Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

De unde disponibilizari? Consiliul Judetean Sibiu ramane cu 72 de posturi vacante

Inițial, s-a calculat disponibilizarea a aproximativ 170 de angajați din cadrul Consiliului Județean Sibiu și a instituțiilor subordonate acestuia. La două săptămâni mai târziu, prin transferarea Teatrului Gong la Primărie, a Revistei Transilvania la Universitate și prin excluderea de la disponibilizări a Filarmonicii sibiene, calculele au indicat că mai este necesară disponibilizarea a 26 de angajați, toți din instituțiile subordonate ale CJ.
Joi, însă, consilierii județeni sunt chemați la o nouă ședință extraordinară, în care li se va spune că, de fapt, mai trebuie disponibilizate doar două persoane, de la Direcția Județeană a Evidenței Populației. În cazul acestei direcții, Guvernul a hotărât că numărul maxim de posturi poate fi 28, iar în prezent sunt 30 de angajați.
În rest, liniște și pace: marea problemă, Complexul Național Muzeal Astra a fost exceptat de către Ministerul Culturii de sub incidența prevederilor Ordonanței de urgență 63/2010, normativul care impunea reducerile de personal bugetar. În acest fel, cu excepția Evidenței Populației, absolut toate celelalte instituții subordonate nu numai că nu vor fi obligate să reducă disponibilizeze personal, dar rămân și cu locuri vacante. Inclusiv Centrul cultural interetnic Transilvania, care nu mai trece în subordinea Universității.

Să le numărăm

Aparatul de specialitate al CJ Sibiu are 145 de posturi aprobate și 107 angajați. 145 e numărul maxim propus spre a fi menținut, deci rămân 38 de posturi vacante. La Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu” sunt 19 posturi aprobate, 17 ocupate. Tot 19 rămân în organigramă.
72 de posturi sunt prevăzute și în organigrama Centrului județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale Cindrelul Junii, dintre care 68 sunt ocupate. Tot 72 rămân în schemă.
Un post va fi vacant pe lângă cele șapte ocupate și la Centrul cultural interetnic Transilvania, care editează revista Transilvania. Biblioteca Astra va rămâne cu cel emai multe posturi vacante, nouă, alături de cei 67 de angajați câți înregistrează în prezent. La serviciul public Sala Transilvania, celor 15 angajați li se alătură în continuare un post vacant, iar la Camera agricolă a județului Sibiu, mai rămân trei posturi vacante pe lângă cele 18 deja ocupate. În fine, șase posturi vacante rămân și la Serviciul public județean Salvamont, unde sunt angajate în prezent 15 persoane.
Singurele disponibilizări sunt făcute la Direcția de evidență a populației, unde în prezent sunt aprobate 41 de posturi. Prin decizia Guvernului, acestea sunt limitate la maxim 28, ceea ce face ca doi din cei 30 de angajați să fie disponibilizați.
În ansamblu, CJ Sibiu și instituțiile care i-au mai rămas subordonate – fără a include aici Filarmonica și CNM Astra – au în organigrama de acum 429 de posturi prevăzute, din care 344 sunt ocupate. După noile normative guvernamentale, numărul maxim de posturi aprobat rămâne mai mare decât numărul angajaților, respectiv 416.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

callas

Acum 13 ani

indiferent de parerea proprie despre armata de angajati care sug de la buget si in mare parte isi fac numai interesele proprii, ar trebui sa spuneti ca initiativa lui Bucur de a salva locurile de la Astra, initiativa luata in bataie de joc de unii, a avut succes.
Raspunde

Opinka

Acum 13 ani

Toate proiectele care s-au incercat in legatura cu institutiile culturale au avut in vedere si aspecte subiective si alte interese decat buna functionare a institutiilor. Poate ca din tot ceea ce s-a proiectat si incercat, presedintele Bottesch si-a dat seama cat este de mult mintit de catre cei din jurul sau si cat de multe i se ascund.
Raspunde

nufar

Acum 13 ani

ce sa mai zici daca si in com.LASLEA a dat afara oameni si nici dupa doua saptamini de la disponibilizari PRIMARUL ONEA IOAN isi pune consilieri sa propuna in sedinda angajarea sotiei care a fost disponibilizata de la un post ce tinea de activitatea primariei la DIRECTIA AGRICOLA .Nu cred ca este corect fiindca ea mai are in administratia o tabara de copii de la NOUL SASESC si a cerut pentru salariile ei un buget de 500.000 milioane va dati seama ce salar isi va pune ,alti nu au cu ce trai si ei isi asigura salarii mari .lumea tace dar pina intr-0 zi .ce i de la consilul ar rebui sa se sesizeze astfel de lucruri nu sint corecte .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus