Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
9°C

Dezbatere despre morala si educatie la Stiinte Politice

Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul ULBS organizează o dezbatere pe tema “Educaţia şi morala - fundamente ale societăţii democratice”.

Dezbaterea va fi precedată de prelegeri susţinute de Pr. Conf. univ. dr. Constantin Necula şi Conf. univ. dr. Lucian Grozea.

Evenimentul va avea loc marţi, 23 martie a.c., ora 18, în sala S204, et. II, a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene .

“Această dezbatere se doreşte a fi un prim eveniment de acest gen, parte a obiectivelor unui cerc ştiinţific, care îşi propune: organizarea unui cadru de dezbateri şi cercetări universitare cu privire la rolul bunului cetăţean în procesul consolidării democraţiei; întâlniri cu teoreticieni şi practicieni din domeniu; colaborarea cu alte structuri de gen, interne şi externe; stimularea comunicării, cooperării şi cercetării rolului educaţiei morale în formarea conştiinţei civice a tinerilor”, arată organizatorii evenimentului.

La vremuri de criză, nu numai economică, ci şi morală, Biserica nu poate să nu evidenţieze astfel de acţiuni menite să problematizeze conştiinţa oamenilor, eviidenţiind rolul educaţiei şi moralei în structura societăţii, căreia şi noi îi suntem parte.

Biserica Ortodoxă, factor de promovare a educaţiei şi moralei de-a lungul vremii şi pe pământ românesc, salută un astfel de demers, dorind succes şi roade bogate unei astfel de iniţiative universitare şi deopotrivă cetăţeneşti.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

az

Acum 14 ani

stiinte politice... morala si educatie... doi teologi
Raspunde

daninho

Acum 14 ani

mai multe detalii, aici: tinyurl.com/yesfcx5
Raspunde

daninho

Acum 14 ani

mai multe detalii, aici: tinyurl.com/yesfcx5
Raspunde

Villa

Acum 14 ani

Au decazut si astia. I-a adus Oprean in mediocritate. Fara Lupu, si-au pierdut stralucirea si nu mai prezinta interes la nivel national, ci doar local, de mici dimensiuni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus