Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Marele premiu al Galelor Studentesti de Jazz a mers la Bucuresti

Galele Studenţeşti de Jazz aflate la a X-a ediţie - organizate de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi-au desemnat marţi seara câştigătorii.

„Galele Studenţeşti de Jazz de la Sibiu au menirea de a promova tinere talente care au evoluat pe scena jazzistică sibiană. Şi ediţia din acest an şi-a îndeplinit misiunea, dovedind încă odată că iniţiativa noastră de a organiza festivalul sub formă de concurs reprezintă un real succes”, a declarat Cornel-Alin Macarie, Directorul Coordonator al Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Prima seară a Galelor Studenţeşti de Jazz a reunit pe scena de la Teatrul Gong formaţii nou apărute pe scena jazzistică sibiană cum sunt: The Jazz Basement Trio (Cluj-Napoca), Sorin Zlat Trio (Bucureşti), Constantin Mirea Trio (Bucureşti), Hot Vocal Jazz Quartet (Cluj-Napoca), Mesaj Band (Timişoara).

La secţiunea solişti au susţinut microrecitaluri Suzana Laşcu (Bucureşti) - voce, Sânziana Nicolae (Bucureşti) – voce, Laura Bagrii (Iaşi)- voce, Toma Dimitriu (Bucureşti) – pian, Andy Avădănoaei (Bucureşti) – chitară, Diana Anastasiu (Timişoara) – voce şi  Elisabeta Campău (Bucureşti) – voce. A doua seară a reunit în recital pe aceeaşi scenă – Ors Darabont Quartet (Târgu-Mureş), Academic Jazz Group (Iaşi), Trupa Plenty (Sibiu).

Juriul a acordat următoarele premii:

Marele Premiu  – SORIN ZLAT TRIO - Bucureşti  

Premiul pentru solist  vocal – Suzana Laşcu (Bucureşti)

Premiul pentru solist  instrumentist – Ionuţ Bica (pian – Cluj-Napoca)

Premiul pentru cel mai bun aranjament orchestral -  The Jazz Basement Trio (Cluj-Napoca)

Premiul pentru cel mai bun band – Hot Vocal Quartet (Cluj-Napoca)

Premiul de popularitate – Laura Bagrii (Iaşi)

Premiul de excelenţă al juriului – Toma Dimitriu (pian – Bucureşti)

Evenimentul organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu este un proiect susţinut financiar de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Consiliul Judeţean Sibiu, Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Foto: Camelia Crişan

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

mephisto

Acum 13 ani

Sincere felicitari d-le Cornel Macarie,speram ca la anu`sa avem in concurs si trupe de jazz din orasul de bastina si un juriu format din profesionisti de renume{M.Tiberian e nascut in Sibiu}.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus