Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Doi sibieni, intre cei mai buni rideri ai Europei

Acum o lună de zile a fost rândul României să fie punctul de întâlnire al riderilor din întreaga Europă. Însă cum România nu e cunoscută ca cea mai primitoare ţară în ale sporturilor de iarnă, puţini străini s-au încumetat să ia drumul Făgăraşilor. În schimb au compensat românii, veniţi la Inferno Bâlea Lac în număr mai mare ca niciodată. Iar concursul e ieşit nemaipomenit de bine. Fără incidente, fără accidentări, cu o vreme excelentă şi bună dispoziţie cât încape. Premiul cel mare pentru primii clasaţi, un free-entry la concursul similar desfăşurat în Austria, la Ischgl.

Şase români au luat astfel calea Austriei pentru a se întrece cu cei mai buni dintre cei mai buni. Doi tineri din Miercurea Ciuc au concurat amândoi la clasa schi bărbaţi, doi clujeni la snowboard bărbaţi iar sibienii au trimis un concurent, Sebastian Barbu, tot la clasa schi bărbaţi şi pe Diana Voinescu la snowboard femei. Vremea a ţinut cu ei şi în Austria. Pe pârtiile superbe din Ischgl a nins chiar în noaptea dinaintea competiţiei iar în ziua concursului a fost soare, fără niciun strop de ceaţă. În total, 93 de concurenţi au pornit din vârf în această cursă un pic nebunească dar încărcată de adrenalină. Cei mai mulţi dintre ei au venit din Germania şi Austria. Sebastian Barbu a ocupat la finalul cursei locul IV la clasa în care a concurat în timp ce Diana Voinescu s-a clasat şi mai bine, pe locul II la snowboard fete. „Am fost la Inferno la Bâlea, am câştigat acolo şi am venit cu echipa şi la Ischgl. Spre surprinderea mea am luat locul II, atmosfera şi zăpada sunt excelente, ne-am simţit nemaipomenit de bine. Mulţumim din suflet organizatorilor”, a spus Diana Voinescu la finalul cursei din Austria. Organizatorii au pregătit cursa până în cel mai mic amănunt. Toţi concurenţii au fost dotaţi cu pieps-uri, transceivere utile în cazul unei avalanşe. Deasemenea, un elicopter a fost permanent la dispoziţie pentru a putea interveni în cazul unui accident.

Concurenţii de la Inferno România se pot considera fericiţi. Pentru că vremea a permis, toţi concurenţii au urcat de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă cu telecabină. Cei care au participat la concursul din Austria n-au fost atât de norocoşi. Timp de o oră au fost nevoiţi să ia muntele în piept până pe culmea de unde au pornit în bloc într-o cursă nebună spre sosire. La înscriere, fiecare concurent a primit o bilă de ping-pong cu un număr de concurs, bilă ce la final trebuia introdusă într-un tub de plastic.

Inferno este un concurs organizat Martin Freinademetz, multiplu campion mondial şi european la snowboard. Inferno Austria se organizează de cinci ani încoace în staţiunea Ischgl, una dintre cele mai cunoscute staţiuni de schi din Austria. Cu peste 100 de kilometri de pârtii, Ischgl este considerată „Ibiza montană” a Europei. Staţiunea este recunoscută în întreaga lume pentru petrecerile şi concertele nemaipomenite ce au loc acolo, fiind una dintre cele mai vizitate staţiuni din munţii Tirol.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

xman

Acum 13 ani

felicitari!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus