Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
10°C

Sambata ‘de foc’ pentru echipele de interventie ale SC Apa Canal SA

O adevărată cursă contracronometru dusă  atât de firma "Aqua Engineering"  Austria, executantul lucrărilor de modernizare de la Uzina de apă "Dumbrava", cât şi de echipele intervenţie ale "Apă Canal" SA Sibiu a avut loc sâmbătă, la finele săptămânii trecute.

Începând cu ora șase dimineața, a fost sistată furrnizarea apei pentru aproximativ o jumătate din consumatorii municipiului Sibiu precum şi pentru cei din localităţiile Cristian, Şura Mică, Ocna Sibiului şi Şura Mare.

Întreruperea a fost impusă de realizarea unei reţele de by-pass la două dintre rezervoarele de înmagazinare a apei potabile, cu montarea de vane şi debitmetre electro-magnetice. Ele vor permite alimentarea cu apă a consumatorilor din Zona Industrială Vest la parametrii optimi, în cadrul unui sistem modern, flexibil în operare.

Lucrările de la Uzina de apă, derulate în cadrul Proiectului Ispa privind reabilitarea şi modernizarea reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Sibiu, au fost corelate cu intervenţia pe magistrala de transport DN 800, unde au fost localizate şi remediate trei neetanşeităţi. Magistrala, realizată în urmă cu aproximativ 40 de ani, necesită lucrări de întreţinere, unele implicând sistarea  furnizării pentru consumatorii deserviţi.

Chiar dacă intervenţiile au avut un grad sporit de dificultate iar capriciile vremii şi-au spus cuvântul, lucrările au fost încheiate cu succes, cu încadrare în orarul  de intervenţie anunţat.

"Apă Canal" , cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, au pus la dispoziţia populaţiei autocisterne cu apă, numărul celor care au apelat la serviciile acestora fiind scăzut, populaţia asigurându-şi din timp rezervele necesare. "Pentru înţelegerea manifestată de populaţie, agenţi economici şi instituţii faţă de lucrările de sâmbătă, ce au impus închiderea apei pentru 18 ore, "Apă Canal" doreşte să adreseze mulţumiri şi asigurări că toate eforturile depuse au ca scop creşterea calităţii serviciilor oferite tuturor abonaţilor din întreaga arie deservită", a declarat directorul general al societăţii, ing. Mircea Niculescu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

by-pass

Acum 14 ani

adica ocolire ca engleza inca nu-i limba oficiala
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus