Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Solutiile celorlalti

Guvernul PD-L a propus pentru ieșirea din impasul financiari câteva măsuri drastice: scăderea salariilor plătite din surse bugetare cu 25%, scăderea pensiilor cu 15% și diminuarea anumitor indemnizații.

PSD propune în schimb două cote de impozitare, de 12% și 25%, în funcție de venituri, diferențierea TVA prin reducerea acestuia la alimentele de strictă necesitate și scăderea CAS la 3%. Președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a anunțat că printre soluțiile alternative propuse de social-democrati se numără impozitarea diferențiată, coroborată cu reduceri fiscale pentru investiții și exporturi, TVA diferențiată prin scădere la alimentele de strictă necesitate, menținerea punctului de pensie la 45%, refuzul scăderii pensiilor, reducerea risipei din administrația publică, folosirea mai bună a fondurilor europene și atacarea frontală a evaziunii fiscale. Social-democrații propun ca TVA să scadă la alimentele de bază, să fie zero în cazul producerii energiei verzi, regenerabile și pentru alimentele ecologice și mai mare pentru unele produse de lux. Alte propuneri ale PSD sunt dublarea redevențelor încasate de stat ca urmare a concesionării resurselor naturale neregenerabile.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că programul strict economic propus de liberali va fi discutat şi aprobat luni în şedinţa Consiliului Naţional Executiv, urmând să fie prezentat în aceeaşi zi în şedinţa CES, la care liberalii au fost invitaţi. Antonescu a afirmat din nou că PNL se pronunţă ferm împotriva reducerii salariilor unor categorii de bugetari care sunt necesari societăţii, dar care sunt prost plătiţi - personalul didactic, personalul din domeniul sanitar, ordinea publică şi magistraţii, precizând că "risipa majoră se află în cheltuielile de clientelă", liberalii având la acest capitol "măsuri dure, hotărâte, dar ţintite" precum restructurarea severă a administraţiei, un Guvern cu 7-8 ministere, care să aibă în subordine maximum 30 de agenţii, o simplificare a pesonalului excedentar în administraţie şi o reducere majoră a cheltuielilor bugetare de la capitolul achiziţii publice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

negru de fum

Acum 13 ani

felicitari!!!! cel mai bun prim ministru!!!
Raspunde

WWWW

Acum 13 ani

POATE CEL MAI CORUPT!
Raspunde

bombo

Acum 13 ani

N-ai vrea tu sa donezi ce ai primit de la matusa TAMARA celor cu probleme?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus