Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Un Audi confiscat pentru 10.000 de pachete de Marble de contrabanda

Vameșii sibieni au lăsat fără mașina evaluată la 13.000 de euro un arădean, aflat în trafic între Veștem și Bradu. Potrivit unui comunicat emis de Direcția pentru accize și operațiuni vamale Sibiu, mașina arădeanului a fost oprită în trafic ”prin selecție”, în noaptea de marți, aproape de miezul nopții. ”Selecția” vameșilor a fost inspirată. ”În baza analizei de risc, în jurul orei 23.45, echipele mobile formate din inspectorii vamali din cadrul D.J.A.O.V. Sibiu, au selectat din trafic, pe DN1 în zona Veștem – Bradu, un autoturism marca Audi înmatriculat în România, la volanul căruia se afla cetăţeanul român Adrian R, cu domicilul în Arad. În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite în spaţiul dintre bancheta din spate şi scaunele din faţa, precum şi în spaţiul destinat roţii de rezervă sub covorul din portbagaj, 10.000 pachete de ţigări marca Marble, fără timbre fiscale şi fără documente de provenienţa, destinate vânzării exclusive în magazinele Duty-Free, în valoare totală de 20.000 Euro ( 82.000 Lei)”, se arată în comunicatul amintit.
Se pare că șoferul mașinii era pregătit să evite filtrele poliției, dar nu a reușit să scape și de vameși. ” Autoturismul mai dispunea şi de o staţie emisie – recepţie de frecventă joasă, folosită în special de către şoferii de TIR pentru a comunica între ei. Autoritatea vamală a confiscat autoturismul în valoare de 13.000 Euro şi întreaga cantitate de ţigări, şoferului fiindu-i aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 Lei conform normelor de aplicare a legislaţiei vamale în vigoare”.

Una din trei țigări e de contrabandă

Creșterea prețurilor la țigări a dus, inevitabil, și la creșterea traficului cu țigări de contrabandă. Potrivit unui studiu realizat de compania independentă de cercetare Novel Research, volumul contrabandei cu țigarete din România se situa în luna februarie 2010 la 36,2% din totalul pieței, în creștere de la 22%, cât s-a înregistrat în ultimul trimestru al anului 2009.
„Începutul anului 2010 este o perioada de schimbări majore, care au determinat „ruperi de trend” în forma pieței de țigarete, manifestate prin creșterea semnificativă a contrabandei. În prezent, contrabanda preia poziția de lider cu o cotă volumică de 36.2% la nivel național, depășind astfel pe oricare alt jucător din categorie”, a declarat Marian Marcu, Managing Partner, Novel Research.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

cr9

Acum 14 ani

au avut informatii sigur...nu o fi avut asta ghinionul sa il opreasca tocmai pe el...lasa`ti lumea sa mance o pita k toti furam nu mai faceti voi pe vitejii autoritatile din franzela...bogatu sa fure si saracu....i mai da si amenda de 20.000
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus