Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

E mai bine, totusi, ca in alta parte

După Cluj, Sibiul este al doilea județ din țară în ceea ce privește gradul de racordare a locuințelor la stații de epurare a apei menajere. Judeţe precum Cluj, Sibiu şi Iaşi au cele mai mari grade de racordare la staţiile de epurare, peste 60 la sută, faţă de judeţe ca Brăila, Caraş Severin, Mehedinţi, care au gradele cele mai mici de racordare, adică sub 5 la sută, informează Agerpres, care citează un raport al Autorității Naționale Apele Române.
Conform raportului, comparativ cu situaţia de la sfârşitul anului 2009, se constată faptul că numărul şi gradul de racordare la canalizări a locuitorilor echivalenţi la aglomerările umane cu mai mult de 2000 de locuitori echivalenţi (l.e.) a crescut uşor, adică cu 1,52 la sută, respectiv cu doar 0,23 la sută, la staţii de epurare.
Astfel, până la sfârşitul lunii iunie 2010, gradul de racordare a locuitorilor la sistemele de canalizare este de 53,58 la sută (faţă de 52,06 la sută cât era la sfârşitul anului 2009), iar gradul de racordare la staţiile de epurare a crescut uşor, fiind de 43,01 la sută (faţă de 42,78 la sută cât era la sfârşitul anului 2009).
Conform negocierilor României cu Uniunea Europeană în ceea ce priveşte implementarea Directivei Europene privind epurarea apelor uzate urbane, la sfârşitul anului 2010, gradul de racordare a locuitorilor echivalenţi, la nivel naţional, trebuie să fie de 61 la sută, iar gradul de racordare la staţii de epurare, 51 la sută.
De exemplu, Bucureştiul are în prezent un grad de racordare de 94 la sută la reţeaua de canalizare, ţinta europeană fiind de 100 la sută până la sfârşiul acestui an. În ceea ce priveşte staţia de epurare, până la sfârşitul anului, trebuie construită prima treaptă a staţiei de epurare a Bucureştiului.
În anul 2013, localităţile cu mai mult de 10.000 de locuitori trebuie să fie racordate în proporţie de 100 la sută, iar în 2015, acelaşi tip de localităţi va trebui să fie racordat 100 la sută la staţii de epurare, conform cerinţelor europene.
Până în 2018, toate localităţile din România trebuie să fie racordate la staţii de epurare şi sisteme de canalizări în proporţie de 100 la sută.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus