Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
3°C

Constantin Morar demisioneaza din PSD. `Raman independent, deocamdata`

Fostul vicepreşedinte al PSD Sibiu, Constantin Morar, şi-a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute demisia din partid. Asta, după ce în anul 2005 renunţase la toate funcţiile politice pe care le deţinea. În 2005 a vrut să se retragă pentru o perioadă din viaţa politică. Acum vrea să se retragă de tot din PSD. Până atunci, social-democraţii susţin că Morar încă este unul de-al lor. Ioan Cindrea, preşedintele PSD Sibiu, spune că Morar nu şi-a depus nicio demisie, iar şeful organizaţiei municipal Sibiu, Gheorghe Suditu susţine şi el că nu există demisie. Şi dacă ar fi, tot l-ar putea face să se răzgândească. “Este posibil să fie adevărat dar eu nu ştiu nimic. Oricum, dacă e real ce îmi spui, îţi spun că nu rămâne aşa. Nu cred că va rămâne aşa", a spus Suditu.
Constantin Morar spune însă că a depus demisia la sediul organizaţiei municipal. “Am avut două exemplare, am primit număr de ordine. Un exemplar a rămas la mine, unul este la partid”, a explicat Morar mersul actelor în partid.
Motivaţia demisiei:  s-a săturat. “Dacă partidul nu mai are nevoie de tine şi te poziţionează într-un con de umbră, nu are rost să-ţi iroseşti timpul, energia, viaţa. Am candidat şi la Senat, la alegerile parlamentare, este drept, nu am obţinut mult, dar am scos pentru partid 9.000 de voturi. Cine a ieşit la Senat de la noi, a ieşit şi datorită acestor voturi. Mi-am adus aportul pentru partid, am făcut campanie, am contribuit cu ce am putut, şi nu cred că prezenţa mea prin judeţ a dăunat organizaţiei. Am văzut că sunt marginalizat, am fost sărit la Conferinţa Judeţeană, am fost sărit la judeţ. Am înţeles şi mă dau la o parte. Probabil că sunt alte valori în partid, pe Morar îl putem trece în linia a doua sau a treia. Nu are rost acum să mă hazardez în explicaţii, fiecare înţelege să-şi facă viitorul cum crede. Eu am decis să plec din PSD din acest moment”, a declarat Morar pentru Turnul Sfatului.
Planurile de viitor: rămân independent. Cu trimitere sau nu la partidul nou înfiinţat al grupului independenţilor din Parlamentul României. “Deocamdată rămân în expectativă. Vârsta îmi permite să acţionez politic în continuare. Pot să fiu un simplu membru într-un partid, dar deocamdată voi sta şi voi aştepta. E timp să analizez ce cale să aleg. Până atunci mi-am dat seama că nu poţi sta pe gâtul cuiva când vezi că nu eşti dorit. Şi asta nu înţeleg de ce. Am avut oferte în trecut. Acum deocamdată rămân independent”, a explicat Constantin Morar.

Lup: ”Este o mare pierdere pentru partid”

Din interiorul PSD, deputatul Mircea Silvestru Lup îl plânge pe Morar, însă explică şi unele cauze ale plecării fostului vicepreşedinte. "Este o mare pierdere pentru partid. Este un om care a dat valoare partidului prin funcţiile deţinute la Consiliul Judeţean, a reprezentat cu onoare partidul, a lăsat un judeţ în ordine şi a ajutat la imaginea partidului. I-am spus şi lui că noi trebuie să aducem oameni în partid, nu să-i pierdem, îmi pare rău că pleacă din PSD", a spus Lup.
Deputatul vede şi posibile cauze pentru care Constantin Morar ar fi plecat din organizaţie. "Să-l duci pe Ciobică la Conferinţa Naţională şi să nu-l laşi să meargă pe Costică Morar... Să-l duci pe Fulea la Congres, un om care nu ştiu de câte ori a venit la partid şi să-l laşi pe Morar doar invitat... Să te duci cu telefonista de la partid şi să nu-l laşi pe cel care a candidat pentru partid, acestea sunt posibile cauze. Să împarţi funcţii şi să-l laşi deoparte pe omul ăsta! Sincer, îmi pare rău că pleacă", a mai spus Lup.


Constantin Morar s–a născut la 21 mai 1951, în comuna Turnu Roşu. Este căsătorit şi are doi copii. Este de profesie economist, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Craiova. Are un master absolvit la Şcoala Naţională pentru Studii Politice şi Administrative. Este managerul pensiunii Casa Moraru.
A fost preşedinte al Consiliului Judeţean (2001-2004), vicepreşedinte al CJ (2004-2005). Până în 2005 a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al PSD Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

membru PSD

Acum 14 ani

D.l Morar este viitorul presedinte al organizatiei jud. Sibiu si primarul de Sibiu din 2012. Ravagii face cu Ariton.
Raspunde

MSL

Acum 14 ani

Toti cei cu valoare sa vina alaturi de mine
Raspunde

Ariton

Acum 14 ani

Si langa mine, si langa tine si langa fabrici si uzine.
Raspunde

cr99

Acum 14 ani

o decizie inteleapta. in psd intotdeauna au fost inlaturati oamenii de calitate, asta pt. ca sunt o amenintare pt. oameni ca cindrea si suditu. cei din bucuresti ar trebui sa mediteze la ceea ce se intampla in org. sibiu morar a facut primul pas urmeaza si altii
Raspunde

un vechi coleg-ospatrl

Acum 14 ani

ma bucur pentru fostul nostru coleg de breasla. ii dorim sa ajunga tot sef de sala ,la noul partid al....independentilor.
Raspunde

Acelasi fost coleg ospatar

Acum 14 ani

Am 2 recomandari pentru Domnul Lup: 1. Sa tina cont ca pe la Marsa se spune "prostul moare de grija altuia, iar desteptul de grija lui; 2. Sa-i ofere "specialistului" postul de sef de protocol.
Raspunde

pt 5

Acum 14 ani

bine k so descurcat sefu de sala si o ajuns mare in Psd..se vede k iti e ciuda frustratule...
Raspunde

pt 5

Acum 14 ani

bine k so descurcat sefu de sala si o ajuns mare in Psd..se vede k iti e ciuda frustratule...
Raspunde

mihai

Acum 14 ani

Numai papagali în politică, toţi cei ce nu se pot realiza profesional se înscriu în politică, toate scursurile societăţi fac politică.
Raspunde

MAAT{ZEITA ADEVARULUI SI A DREPTATII}

Acum 14 ani

LA PLACINTE INAINTE ,LA RAZBOI ,INAPOI.CUM RAMANE CU ANGAJAMENTUL LA ..........?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus