Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Cererea insolventei nu pare o solutie pentru Fisc

Aducerea unui datornic în procedura insolveneţi nu garantează deloc recuperarea datoriilor, par să arate datele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Sibiu. Deşi au solicitat declanşarea procedurii insolvenţei pentru sute de firme, autorităţile fiscale ale judeţului au recuperat doar 1,3 la sută din valoarea sumei cu care s-a deschis procedura insolvenţei. Potrivit datelor DGFP Sibiu, în ultimii 15 ani, 661 de firme au intrat în procedura insolvenţei, cu o valoare de peste 550 milioane euro. "La finele lunii martie, aveam 123 de solcitări pentru deschiderea procedurii insolvenţei", precizează directorul coordonator al DGFP Sibiu, Grigore Popescu. Din cele 661 de firme care au intrat în procedura insolvenţei, 238 au fost radiate, mai arată datele Direcţiei de Finanţe. Mai mult, în unele cazuri, insolvenţa durează ani buni. "Cel mai vechi exemplu este al unei firme pentru care a fost deschisă insolvenţa în 1996 şi care nu s-a încheiat nici acum", mai spune Grigore Popescu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

mim

Acum 13 ani

O firma trebuie ajutata sa nu dea faliment-dar pentru a intelege asta le ar trebui si ceva minte celor de la fisc. Ei repede sar la gatul oricarei firme.-cum ai intarziat cu plata ,imediat iti blocheaza conturile -si in multe situatii ........baga firma in insolventa............cine castiga din asta?-----nimeni.......salariatii ajung someri-deci asistati de la bugetul de stat ,fiscul oricum nu recupereaza nimic..... Daca lasau firma sa functioneze ,ea producea ceva bani-contributii,impozite ,taxe ........asa omoara firma ,si din o entitate generatoare de venituri pentru buget iau nastere o multime de entitati mai mici (fostii angajati) care cer bani de la buget. Bravo domn comisar.......te ai prins!!!!!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus