Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Primaria reia eliberarea avizelor pentru sapatura

Serviciului Gospodărire din cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei Sibiu a reluat din 15 martie 2009 eliberarea avizelor pentru săpătură. În perioada 15 noiembrie – 15 martie, Direcţia Tehnică nu a eliberat astfel de avize datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile care nu permiteau reabilitarea suprafeţei aparţinând domeniului public care a fost afectată de lucrări.
Avizele de săpătură se eliberează în cazul persoanelor care efectuează lucrări de modernizare, extindere sau lucrări edilitare care presupun lucrări de săpătură pe domeniul public.
Actele necesare pentru obţinerea acestui aviz sunt următoarele: copie după certificatul de urbanism, copie după autorizaţia de construcţie, avizele din partea unităţilor deţinătoare de reţele, planul de situaţie şi proiectul tehnic cu detaliile de execuţie, dovada achitării taxei pentru refacere.
Din luna iunie 2009, avizele de săpătură se eliberează în baza noului regulament de refacere în urma intervenţiilor la reţele care specifică în mod obligatoriu achitarea unei taxe aferente lucrărilor de refacere a infrastructurii, înainte de eliberarea avizului.
În anul 2009 au fost eliberate un număr de 231 de avize de săpătură către persoanele juridice şi fizice care au efectuat lucrări de branşare sau înlocuire a reţelelor de utilităţi.
De asemenea, societăţile deţinătoare de reţele au efectuat un număr total de 1560 de intervenţii de urgenţă. Cele mai multe intervenţii la reţelele propri le-a avut societatea de apă şi canalizare – 1121. Societatea de gaz a intervenit în 322 de locaţii, SC Electrica SA a intervenit în carosabil sau trotuar în 93 de locaţii, iar Romtelecom a intervenit în doar 24 de locaţii pe parcursul anului trecut.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus