Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Echipa lui Neagu, batuta de Cazan

În sala Thalia, duminică, fostul președinte al PD Sibiu, fostul senator Nicolae Neagu, a părut că își joacă ultima carte în politică. Echipa lui Nicolae Neagu din care au făcut parte senatorul Minerva Boitan, Gheorghe Dicu, Eugen Mitea, primarii din Săliște și Copșa Mică, Teodor Banciu și Tudor Mihalache, Vlad Vasiu și alții a fost învinsă de Mircea Cazan, care a părut mai singur dar și mai sigur.

Din echipa lui Neagu, au fost aleși să vorbească delegaților Gheorghe Dicu, Minerva Boitan și Vlad Vasiu, iar discursurile lor nu au reușit să rupă din voturile lipsă, de care mai avea nevoie Nicolae Neagu pentru a obține majoritatea. Cel mai direct a fost președintele organizației de tineret, Vlad Vasiu: ”îl sprijin pe Nicolae Neagu. Îl cunosc pe Mircea Cazan, îmi este prieten, este prietenul nostru al tuturor, dar nu are calități de președinte”.

Gheorghe Dicu a punctat și el o teorie a voturilor PNL: Conform acestuia, bazinul liberal este de 15%, procent de care rar s-a trecut în Sibiu. Refritor la rezultatee obținute de PNL Sibiu în perioada în care Mircea Cazan a fost președinte interimar, Dicu le-a pus pe seama lui Klaus Johannis și Crin Antonescu. A primit un elegant răspuns de la Cazan: ”Primului om căruia i-am cerut sprijinul atunci când am fost numit președinte interimar a fost Gheorghe Dicu. Același Gheorghe Dicu care a obținut la Consiliul Județean 6% în municipiu și 9% în județ. Cred că este o diferență între 9% și 22% și între 6% și 33%”, replică la care Dicu a înclinat din cap, aprobator.

„Lăudătorii„ lui Cazan au fost Alexandru Zavatin, Laszlo Sajtos și Puiu Fesan, însă adevăratul sprijin a venit din partea cui nu se aștepta nimeni. Momentul poate decisiv al alegerilor a fost realizat de un fost senator: Ilie Stoica. Prin discursul său, Stoica a reușit să insufle teamă în tabăra susținătorilor lui Neagu. Stoica a vorbit direct despre listele care circulau prin sală și despre tactica schimbării ordinii de pe ele. Adevăr sau minciună, mesajul lui Stoica a creat rumoare, iar Gheorghe Dicu a trebui să răspundă delegaților nedumeriți. Stoica a plusat și a declarat de la tribună că avrigenii au o ”cârtiță” printre ei. ”Domnule Neagu, dacă ajungeți președinte, sunteți consecvent și nu ne vindeți altui partid? Pentru că spuneți una astăzi și alta spuneți în altă zi. În Avrig s-a încercat penetrarea organizației cu scopul de a lua niște voturi pentru a le duce în altă parte. Noi nu am spus niciodată cu ce tabără mergem, pentru că nu am hotărât așa ceva. Suntem 10 votanți și am decis să ne hotărâm la Conferința Județeană”

Neagu a avut avantajul ultimului discurs dinainta votului, însă nu a știut să profite. Concentrat prea mult să fie scurt, Neagu a uitat să lase măcar un mesaj în urmă. Singurele cuvinte comentate de liberali, în urma discursului lui Neagu au fost cele la care a făcut trimitere la Biblie. Un aspect puțin important pentru liber-cugetătorii liberali.

De partea cealaltă, Cazan a continuat să vorbească la persoana întâi, la fel cum a făcut-o în programul său politic, dar de data aceasta nu a uitat să ”pigmenteze” discursul cu câte un ”împreună”. Mandatul lui Cazan început duminică îi va fi ușor sau greu în funcție de cum va ști să asimileze oameni din tabăra adversă.  

Casetă

”Eu, Mircea Cazan, mi-am adus la îndeplinire cele trei obiective cu ajutorul dumneavoastră și în plus, am demonstrat pentru prima dată că ne putem depăși. Sunt primul președinte al PNL Sibiu care din momentul în care avenit la conducere a arătat că nu este egoist, că nu vrea puterea numai pentru el și l-a invitat repetat pe fostul președinte al filialei să vină să facă echipă cu noi toți. Așa ceva nu s-a întâmplat nici la PNL, nici în alte organizații politice din Sibiu. Mai mult, am demonstrat că se poate să rămânem uniți timp de un an”, Mircea Cazan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Crapa looseru de Mitia!

Acum 13 ani

Si el si nevasta–sa. Niagu e si mai slabanog si mai negru, nu i–a putut prosti... Boitzan e praf...niste ratati!
Raspunde

sibian lucid

Acum 13 ani

Astia sunt sibienii! Conservatori ca boii: Cindrea la PSD, Cazan la PNL, Basescu (pt.5 ani !!!!) la carma sculei de reg...lat romanii!!!
Raspunde

mitica

Acum 13 ani

Bravo! Nu stiu cat de frumos, destept si devreme acasa este dl Cazan, dar nu putea ajunge, un om care a fost FSN, apoi PD (FSN), apoi PD, presedinte PNL. Cred ca echipa care la sprijinit pe Neagu, este ea o mare problema pentru PNL. Se tot invart uni pe unele functii, ba aici ba la alt partid...fara nici un rezulta. Va trebui sa ne obisnuim ca odata la 4 ani sa votam fara sa iertam candidatilor nici o greseala. Am ajuns in situatia in care in loc sa votam un prim ministru sibian, ne gandim ca poate prindem un post de secretar de stat. Bravo dlui Fesan, un om care a demonstrat de multe ori ca onoarea nu-i o vorba goala.
Raspunde

oldschool

Acum 13 ani

vlad vasiu nu e presedinte TNL Sibiu, iar Stoica nu a insuflat nicio teama.. va dati seama ca daca ar fi asa, numai liberala nu e noua conducere... probabil ca ati prins voi ceva!!
Raspunde

pt sibian lucid

Acum 13 ani

lucid pe dracu! stai departe de probleme si comentezi
Raspunde

Piata mare miercuri ora 10

Acum 13 ani

Ne vedem
Raspunde

triluiul

Acum 13 ani

Stoica da lectii de morala si de cum se trag sforiile , cand el a schimbat cateva partide , dor ca sa ii fie bine!!! e o lichea nu a fost un om demn daca i-a promis lui neaga trebuia sa mearga pana la capat cu el! o javra ordinara...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus