Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Vanatoarea de oferte

Nu ştii dacă să te amuzi sau să te întristezi când vezi oameni în toată firea, cu nepoţi şi copii mari, călcându-se în picioare pentru a pune mâna pe o pungă cu maţe congelate. Dar acest lucru se întâmplă. În hipermarketurile mari din "Oraşul de cumpărături" sau, cum se zice, pe limba noastră, a românilor, "Shopping City Sibiu". Nu ştiu dacă este o modă sau dacă am fost drogaţi cu oferte, în ultimii ani de capitalism. Dar, plimbându-mă printre rafturi, în week-end, în căutarea proprie-i mântuiri mondene, nu pot să nu mă împiedic de oameni în căutarea ofertelor. Şi, de cele mai multe ori am impresia că trăiesc un reportaj al ştirilor de la ora 5.
Sau un meci de rugby. Mai ieri am asistat la un mol spontan făcut de câteva zeci de pensionari iubitori de rugby, în secţiunea "carne" a unuia din popularele sanctuare ale cumpărăturilor din "Shopping City Sibiu". Obiectul bătăii, o ladă cu maţe de porc, bănuiesc, plus alte măruntaie de animale, oferite însă la un preţ "de criză". Am stat preţ de câteva minute agăţat de semnul de exclamare care mi-a crescut pe faţă şi am admirat dansul aproape poetic al coatelor. Ce m-a impresionat, în atmosfera aproape tribalică, din inima hipermarketului a fost liniştea cu care oamenii se înghionteau spre nemurire. Fără înjurături, fără ţipete, doar cu nişte gâfâieli economice. Parcă ştiau regulile unui joc în care s-au angajat fără să se cunoască unii pe ceilalţi. În jur, tineri, mai ales, printre care şi angajaţii hipermarketului, strânşi în cor, râdeau cu gura la urechi. Spectacolul, în esenţă deosebit, te îmbia mai ales la o asemenea stare, după care te ducea cu gândul la disperarea cu care românii au fost educaţi să recurgă la instinctele de supravieţuire, pentru a îşi hrăni sufletul capitalist.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 290

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus