Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

FC Inter nu prinde nici macar anul de activitate



Povestea a început în toamna anului trecut, când în Sibiu s-a înfiinţat FC Inter, prima echipă de fotbal-fete sibiană care a jucat vreodată în prima divizie. „Dirijorul” întregului proiect, Mihăiţă Stănescu, cel care a venit cu ideea şi cu dorinţa de a aduce Sibiului ceva ce nu a avut niciodată. El a adunat toate fetele şi le-a învăţat abc-ul în fotbal.

Echipa s-a confruntat de la bun început cu probleme financiare. Potenţialii sponsori nu bagă bani în echipe cu ştate vechi în sportul sibian, darămite în 11 fete şi o echipă de fotbal nou înfiinţată. Aşa că echipa de fotbal feminin a început, încetul cu încetul, să dispară. Puţinii bani promişi aproape că au dispărut. Iar în aceste condiţii şi fetele au început să o rărească pe la antrenamente. „Avem următorul meci la Târgovişte. Cu cine să joc? Cele mai bune fete ale mele nu mai sunt. Şi nu le pot obliga să se întoarcă. Situaţia este din ce în ce mai rea”, spune Mihăiţă Stănescu.

Andra Fleşariu, una dintre cele mai bune jucătoare, care a fost selecţionată şi în lotul României pentru meciul cu Spania, nu mai vrea să vină la echipă. „Nu ştiu cine a consiliat-o pe Fleşariu, nu ştiu cine i-a băgat în cap să nu mai vină. Era cea mai bună jucătoare a noastră, era făcută pentru fotbal. Au vrut să o ia şi cei de la Tg. Mureş dar nu a vrut”, spune Stănescu. „Îngeraş”, atacantul care mai motiva echipa la meciurile de pe teren proriu, nu mai vrea să vină. Chiar dacă antrenorul a încercat să o convingă să revină, aceasta preferă să alerge în parc decât la antrenamente. „Vin doar 2-3 fete la antrenamente. Au doar 3 pregătiri pe săptămână şi nici la acestea nu pot să vină. A fost greşeala mea că m-am avântat atât de departe. Am zis că o să fac ceva. Speram să vină astă vară zeci de fete. Au venit câteva şi acelea cu probleme grave de familie. Nici măcar nu ştiu pe ce pământ trăiesc! Nu trebuia să fac aşa ceva, dar asta e învăţătură de minte”, declară tehnicianul.

Şi cum soarta echipei sibiene este compromisă, Mihăiţă Stănescu se gândeşte să-şi ducă visul mai departe, dar sub altă formă. Să înfiinţeze după terminarea campionatului, adică după trecerea celor 11 meciuri din retur şi unul de cupă, o şcoală de fotbal pentru fete. Să antreneze gratuit fete, de la vârsta de 11-12 ani, cu care să facă performanţă peste câţiva ani. „M-am gândit mai bine şi am să fac ceea ce trebuia realizat de anul trecut. Fac o şcoală de fotbal, iau fete de la vârsta de 11 ani şi încep să le antrenez, fără a juca însă în competiţii naţionale. Totul pe gratis, numai dorinţa de a face sport trebuie să fie. Pentru mine, fotbalul este cel mai important. Este pe primul loc, apoi urmează familia şi altele”, mărturiseşte Stănescu.

Însă ca să încheie returul, echipa mai are nevoie de sprijin financiar. „Boromir ne mai dă nişte bani să mai rezistăm până la sfârşitul campionatului, măcar să reuşesc să termin ceea ce am început”, zice fostul fotbalist.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 347

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus