Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Campionatul european de GO se desfasoara la Sibiu

Între 4 şi 7 martie, la Casa Armatei din Sibiu va avea loc cea de XV-a ediţie a Campionatului European de Go pentru Juniori. Competiţia se adresează tinerilor cu vârsta până în 18 ani, împărţiţi în trei categorii: sub 12 ani, sub 16 ani şi sub 18 ani. Fiecare categorie de vârstă va desemna un campion european, iar doi jucători de la categoria sub 12 ani şi 4 jucători de la categoria sub 16 ani se vor califica la ediţia de anul acesta a Campionatului Mondial de Go pentru Juniori. Fiecare ţară participantă poate avea un singur reprezentat la Campionatele Mondiale. Până în prezent au fost înscrişi 186 de jucători din ţări precum: România, Ucraina, Rusia, Germania, Ungaria, Olanda, Polonia, Bulgaria, Cehia, Franţa, Slovacia şi Marea Britanie. În paralel, se va desfăşura pentru toţi cei interesaţi un Concurs Open în zilele de sâmbătă şi duminică (6 -7 martie 2010).
Organizatorii au pregătit multe surprize celor care vor lua parte la acest eveniment. Una dintre ele constă în prezenţa pe timpul campionatului a voluntarilor de la JCAT (Japan Culture Advance Team) care îi vor iniţia pe participanţi în cultura japoneză prin realizarea unor workshop-uri de shoho, origami şi suibokuga.
Festivitatea de deschidere a campionatului va avea loc joi 4 martie, începând cu ora 19 când participanţii se vor bucura de momente muzicale interpretate la instrumente tradiţionale japoneze (shamisenn) şi chinezeşti, dar şi de momente de muzică şi dans în interpretarea Junilor Sibiului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

ULOS

Acum 14 ani

O actiune foarte frumoasa, ma bucur ca citesc si de asemenea lucruri in ziar. Si la Sibiu in interiorul Insitutului Confucius exsita un club de GO.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus