Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Statul nu mai are bani: intarzie alocatiile pentru bebelusi

Alocațiile de stat pentru copiii de până la doi ani și indemnizațiile de creștere a copilului au întârziat să fie plătite în județul Sibiu. Motivul, oficial, nu îl cunosc decât ”cei de la București”. Neoficial, este vorba de tot mai grava situație financiară în care se zbate bugetul de stat gestionat de Guvern. ”Azi și mâine, cel târziu până vineri vor fi plătiți toți banii către mame. Nu depinde de noi acest lucru, întârzierea vine de la București. Noi am trimis toate actele la timp, nu știu de ce au întârziat plățile. Au mai fost, într-adevăr, astfel de situații, dar ar trebui să întreb departamentul Economic de la București care sunt cauzele unor astfel de întârzieri”, spune Vasile Duca, directorul coordonator al Agenției Județene de Prestații Sociale Sibiu. De obicei, alocațiile și indemnizațiile din această categorie sunt plătite în zilele de 19-20 ale fiecărei luni. Deocamdată, Agenția Națională pentru Prestații Sociale nu a încălcat legea, care îi permite să întârzie cu plata indemnizațiilor pentru bebeluși până în data de 27 ale lunii. La nivel național, din bugetul de stat sunt plătite 500 de milioane de lei pentru astfel de măsuri sociale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Senzational doar in Romania

Acum 14 ani

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus