Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Ordinul Arhitectilor: Laschescu nu l-a "invins" pe Gabriel Rosca

Gabriel Roșca va fi și în următorii patru ani președintele Ordinului Arhitecților din România, filiala Sibiu – Vîlcea. În cadrul Conferinței teritoriale a OAR Sibiu Vâlcea, desfășurată zilele trecute, cei 190 de arhitecți membri (150 de la Sibiu și 40 de la Vâlcea) au avut de ales un nou președinte, între Gabriel Roșca (fostul președinte), Dorin Laschescu (fostul arhitect-șef al Sibiului), Ioan Haideciuc, Ioan Ghica (Rîmnicu Vîlcea) și Mihai Mânzat. Pentru următorii patru ani a fost ales tot Gabriel Roșca. Acesta este, de altfel, și ultimul mandat de președinte la care, potrivit statutului, arhitectul mai are dreptul să îl obțină. ”În viitor, scopul este orientat pe două direcții. Prima este legată de relația dintre arhitecți, pentru crearea unui mediu profesional adecvat arhitecților. În al doilea rând, dorim implicarea OAR Sibiu - Vîlcea în viața comunității”, spune Gabriel Roșca. Redăm mai jos componența structurilor de conducere ale OAR Sibiu – Vîlcea alese pentru următorii patru ani.

Preşedinte      

Roşca Gabriel Adrian    (Sibiu) - arhitect cu drept de semnătură -

Consiliul teritorial de conducere    

Vicepreşedinţi Timofte Marius (Sibiu) - arhitect cu drept de semnătură - Boilă Dorin    (Sibiu) - arhitect cu drept de semnătură - Miu Cristina Maria    (Râmnicu-Vâlcea) - arhitect cu drept de semnătură –

Trezorier Găvozdea Lucian Alexandru    (Sibiu) - arhitect cu drept de semnătură - Membrii Negoiţă Doina    (Râmnicu-Vâlcea) - arhitect cu drept de semnătură - Şerban Ana-Maria    (Râmnicu-Vâlcea) - arhitect cu drept de semnătură - Lashescu Dorin    (Sibiu) - arhitect cu drept de semnătură - Nistor Iulia-Maria    (Sibiu) - arhitect stagiar - Şandru Ion-Cristian    (Sibiu) - arhitect cu drept de semnătură - Popa Silviu Ioan    (Sibiu) - arhitect stagiar -

Comisia teritorială de disciplină    

Preşedinte Mânzat Mihai    (Sibiu) - arhitect cu drept de semnătură - Membrii Pop Vasile    (Sibiu) - arhitect cu drept de semnătură - Gheţu Sterie    (Râmnicu-Vâlcea) -conductor  arhitect cu drept de semnătură - Ciocănău Adrian    (Râmnicu-Vâlcea) - arhitect cu drept de semnătură - Rădulescu Dorin    (Râmnicu-Vâlcea) - arhitect cu drept de semnătură -

Comisia teritorială de cenzori    

Albescu Ileana     (Sibiu) - arhitect cu drept de semnătură - Băcilă Florin    (Sibiu) - arhitect cu drept de semnătură - Popovici Daniela    (Sibiu) - arhitect cu drept de semnătură -

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

RR

Acum 13 ani

Cred ca Gabriel Rosca este un arhitect talentat si competent. Ma intreb insa unde a fost Ordinul Arhitectilor atunci cand in Sibiu au fost aprobate urmatoarele proiecte: 1). constructia Hotelului Ramada: acesta a distrus echilibrul dat de triunghiul Casa de Cultura - Hotel Continental - Magazinul Dumbrava; 2). constructia Hotelului Golden Tulip: acesta a distrus aliniamentul caselor de pe Str. Scoala de Inot; 3). constructia centrului financiar-bancar Dioda: acesta a creat o rana urbanistica pe harta Sibiului, un fel de Casa Poporului; 4). constructiile din intersectia Calea Dumbravii - B-dul Mihai Viteazu: nu exista stil unitar si zona te agreseaza vizual. Daca Primaria Sibiu nu a reusit sa angajeze arhitecti si urbanisti competenti si care sa simta spiritul Sibiului, eu cred ca Ordinul Arhitectilor ar trebui sa cenzureze in instanta orice mare proiect al Primariei. In mod evident, la ora actuala nu te poti baza pe Primarie. Ma gandesc cu teama la viziunea Primariei in ceea ce priveste zona Cazarma 90 - Piata Teatrului. Zona are potential pt un proiect urbanistic de referinta, insa cine va selecta proiectele???
Raspunde

nu stii unde au fost?

Acum 13 ani

la banca, numarand (oare cat?) impreuna cu maaaarii primari din perioadele respective
Raspunde

@ 1 si 2

Acum 13 ani

Unde a fost Ordinul? In primul rand Ordinul s-a infiintat in 2001 mult dupa ce Centru Financiar de pe Calea Dumbravii a fost ridicat. Dar asta e mai putin important. Ordinul este o breasla, nu este o institutie care sa avizeze lucrari. Primaria avizeaza!!! Iar daca Primaria nu cere sfatul arhitectilor sau al breslei arhitectilor, Ordinul nu poate face nimic. Pentru orice proiect se plateste la Ordin o taxa si proiectul se ia in evidenta. Ordinul are grija de lucruri precum: exercitarea profesiei de arhitect, combaterea semnaturilor de complezanta. Daca se intampla aberatii urbanistice, intrebati la Primarie, intrebati de ce nu isi platesc specialistii in asa masura incat sa nu ii tenteze spaga, intrebati de ce nu au Comisie tehnica de urbanism sau de ce nu au Comisie de estetica. Din pacate, in cazuri din astea Ordinul nu poate face nimic, pentru statutul nu i-o permite.
Raspunde

RR

Acum 13 ani

Ma si miram sa vad un feedback despre ce se poate face si nu despre ce nu se poate face ...
Raspunde

Radu

Acum 13 ani

Cine da aprobarile pentru blocurile facute intre alte blocuri, mai ales in conditiile in care si asa e problematica situatia parcarilor si a spatiilor verzi?
Raspunde

moimeme

Acum 13 ani

primaria
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus