Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

O mai stiti pe Jipa? Pierde o parte din pensia de 7.500 lei

Ruxandra Jipa a fost parlamentar de Sibiu în legislatura trecută, aleasă pe listele PRM, este acum din nou parlamentar, dar pe listele PSD. Însă nu mai "reprezintă" Sibiul, ci Bucureştiul. Din păcate pentru fostul parlamentar de Sibiu, odată cu tăierea pensiilor speciale îi va fi recalculată pensia de peste 7.500 lei pe lună, bani luaţi pentru că are două mandate de parlamentar. Pensiile speciale se vor recalcula până la finalul acestei luni. Pe lista aleşilor afectaţi de măsurile guvernului Boc intră, spre exemplu, Sergiu Nicolaescu. Între foştii parlamentari ieşiţi la pensie se numără Răzvan Theodorescu, Adrian Păunescu sau Gheorghe Funar.
Ruxandra Jipa primeşte pensie şi este şi parlamentar deoarece, legal, se poate. Potrivit unei statistici oficiale date publicităţii în luna aprilie, patru senatori din actualul legislativ beneficiază de pensii de parlamentar, cumulându-le ast fel cu indemnizaţia, scrie astăzi evz.ro.
Cel mai câştigat a fost până acum Sergiu Nicolaescu (PSD), care, după patru mandate, ajunsese la o pensie de 50.671 de lei pe an. Cu un singur mandat complet, senatorul Avram Crăciun (PSD) încasa, potrivit propriei declaraţii de avere, 22.800 de lei pe an, iar colegul său, Gheorghe Balan (PSD), după două mandate - 25.000 de lei pe an. Pe lista de la Senat a aleşilor pensionaţi cu privilegiile de parlamentar figurează şi Radu F. Alexandru (PDL).
La Camera Deputaţilor, statisticile arată că 17 aleşi cumulează indemnizaţia cu pensiile speciale. Nu toţi au optat însă pentru pensii de parlamentar. În funcţie de numărul de mandate anterioare, pensiile aleşilor variază între 18.500 de lei pe an (Ştefan Buciuta, minorităţi - 1 mandat) la 90.812 lei pe an (Ruxandra Jipa, PSD - 2 mandate). În topul de la Camera Deputaţilor, Jipa este urmată de Aurel Vainer (minorităţi - 1 mandat) - cu 55.700 de lei pe an şi de Gheorghe Ana (PDL - 2 mandate) - cu 32.500 de lei pe an.
Potrivit noilor norme publicate joi în Monitorul Oficial, pensiile aleşilor se vor recalcula în funcţie de contribuţia lunară la bugetul de asigurări sociale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Ioni

Acum 13 ani

da, dar nu am auzit ca tovarasa Jipa sa domeze bani pt un spital, orfelinat sau pt sinistrati. stiu insa ca PSD agita mereu spiritele in societate... ca deh ... ei sunt cu poporul necajit. Pai cum sa nu faci politica cu ..jdemii de bani in buzunar? Iata, asta este PSD-ul.
Raspunde

Matei

Acum 13 ani

Voi sunteti normali? Pai mai, intra si copii probabil pe siteul asta. De ce ati pus poza aia? M-am speriat groaznic cand am vazut.
Raspunde

cr9

Acum 13 ani

ce fain altii iau o gramada bani asa pe moca k dorm in parlament si altii lucra pe 6 milioane pai la pensia la uratania asta sa i se taie 80 la suta sa vada si ei cum i sa traiesti cu bani putini...stafidita dracu nu`i mai ajunge
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus