Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Cine mai crede in ansambluri rezidentíale?

Firma Zacaria Developments vrea să vândă sibienilor case într-un ansamblu rezidenţial aflat încă la stadiul de proiect. Preţul este unul mai mult decât ademenitor: porenşte de la 56.000 de euro pentru o casă spaţioasă, pe un teren de 500 metri pătraţi, în imediata apropiere a Sibiului, la Şura Mică. Dar, mai este oferta "retro" a celor de la Zacaria Developments interesantă pentru piaţa imobiliară din Sibiu după tot ce s-a întâmplat cu astfel de proiecte rezidenţiale în ultimii ani? O parte din agenţii imobiliari cred că nu. Bogdan Gicu, preşedintele filialei Sibiu a Uniunii Naţionale a Agenţiilor Imobiliare, consideră că locuinţele vândute încă din stadiul de proiect nu mai au cătuare astăzi, pe o piaţă pe care nici proiectele finailizate sau aproape finalizate se vând greu. El apreciază că mai ales investitorii străini ar trebui să dea un exemplu dezvoltatorilor locali. "Chiar dacă vin din afară, mulţi investori au preluat prostul obicei de la români. Mai întâi trebuie să construieşti şi apoi să vinzi", spune Bogdan Gicu.
Acţionarii companiei Zacaria Developments sunt din Malta, firma sibiană fiind parte a grupului Alf Mizzi and Sons Ltd.

O ofertă în contradicţie cu mersul pieţei

"În pofida preconizărilor cu privire la evolutia pieţei imobiliare pentru anul 2010, preconizări care sugerau îngheţarea completă în dezvoltarea noilor proiecte rezidenţiale, Zacaria Developments s-a angajat într-un plan ambiţios şi anume începerea contrucţiei unui nou complex rezidenţial, aflat în imediata vecinătate a localităţii Şura Mică", se arată într-un comunicat al firmei publicat pe site-ul acesteia.
Concret, ansamblul rezidenţial propus de Zacaria Developments presupune construcţia a 42 de case, oferite spre vânzare în diferite stadii de construcţie. Ansamblul permite alegerea din două tipuri de case, un model cu o suprafaţă de circa 120 metri pătraţi şi un altul cu o suprafaţă mai mare, de 150 metri pătraţi. Fiecare casă ar trebui să vină cu parcela proprie de teren de 450-500 metri pătraţi. "Fiecare casă are o suprafaţă generoasă, în plan deschis, bucătărie cu dining, o sufragerie spaţioasă, două băi, trei dormitoare, iar în curte o alee pavată şi un car port", mai arată firma. Casele mai vin, în proiect, cu o pivniţă de aproximativ 15 metri pătraţi, un car port, alee pavată, terasa în spatele casei de aproximativ 60 metri pătraţi.
Potrivit dezvoltatorilor, proiectul rezidenţial din Şura Mică este prevăzut să fie dezvoltat în trei etape distincte, "în următorii doi-trei ani". "Primii cumpărători vor beneficia de posibilitatea de a cumpara la cele mai mici preţuri şi în locaţia dorită", sună oferta spectaculoasă a celor de la Zacaria Developments.

Promit că nu se ating de avans decât la finalizare

Probabil pentru a arăta că au adaptat oferta la condiţiile actuale şi pentru a arăta că dezvoltarea proiectului nu depinde de avansurile încasate, compania Zacaria Developments a venit cu o completare la capitolul achiziţia locuinţei. Promit că nu se ating de banii plătiţi în avans de către clienţi, decât la finalizarea casei. "Toate plăţile făcute înainte de finalizarea proiectului sunt făcute într-un cont de gaj care este disponibil dezvoltatorului doar la semnarea contractul final şi când cheile au fost înmânate cumpărătorului", arată compania.



Zacaria Developments, firmă înfiinţată în 2008, a înregistrat în urmă cu doi ani o pierdere netă  de puţin peste un milion lei, potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

cadrilater

Acum 14 ani

peste tot in lume se vand locuintele noi de pe hartie, banca nu-ti da imprumut de realizare decat dupa ce ai vandut cel putin o treime sau jumatate, depinde de banca. Problema in Romania este felul cum se fac contractele, cat de seriosi si cinstiti sunt vanzatorii dar si cumparatorii. Daca totul e transparent si juridic garantat, functioneaza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus