Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Vicecancelarul Germaniei: "M-am molipsit de virusul Sibiu"

Guido Westerwelle, vicecancelar și ministru de Externe al Germaniei, a făcut vineri după-amiaza un scurt popas la Sibiu. După o discuție de 15 minute la Primăria Sibiu, cu oficialitățile orașului și județului, Guido Westerwelle a fost condus de primarul Klaus Johannis într-un scurt tur al centrului istoric al orașului: Piața Huet, Piața Mică și cea Mare.
Următorul punct de oprire a fost sediul FDGR, unde ministrul de Externe, primarul Sibiului și deputatul FDGR, Ovidiu Ganț, au vorbit în fața câtorva zeci de reprezentanţi ai minorităţii germane din România.
„Mi-aţi spus că există virusul Sibiu. Nu ştiu cât de lungă este perioada de incubaţie, dar pe noi ne-a prins. Este un loc minunat Sibiul”, a cuvântat Guido Westerwelle.
În discursul său din Sala Oglinzilor a sediului FDGR, ministrul de Externe al Germaniei a declarat că vizita sa are, mai mult, „o încărcătură simbolică” – vine după Polonia, ţară europeană în care, de asemenea, există o minoritate germană. „Guvernul Germaniei a fost alături de drumul FDGR încă de la început. Minoritatea germană din România a primit din partea Germaniei ajutor financiar, iar Guvernul german va fi un partener de nădejde şi în continuare pentru proiecte ale minorităţii din România, pentru cultură şi pentru învăţământul în limba germană”, a declarat demnitarul german.
Acesta a mai ţinut, diplomatic, să subliniez că apreciază modul în care minoritatea germană s-a implicat în administraţia din România. „Aţi reuşit să găsiţi puterea de a participa activ la construirea viitorului. Vă felicit pentru această performanţă deosebită. (...) Ca şi constructori de poduri între ţările noastre şi datorită relaţiilor personale pe care le aveţi, aduceţi o contribuţie importantă la relaţiile bilateriale dintre Germania şi România, într-o Europă care se uneşte tot mai mult”, a mai adăugat oficialul german.
La aproximativ o oră şi 30 de minute de la intrarea în Piaţa Mare a Sibiului, escortat de primarul Sibiului, de preşedintele CJ, Martin Bottesch, şi de prefectul Sibiului, Constantin Trihenea.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

34 comentarii

adrean

Acum 13 ani

draga iohANNUS este liber postul de presedinte al germaniei. de ce nu candidezi ori n u ai primit aceasta misiune si ramai cu insarcinarile primite: 3/4 din ROMANIA sa-i transferi la germania si austria si 1/4 marko la ungaria
Raspunde

toto

Acum 13 ani

lasa mana jos ... nu se mai saluta asa din '45 incoace
Raspunde

bulibasha

Acum 13 ani

Astept cu nerabdare ziua cand o sa sature Johannis de voi si o sa va lase pe mana unui roman!Oricum probabil ca toate atacurile sunt la comanda!Aceste comentarii chiar ca nu-si au locul!
Raspunde

lol

Acum 13 ani

ce sa mai lase sasalaul pe mana unui roman, ca a furat cu sasii lui totul!
Raspunde

x

Acum 13 ani

foarte bine mah ca a furat asta tot...macar astia sunt bine crescuti...mai bine astia decat un ghertoi roman care te sfida si te scuipa ascultand manele prin BMwuri
Raspunde

Sibianul

Acum 13 ani

Buna! Peste un timp multi or sa-si dea seama ca Johannis a fost cel mai bun primar sibian in ultimii 70 de ani dar atunci poate o sa fie prea tarziu si o sa fim pricopsiti cu un alt Condurat.....Asa sutem noi: dam in valori cand le avem si apoi plangem dupa ele!
Raspunde

cineva

Acum 13 ani

e bun...parerea mea
Raspunde

haha

Acum 13 ani

voi stiati ca Westerwelle e HOMOSEXUAL. mori in flacarile iadului
Raspunde

callas

Acum 13 ani

si ce-i daca! hi hi
Raspunde

pentru 6 ATENTIE

Acum 13 ani

CONDURAT: I ramane primarul roman al Sibiului ales democratic si cu mandatul exercitat pana la capat: II ramane primarul roman al Sibiului datorita caruia, Sibiul a fost declarat OBIECTIV DE INTERES NATIONAL pentru lucrarile de 1) reabilitarea constructiilor , echipamentelor si infrastructurii la , soseaua de centura, aeroport, refacerea retelei de apa, canal, curent electric, telefonie la intreg centrul istoric al Sibiului; 2) lucrari de restaurare si punere in valoare a monumentelor istorice, veziORDONANTA GUV. nr. 5 / 28 ianuarie 1999. Pct. 3: ramane primarul roman al Sibiului care a adus si finantarea lucrarilor de investitiiVEZI ORDONANTA GUV. nr. 4 din 28 ianuarie 1999 pentru ratificarea Acordului de imprumut NERAMBURSABIL dintre Romania si BIRD referitor la PROIECTUL PRIVIND PATRIMONIUL CULTURAL IN VALOARE DE 5 MILIOANE $ USA, semnat la Washington la 23 dec. 1998. Pct.4: ramane primarul roman al Sibiului care a semnat parteneriatul cu Luxemburg si a pus la dispozitia acestei tari imobilul " CASA ROSIE " din Piata Mica. Impostorii,i cei care si-au dorit dar nu au reusit sa puna mana pe bunurile si serviciile primariei sunt cei care nu isi mai doresc un primar roman . Si cu atat mai putin pe CONDURAT.
Raspunde

12

Acum 13 ani

ia ghiciti cand era condurat primar; pe cine vedeai zi de zi iesind pe trei carari la amiaza din imparatul romanilor ?
Raspunde

13

Acum 13 ani

pe taica-tau?
Raspunde

12

Acum 13 ani

Pe condurat , ce facea sedinte de consiliu la un coniac cu baietii
Raspunde

michael

Acum 13 ani

prefer oricand un "nazist" de genul lui Johannis decat un cocalar gen basescu videanu berceanu si cati alti netoti mai sunt in pdl ... ca sa nu mai vorbesc de prostul satului : boc ! este o vorba care zice cam asa : nu sti ce ai avut pana nu pierzi ce ai avut ! asa ca ar trebui sa luati aminte ...
Raspunde

io

Acum 13 ani

Condurat a dat case la romani ,nu i-a dat afara din case,iar imaginea proasta i-au creaqt-o urmasii cu presa mafiota si slugarnica.Pe timpul lui Condurat nu exista mizeria de acum din Sibiu cu gropi si caini.Si cand zic Sibiu ma refer la Sibiul intreg fara Hermannstadt,centrul creat pentru ei,rasa superioara.Ca atat a facut.!Si tot pt.ei!
Raspunde

Ptr.Io

Acum 13 ani

Condurat a dat case la romani !!! Cu ce ocazie?? De ce sa DEA?????
Raspunde

Hai pa

Acum 13 ani

cine-i condurat asta ? Nici n-am mai auzt de el... cel tot pupati atata in poponetz ?
Raspunde

d.le 17

Acum 13 ani

CONDURAT este presedintele Filialei locale Sibiu a PARTIDULUI ROMANIA MARE. A fost si ramane primarul de buna-crdinta a sibienilor. NU A FOST UN HOT al banilor publici. A dispretuit MAFIA locala care a stat departe de primarie in aceea perioada. Primarul roman CONDURAT nu a vandut terenurile proprietatea sibienilor - intravilan/extravilan ori padurile . La predarea mandatului 2000, Primaria Sibiu nu a avut datorii la prestatorii de servicii sau imprumut nerambursat. A lasat in Primaria Sibiu cu o finantare de milioane de $ . Daca esti roman de buna -credinta citeste pentru a nu te obosi doar ORDONANTA GUV. nr. 4 si nr. 5 din 28 ianuarie 1999. Este adevarat , nu CONDURAT este erou al Romaniei in Grad de Cavaler , precum ARITON , IOHANNIS Ei au primit medaliile de la presedintele Basescu ori baza proiectelor de succes si munca a fost a primarului bun - cresstin CONDURAT. Spun bun - crestin deoarece, in mandatul 1966-2000, BISERICA ORTODOXA ROMANA -Mitropolia Sibiu a primit 12 terenuri pentru ridicarea a tot atatea biserici ortodoxe in Sibiu.
Raspunde

x

Acum 13 ani

Domnule Condurat, dar vad ca sunteti mai activ pe net decat am putea crede....deci aveti mult timp liber....stiti de ce si a dat demisia fostul secretar al primariei? CO NDURAT O destul
Raspunde

Nosferatu'

Acum 13 ani

De unde dracu l-ati mai dezgropat si pe asta? Chiar n-avem pe nimeni in orasul asta care sa ne reprezinte si fara bube-n cap? Avem destui tineri, care chiar daca nu au experienta pot invata destul de repede sa conduca un oras. Ganditi-va un pic, ce mama dracu'. Lasati fosilele si hotii in curtea lor! de repede sa conduca un oras. Hai ganditi-va puti
Raspunde

pta 10 si 18

Acum 13 ani

Hai la baie cu romania mare ! texte de 2 bani ca ale voastre pot scrie condurat sau albin justitiarul de cacao de corabia
Raspunde

unu

Acum 13 ani

De cand e Condurat la Romania Mare ?
Raspunde

ani

Acum 13 ani

mai hot ca un primar roman nu e johannis
Raspunde

z

Acum 13 ani

ai dreptate, johannis este hot si a furat cat 10 primari romani, nu cat unul!
Raspunde

Mihai

Acum 13 ani

Citesc comentariile unora si inclin sa cred ca aveti 4 clase, toti la un loc. Pe langa limba romana scrijelita si batjocorita pe care o folositi, v-ati mascat in gica contra. Nu am nici o treaba cu Iohannis, dar omul asta a pus Sibiul pe harta Europei si nu vreau sa imi aduc aminte ce au facut oameni precum condurat (scuzati lipsa majusculei, dar nu merita asemenea respect). Probabil, daca o sa mai candideze, Iohannis, o sa castige, iar, cu peste 90% si o sa inchida cat de cat gura unora.. si asa urat mirositoare. E pacat ca nu apreciati ce a facut acest om (chiar daca nu este si nu o sa fie vreodata o figura iconica), chiar daca orasul asta a avut tot timpul o tratatie mai speciala, dar nimeni nu ii poate lua din merite. Si ca o idee de final, vreau sa vad ce a facut acest condurat, o lista cu realizarile sale ca primar al municipiului (in afara presupusei zestre curate)... pai ce datori sa ai daca nu ai astupat o singura groapa in 4 ani?
Raspunde

lola

Acum 13 ani

si ce are dc este homo ministrul?de ce trebuie sa ne preocupe viata privata a oamenilor?important este pt acel om de a fi bun in functia lui.domane ce comentarii analfabete.ma bucur ca am parasit acele meleaguri cu lumea ei indobitocita .................
Raspunde

lol

Acum 13 ani

si atunci "lola", daca esti asa fericita ca ai parasit meleagurile noastre, ce lolul meu te fu... grija de noi?
Raspunde

Joha+michael+Westerwelle=Love!

Acum 13 ani

Joha+michael+Westerwelle=Love! Joha+michael+Westerwelle=Love! Joha+michael+Westerwelle=Love! Joha+michael+Westerwelle=Love!
Raspunde

sil

Acum 13 ani

Asta-i homosexual venit la produs la noi,nu mai comentati unii.... ca suntem dobitoci si analfabeti s-au cum ati mai scris,cert este ca vin la noi sa se distreze sa caute fete si baieti .....da-i dracului sa-i duca
Raspunde

sil

Acum 13 ani

Tu IOLA,tu ori esti lesbi ori proasta,ce te mai intereseaza Sibiul sau Romania?sper sa-ti fi gasit fericirea in bratele unei nemtoaice dintoasa,pistruiata si isterica....
Raspunde

Dan

Acum 13 ani

Sibscriu la comentariul lui "25. Mihai"
Raspunde

bulibasha

Acum 13 ani

Isi mai aminteste cineva cat timp s-a lucrat la strada St cel mare?Ma refer la acel kilometru la care s-au lucrat cativa ani!Si alte chestii din timpul prapaditului!Sile urat tata ai mai avut!
Raspunde

razvan

Acum 13 ani

romanul tot roman ramane.pana moare.prost de da in gropi.asta ne este soarta.ma uit la comentarii si nu imi vine sa cred ca majoritatea dintre sibieni sunt prosti gramada.daca johannis o sa plece va fi vai de capul sibiului.sa vina pe mana unui roman.imi vine sa rad.never.jahannis o sa fie primar pana la sf.veacului.
Raspunde

al.tina

Acum 13 ani

tine-ti aproape de sas
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus