Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Parcarile auto devin investitii in Sibiu

Începând cu toamna acestui an Sibiul va avea primele parcări private. După modelul preluat din Occident, parcările vor avea unicul scop de a deservi șoferii sibieni, vor avea un program stabilit prealabil, un tarif și vor asigura paza mașinilor parcate acolo.

Cunoscută în primul rând ca furnizor de internet, societatea comercială CTR Executive SA are în contrucție în prezent o parcare privată pe strada Mărășești. Lucrările sunt destul de avansate și parcarea prinde contur. Există deja spațiile de parcare în sine iar săptămâna trecută se lucra intens la barierele de acces și clădirea care va deservi serviciile oferite. Reprezentanții societății au fost însă destul de rezervați în a oferi mai multe detalii legate de modul în care va putea fi folosită parcarea sau tarifele ce vor fi practicate. Dată fiind zona, parcarea ar putea deservi cu succes sibienii care au treabă la Instituția Finanțelor și zona Victoriei, precum și la firmele din zona Mihai Viteazu. La o primă vedere parcarea va avea câteva zeci de locuri de parcare. O altă parcare privată va fi situată pe strada Hipodromului, în spatele șirului de blocuri umbrite de Centrul financiar-bancar de pe Calea Dumbrăvii, mai degrabă cunoscut printre sibieni drept Centrul ”Dioda”. În acest caz, arcarea va avea aproximativ 60 de locuri, iar accesul se va face atât pe bază de abonamente, cât și în urma unor tichete zilnice sau pe perioade mai scurte. Primele teste privind funcționarea parcării vor fi efectuate chiar săptămâna acesta, spun cei care au ales să investească în ea. ”Asupra prețurilor pe care le vom practica, lucrurile sunt în studiu. Probabil că abonamentele pentru riverani, care vor avea, evident, un preț special, vor fi în jurul a 50 de lei pe lună”, spune Mihai Muntean, reprezentantul firmei care investește în realizarea parcării. În prezent, sibienii care trec prin zonă pot vedea asfaltată viitoarea parcare, cu locurile delimitate. Însă mai sunt multe de lucrat. ”Sper ca în jurul lui 1 septembrie să reușim deschiderea parcării. Având în vedere că firma noastră, de fapt, este specializată în automatizări, printre facilitățile pe care le va oferi viitoarea parcare se numără și cea supraveghere on-line a mașinilor. Cu alte cuvinte, fiecare utilizator al parcării, fie că este abonat sau client ocazional, va primi o parolă și un user, astfel încât de pe telefonul mobil sau orice calculator conectat la internet își va putea oricând vedea autoturismul”, mai spune Muntean. Printre facilitățile parcării, ar mai putea apărea inclusiv o spălătorie uscată – până revine, șoferul să își găsească mașina curată – sau servicii de încălzire a autoturismelor pe perioada iernilor.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

un sibian

Acum 13 ani

va rog oferiti un abonament lunar celor de la Politie...o \"oferta\" ceva, poate scapam de ei din jurul blocurilor de pe Noica.
Raspunde

un oarecare

Acum 13 ani

Ar fi o idee buna d-le \"un sibian\". Dar sincer sa fiu cum ii stiu pe majoritatea sibienilor care vor sa-si parcheze masina aproape de intrarea in bloc sau institutie, nu prea cred ca vor fi multi cei care lucreaza in locurile mentionate sa vina sa-si parcheze masina aici. Dar in acelasi timp ma gandesc ca mai bine se amenaja un parc de joaca frumos pentru copiii din cartier si de recrere pentru pensionari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus