Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

AIMR despre sibienii anchetati pentru piraterie: o simpla actiune de rutina

Florin Ciuică, directorul executiv al Asociaţiei Industriei Muzicale din România, a declarat astăzi că acţiunea întreprinsă luna trecută şi în urma căreia 32 de sibieni s-au ales cu dosare penale pentru piraterie pe internet, a fost o simplă acţiune de rutină. Şi că pirateria poate fi oprită şi prin alte mijloace. 

“Constatăm cu regret faptul că foarte mulţi utilizatori de Internet confundă încă accesul liber la informaţie cu pirateria. Există şi categoria de internauţi care ignoră cu bună ştiinţă legea, însă majoritatea celor ce folosesc Internetul nu o cunosc şi nu cunosc nici faptul că aceasta protejează drepturile de autor. Din păcate, acest lucru are drept consecinţă, din ce în ce mai des, trimiterea cazurilor identificate în urmărire penală', a declarat Florin Ciuică, Director Executiv AIMR.

“Munca de identificare, verificare, culegere de probe şi întocmire a dosarelor penale de către Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Judeţene Sibiu în colaborare cu inspectori antipiraterie din cadrul AIMR a fost o simplă acţiune de rutină. Identificăm prea multe cazuri şi asta arată ori necunoaşterea legii, ori ignorarea acesteia. Ne-am propus drept prioritate în 2010 ca mesajele noastre educative să fie mai eficiente decât pedepsele. Vrem mai degrabă să prevenim pirateria. Identificarea infracţiunii şi pedepsirea ei sunt acte corecte şi necesare, însă vom acţiona în egală măsură pentru educarea utilizatorilor de internet în spiritul legii şi al bunului simţ. Muzica este tot mai ieftină şi accesibilă oricui, se poate cumpara din magazine stradale, magazine online şi site-uri specializate, asemeni cărţilor şi oricăror bunuri materiale”, a mai spus acesta.

Cel mai recent caz de deschidere a urmăririi penale pentru astfel de infracţiuni îl reprezintă un număr de 32 de utilizatori din Sibiu investigaţi în luna februarie 2010 pentru punerea la dispoziţie pe Internet (prin intermediul programelor de filesharing), fără acordul titularilor de drepturi, a unor colecţii importante de filme, muzică şi programe de calculator.

AMIR mai arată că achiziţionarea legală a unei melodii nu dă dreptul punerii la dispoziţie către public. Punerea la dispoziţie include utilizarea activă a unui cont DC++ sau torrent pentru a partaja fişiere public pe Internet. Melodia cumpărată din surse legale aduce cu ea doar cu dreptul de a o asculta personal sau în cadrul familiei şi al cercului de prieteni, iar orice altă utilizare se plăteşte separat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

abv

Acum 13 ani

prostii...
Raspunde

irina

Acum 13 ani

asa e... toti se inghesuie sa-si cumpere telefoane de firma, haine de firma, parfumuri, UGG-uri... muzica, film si softuri nu!... de parca astea cresc la marginea drumului; cei care fac muzica din ce traiasca? am o prietena care canta si nu castiga mai nimic din 3 cd-uri lansate
Raspunde

ben

Acum 13 ani

ce sa cumparam besinile romanesti? asta e muzica ce se canta in romania? heeelllloouuuu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus