Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Criza vine si cu o veste buna. Mai are putin si trece

Dacă v-aţi săturat de ştiri negativiste cu şomaj în creştere şi oameni rămaşi pe drumuri, citiţi în continuare. Pentru prima oară după aproape un an şi jumătate la Sibiu efectele crizei economice încep să dispară. Şomajul scade iar numărul contractelor individuale de muncă încheiate este în creştere. Mori criză!

„Am numărat zilnic situaţia Contractelor individuale de muncă în judeţul Sibiu şi de 15 zile Contractele individuale de muncă sunt în creştere. Este vorba despre o creştere cu aproximativ 20 de CIM-uri pe zi, dar ne bucură foarte mult”, declara săptămâna trecută Francisc Szombatfalvi Torok, directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu. Acelaşi Torok anunţa în primăvara anului trecut că aproximativ 15.000 de angajaţi au rămas fără un loc de munca de la începutul anului, iar numărul contractelor de muncă care au încetat a ajuns la 8.606. La vremea aceea diferenţa dintre CIM-urile încheiate şi cele desfăcute ieşea cu minus.

Cum o veste bună nu vine niciodată singură, şi de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă se aud ultimele strigăte de luptă ale crizei economice. Pentru prima oară după un an şi jumătate AJOFM Sibiu a anunţat că şomajul este în scădere. Astfel, conform datelor AJOFM la sfârşitul lunii martie se găseau înscrişi în evidenţele agenţiei 15.528 şomeri, din care 6.123 femei, iar rata şomajului avea valoarea de 8,3%. Comparat cu luna februarie, numărul şomerilor era în scădere cu exact 437 de personae. Prin urmare şi rata şomajului a înregistra o scădere cu 0,3 puncte procentuale.

La bursa locurilor de muncă organizată vinerea trecută la Sibiu au fost scoase spre ocupare aproape o miede locuri de muncă în tot judeţul Sibiu. În câteva ore 65 de sibieni şi-au găsit un loc de muncă iar alte 737 de persoane au fost chemate pentru un interviu sau pentru o documentare suplimentară în vederea angajării. La nivel de judeţ AJOFM Sibiu a anunţat că în total 1.137 de personae au fost selectate în vederea încadrării într-un post, în urma bursei. Dintre acestea 737 sunt la Sibiu, 319 la Mediaş, 58 la Agnita şi 23 la Avrig. În topul meseriilor căutate s-au regăsit: muncitor necalificat, zidar, fierar-betonist, instalator, administrator,  tractorist, confecţioner articole din piele şi înlocuitori, vânzător, barman, operator calculator, lăcătuş mecanic, femeie de serviciu, electrician templar şi agent securitate.

Să nu ne îmbătăm cu apă rece

În ciuda semnelor pozitive majoritatea specialiştilor sunt încă rezervaţi cu privire la „eradicarea” crizei. Apropierea verii şi îmbunătăţirea vremii face ca sectorul construcţiilor să cunoască un având în perioada imediat următoare, prin urmare şi cererea pentru muncitori necalificaţi, zidari şi fierari – betonişti fiind în creştere. Cam cele mai multe oferte existente la Bursa locurilor de muncă de vineri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus