Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Avanpremiera ”Berlin Alexanderplatz”, un spectacol despre criza economica

Creatoarea de modă Doina Levintza a realizat costumele celor 40 de actori care vor juca vineri în avanpremiera ''Berlin Alexanderplatz'', un spectacol despre criza economică, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, unul dintre actorii din distribuţie, Constantin Chiriac, directorul teatrului.
''Este o provocare pentru noi să putem să prezentăm acest spectacol, 'Berlin Alexanderplatz', înainte de festival. Este o punte între generaţii. Dacă în 'Faust' avem corpul corului, care este foarte mare, compus şi din actori şi din studenţi, aici sunt foarte mulţi studenţi care au roluri foarte importante. În spectacol puteţi să vedeţi şi o linie specială a costumelor, machiajului, creată de Doina Levintza'', a declarat Constantin Chiriac.
El a spus că fostul său coleg de facultate, regizorul spectacolului, Dragoş Galgoţiu, a lucrat timp de trei luni, 12 ore pe zi, cu cei 40 de actori din distribuţie.
Prezent la conferinţa de presă de marţi, regizorul Dragoş Galgoţiu a mărturisit că lucrează de şapte ani cu creatoarea de modă Doina Levintza.
De asemenea, Galgoţiu a arătat că majoritatea spectacolelor sale provin din dramaturgia germană.
''Mă interesează dramaturgia germană. O mare parte dintre spectacolele mele sunt din dramaturgia germană. Nu îmi imaginam un text important din cultura germană decât la Sibiu. Spectatorul vede o experienţă comunitară'', a declarat Dragoş Galgoţiu.
''Berlin Alexanderplatz'' va avea avanpremiera vineri, 14 mai, iar premiera, pe 31 mai, în Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Spectacolul de Alfred Doblin are ca temă criza economică şi politică.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Abisa

Acum 13 ani

"Spectacolul de Alfred Doblin are ca temă criza economică şi politică." ?????? Atat doar, doar atat ati inteles? Mi-ar placea sa nu mai citeasca nimeni articolul asta si cel care l-a scris sa mearga sa vada spectacolul sau sa lase pe altcineva sa scrie, o fiinta careia ii place sa gandeasca si care are capacitatea de a intelege.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus