X

Oierii sibieni au lasat Parlamentul European cu gura plina!

Oierii sibieni au dat o lecţie astăzi europalamentarilor din toate ţările membre ale Uniunii Europene: au spart o ceapă în Parlamentul European, au ras un ştampăr de pălincă şi au stins repede cu brânză de brurduf şi cârnaţi de casă.

Câteva sute de membrii ai Parlamentului European au participat în ultimele doua zile la expoziţia de produse tradiţionale româneşti, organizată de europarlamentarul Daciana Sârbu la Bruxelles.

Cea mai importantă secţiune a expoziţiei „Taste Romania” o constituie numerosele tipuri de brânzeturi şi produse tradiţionale din Mărginimea Sibiului, aduse la Bruxelles de oierii sibieni. organizaţi de Andrei Marcel, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Bovine din Mărginimea Sibiului, ciobanii sibieni au trimis în Belgia, încă de acum patru zile, un micobuz plin cu bunătăţi tradiţionale de la stână. Brânzeturi de toate tipurile, în toate felurile de burduf,

Cum de altfel se aştepta toată lumea, standul organizat români în Parlamentul European a fost asaltat de europarlamentari. Mirosul de brânză i-a atras de pe toate culoarele şi coridoarele Parlamentului. Au avut de unde alege: brânză în coajă de brad, caş afumat, pălincă, patramă de oaie, caş, virşli, caşcaval, telemea, vinuri de mai multe soirui şi sarmale.

„Oooo, la, la…!”, „Tres bon…!” şi „Congratulations for the cheese!” au fost la ordinea zilei între degustătorii de ocazie. De partea cealaltă, angajaţii români în Parlamentul European au început degustarea cu „Nu pot să cred, salată de vinete şi fasole bătută aici!”.

Acesta a fost momentul zilei şi pentru europarlamentarii români prezenţi zilele acestea la Bruxelles. Tonul l-a dat Adrian Severin care a dat peste cap primul o ceaşcă de pălincă. A urmat de Sebastian Bodu şi mulţi alţii. Ocupată cu organizarea, Daciana Sârbu a declarat că „nu a apucat să mai mănânce şi ea ceva, însă este foarte mulţumită de prezenţa unui număr mare de europarlamentari, membrii ai comisiei pentru agricultură”.

„Şi vinul şi brânza vorbesc de la sine. Şi să ştiţi că respectă toate normele Uniunii Europene”, a transmis Daciana Sârbu colegilor din parlament.

Mulţumit de eveniment s-a arătat şi Andrei Marcel, liderul oierilor sibieni prezenţi în expoziţie şi co-organizator al întregului eveniment. Cel mai mândru s-a simţit Sebastian Bodu, acesta declarându-se fericit alături de sibienii lui. Puţin timp după începerea evenimentului, în sala Parlamentului European şi-a făcut apariţia şi Elena Băsescu, urmată câteva minute mai târziu de Victor Ponta si Theodor Stolojan.

La mai bine de oră şi jumătate de la începutul expoziţiei în sala Parlamentului European câteva sute de invitaţi încă mai căutau brânza telemea şi cârnaţii de casă, felicitând producătorii sibieni. Animaţi de bucuria cu care au fost primiţi, oierii sibieni nu s-au putut abţine de la a doini puţin din fluier sau a cânta în tihnă o doină. „Sănătate şi putere de muncă vă dorim tuturor”, le-au transmis emoţionaţi sibienii europarlamentarilor şi invitaţilor.

In aceasta dimineata invitatul special al expozitiei a fost Dacian Cioloş, politician foarte respectat în Parlamentul European. Acesta a stat de vorba cu oierii sibieni mai bine de o oră.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

10 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mircea

  Eu spun “Bravo”!Desi nu simpatizez PSD-ul,Daciana Sarbu a avut o idee excelenta,iar felicitariile sunt mai ales pt oierii sibieni si pentru Andrei Marcel.Sper ca cei prezenti au retinut “Transilvania-Sibiu”!

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  michael

  din pacate…cu o floar nu se face primavara … europa trebuie sa ne cunoasca mai mult pentru cele bune si nu pentru talhariile si alte marlanii pe care le fac tiganii in lungul si latul europei

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ovidiu pop

  daca se facea transhumanta in west, acum si stani aveam in zona lor,dar in secolul vitezei in 20 de ani,deabia am ajuns.Bravo organizatorilor.Incet incet, se pare ca se misca ceva.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  homo politicus

  Parca si EBA are birou parlamentar la Sibiu…poate asa ii vine vreo idee si pt. sibieni Poate vreo iesire intr-un club? Bravo Daciana!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  lore

  eba e pe comisia de petitii, ea nu va duce branza in parlament dar macar a fost la sibiu si a discutat cu toti oamenii care au dorit sa isi spuna doleantele…nu numai a oierilor…nu cereti ebei sa faca ceea ce nu ii intra in atributii…si nu confundati atributiile fiecarui europarlamentar…apropo audientele intra in atributiile unui europarlamentar amintitii si dacianei…

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact