Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Hornarii din Sibiu se ofera sa lucreze cu jumatate de pret din tariful Municipiului

O delegaţie a lucrătorilor hornari, şomeri de ani de zile s-au adresat în diferite rânduri Primăriei cerând să li se găsească o modalitate ca şi ei să-şi poată exercita profesiunea, întrucât, unii din ei sunt muritori de foame din cauză că actualii maiștri șefi de circumsripții exploatează pe ucenici fără a angaja lucrători hornari.

Hornăritul în Sibiu azi e un monopol al câtorva familii, orașul fiind împărțit în 8 circumscripții cari sunt exploatate de 4 văduve de maiștrii și 4 maiștrii bărbați. Veniturile unei astfel de circumsripții sunt de 12-18.000 lei lunar. Cu toate aceste venituri, maiștrii hornari nu angajează hornari, ci exploatează ucenici, că ei, în schimb să înghită lefuri de colonei!

Dintre toți maiztrii, român e unul singur, dl. Dumitru Ursa. Unii lucrători s-au adresat dlui Dr. Fograscher, șeful Autorității Industriale de Instanță a Municipiului Sibiu, cerând să fie complectat postul devenit vacant prin moarte văduvei Maria Standhalf, însă li s-a răspuns că acest post nu se mai compectează în baza Statutului Muncipiului Sibiu, întrucât nu mai este în vigoare!

Așa fiind situațiunea un grup de lucrători hornari s-au prezentat la redacția noastră rugându-ne să aducem la cunoștința publicului că ei ăși oferă serviciile pe jumătate de preț decât actualii maiștrii cari au monoplizat hornăritul în Sibiu!

Tribuna, Duminecă, 6 ianuarie 1935

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

pink

Acum 9 ani

Adictalea, servicii de hornar la jumatate de pret ... calitate la sfert\'. Supeeer!
Raspunde

@pink

Acum 9 ani

Bai tu trebuia sa dormi la ora cand ai postat, ia mai citeste o data articolul acum pe zi.Dar daca citesti numai titlul....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus