X

Tursib-ul scoate la licitatie firele de troleu

181.500 de lei este garanția de participare pe care societatea Tursib o solicită de la firmele care vor să se înscrie la licitația în cadrul căreia societatea de transport în comun din Sibiu va încerca să vândă ”deșeurile” de cupru rezultate în urma dezafectării rețelelor de troleibuze.
Licitația cu strigare este programată pe 12 iulie, de la ora 12.00, taxa de participare este de 150 de lei, iar caietul de sarcini costă 100 de lei.
Prețul de pornire al licitației este de 22 de lei pentru un kilogram de cupru. Preț mare, spun cumpărătorii de pe piață. ”În momentul acesta, pe piață, cuprul se vinde cu cel mult 18 lei pe kilogram. Suma de 22 de lei pe kilogram este mult prea mare, nu o să plătească nimeni atât”, spune un reprezentant al firmei Edward și Asociații, companie specializată pe comercializarea de fier vechi.
Valorificarea rețelei de contact aerian pentru troleibuzele din Sibiu, rețea lungă de 57 de km, a fost aprobată printr-o hotărâre a Consiliului Local Sibiu, adoptată în mai anul acesta, după ce în toamna anului trecut aceiași consilieri locali au aprobat scoaterea ultimelor troleibuze din circulație. Din 15 noiembrie 2009, troleibuzele au fost scoase din uzul societății de transport în comun din Sibiu.
Potrivit inventarului bunurilor ce vor fi scoase din domeniul public al municipiului Sibiu, pe lângă rețelele de contact aerian vor mai fi valorificate și substații de redesare cu utilajele aferente și cabluri de alimentare. Valoarea de inventar a bunurilor scoase din uz în vederea valorificării este de peste două milioane de lei.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Transira

    Exact cum am spus, cuprul se va vinde ca deseu. Dar ia vedeti cat costa cuprul electrolitic non-deseu, cel ce trebuia sa fie folosit pt. destinatia sa, retea de troleibuze. Acoperiti adevarul domnilor, asa probabil ca va este politica, de a ascunde iohanniselile (furturi pe fatza).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact