Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Copacii de pe strada Hegel strambau asfaltul. Si au fost taiati

Toți copacii de pe strada Hegel din Sibiu au fost tăiați acum în cadrul proiectului de reabilitare a străzii. De această dată, decizia de a tăia copacii nu a fost luată de administrația locală pe motiv că aceștia erau bătrâni și erau în pericol de a se rupe, precum în alte cazuri. ”Strada respectivă este în reabilitare și modernizare. Direcția Silvică și-a dat acordul pentru ca acești copaci să fie tăiați. Dacă nu acum, peste doi ani tot trebuiau tăiați, deoarece rădăcinile lor au ajuns să străpungă asfaltul”, spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu. Potrivit ei, reabilitarea străzii Hegel va presupune și amenajaera unor alveole din șase în șase metri, alveole în mijlocul cărora vor fi plantați alți copaci. Acum o lună, tot în cadrul unui proiect de reabilitare, au fost tăiați și copacii de pe strada Moldoveanu. Motivul care a determinat această acțiune a fost faptul că acești copaci erau prea bătrâni și ”prezentau un potențial pericol”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

x

Acum 14 ani

Copaci taiati, zone verzi transformate in parcari improvizate, troleibuze ecologice desfiintate in detrimentul autobuzelor puturoase..asta este sibiul. sincer sustin primarul dar chiar exagereaza cu actiunile astea
Raspunde

pt x

Acum 14 ani

mai lasa dracu troleibuzele anilor 70 si accepta ca stateai in trafic degeaba din cauza lor.
Raspunde

y

Acum 14 ani

De acord cu x.
Raspunde

pentru-pt x;y

Acum 14 ani

nu stateai in trafic din cauza lor;)...mai calatoriti fratee!
Raspunde

pentru-pt x;y

Acum 14 ani

si poate va dati seama cat de inculti puteti fi!daca nu exista o echipa la tursib sa se fi ocupat de ele,ce mai vreti!
Raspunde

Niculaie

Acum 14 ani

INTREBAREA ESTE: Daca s-au taiat copacii vechi pe motiv ca razbateau radacinile spre asfalt.... oare au si fost complet DEZRADACINATI? adica s-au scos si radacinile? Pentru ca altfel radacinile vor razbate din nou spre asfalt....chiar daca e taiat copacul.. Si ar fi bine in jurul copacilor nou-plantati sa fie prevazuta o arie de pamant, fara asfalt, rotunda, cam cu diametrul de 6m...acoperita cu gratar ROTUND de fonta..cum se facea pe vremuri...Copacul primeste apa..si radacinile nu au ce asfalt sa sparga... Niculaie...
Raspunde

Lu

Acum 14 ani

dar ingineri silvicultori stiu cand un copac este stricat sau bolnav.Cred ca l-o fi deranjat pe vre-un stab.....nu i se vedea palatul de sarci copaci .
Raspunde

BB

Acum 14 ani

Este inadmisibil ca omul sa intervina atat de abuziv asupra naturii!!!! La ce s-au gandit oare cei care au demarat un astfel de proiect? Ca fac un lucru bun? In nici un caz...au trecut cu vederea lucruri foarte importante...Acei pomi, nicidecum toti batrani, asigurau oxigenarea aerului din zona, erau casa a sute de pasari si insecte...erau bucuria locatarilor si a celor care treceau prin zona!!! Si inca o intrebare? Oare ce s -a intamplat cu lemnul acelor copaci? In buzunarul cui a ajuns?? Oare ce urmeaza!!??? Moscovei si Parcul Subarini??? Azi maine iesim prin parc la plimbare cu masina...Pacat....Se pare ca totusi ne indreptam spre niciunde si nu stim sa ne protejam valorile si frumusetea naturii care a mai ramas!!! HALAL PROIECT STIMATE AUTORITATI!!!
Raspunde

Bubu

Acum 14 ani

Oare de cand primaria are asa mare grija de asfalturile orasului? Pt ca tot Sibiul arata ca dupa razboi, gaurit si plin de santuri, arid si plin de praf. Copacii de pe Hegel nu erau deloc gaunosi, ci sanatosi, dar probabil ca cineva a avut nevoie de lemn. Asta e orasul pe care Iohannis il compara cu Viena sau Praga?? Poate cu Caracal, si atunci ne putem mandri ca sintem europeni. In afara de o strada si doua piete din centru, nimic nu miroase a Europa. Si voua, care locuiti pe Hegel, ce va trebuie aer curat? Mirositi gaze de esapament, ca asta e mirosul mileniului 3! In locul vostru as actiona Primaria in justitie, pt ca atata timp cat platim taxe, nu trebuie sa fim tratati ca niste surdo-muti, ci sa ni se ceara parerea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus