldoveanu va fi închisă traficului în întregime pentru realizarea branşamentelor la canalizare în prealabil şi a săpăturii generale. Această lucrare va avea o durată de aproximativ 3 luni. Strada Negoi va putea fi folosită ca rută alternativă. Şi pe strada Hegel s-au demarat lucrările de săpătură generală în vederea reabilitării acesteia. O lucrare de mai mică importanţă, dar care va afecta traficul în zonă se va realiza pe strada Abrud – colţ cu Calea Guşteriţei. Începând de luni, 1 martie, în această intersecţie vor avea loc lucrări de modificare a traselului reţelei de canalizare: traficul va fi persmis, însă şoferii sunt rugaţi pe cât posibil să ocolească această zonă, iar dacă acest lucru nu este posibil, să dea dovadă de prudenţă la traversarea ei.
DPC astupă gropile
Staţia de producere a mixturilor asfaltice va fi pusă şi ea în funcţiune din 1 martie, oferind DPC materialul de lucru pentru refacerea defectelor apărute în stratul de uzură pe toate străzile din Sibiu. Primele străzi pe care se va interveni sunt: Avrig, Calea Dumbrăvii, Lungă, Bulevardul Vasile Milea, Semaforului, Turnişorului, Malului, Ştefan cel Mare, Principatele Unite, Macaralei, Ocnei, Râului, Oţelarilor, Octavian Goga, Ilie Măcelaru, Bulevardul Victoriei, Calea Poplăcii, C. Noica, Lomonosov, Strungului, Galdiolelor şi Anina.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

2 comentarii

eu

Acum 14 ani

Dati bataie !!! ca e front de lucru .................. KaKalau maria ta !!!
Raspunde

rita

Acum 14 ani

Dar cu prostii care dau in ele cand se incepe lupta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus