X

EXCLUSIV: Noul sediu al CNM Astra dupa evacuare

Complexul Naţional Muzeal Astra a pierdut procesul cu familia care a revendicat o parte din actualul sediul din Piaţa Mică şi va fi evacuat. Biserica Evanghelică s-a oferit să ajute muuzeul cu un spaţiu pe strada MItropoliei, la nr. 28.

“Vom fi evacuaţi din subsolul din imobilul de lângă Casa Hermes din Piaţa Mică nr. 12. Consiliul Judetean, care este proprietar, este intr-un proces cu doamna Ana Munteanu şi vom fi evacuaţi de acolo. Biserica Evanghelică ne-a pus la dispoziţie alt spaţiu, cu mult mai mare decât cel actual, de aproximativ 500 metri pătraţi. Imobilul este pe strada Mitropoliei, la nr. 28,în apropiere de Casa Teusch. Acolo dânşii au o clădire mare unde la subsol au avut cramele saşilor, nişte încăperi foarte frumoase. Se poate realiza o expoziţie foarte frumoasă acolo. Avem în intentie, am mai şi spus treaba asta, să realizăm o mare expozitie de ceramică, din colecţia proprie. Am putea să lărgim foarte mult expoziţia de cahle cu expozitia de ceramică. Există încă problema restaurării, pentru care tebuie sa primim fonduri. Este o chestie de viitor, sper să se poată realiza, dacă se realizează şi acest proiect, ar putea fi o nouă atracţie turistică”, a declarat astăzi Valeriu Olaru, directorul CNM Astra.

Acesta a mai spus că în ceea ce priveşte vechiul sediu încă mai există discuţii cu privire la sumele de bani investite de instituţia pe care o conduce. “Încă suntem în discuţii privind finanţarea lucrărilor de acolo, este vorba de clădirea unde este studioul Astra Film, aceeaşi clădire, dar parterul şi subsolul sunt ale domanei Ana Munteanu care a obţinut acesta parte din clădire prin justiţie”, a mai spus Olaru.

De partea cealaltă, directorul CNM Astra a avut şi o veste bună: niciun om nu va fid at afară şi nimeni nu va avea salariul modificat. “Deocamdată nu facem parte din niciun program de restructurare pentru că CNM Astra fiind muzeu naţional se lucrează la Ministerul Culturii la un act normativ care prevede restructurarea instituţiilor naţionale. Toată lumea rămâne, rămân aceleaşi state de plată. Luni s-a primit o adresă prin care se specifică că nu mai facem obiectul ordinului 63", a mai declarat directorul CNM Astra.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    chiar ca exclusiv:))))

    cred ca e dezinformare voita, nu se poate sa fii atat de varza…. noul sediu al cnm astra?!?!?! poate totusi faci o rectificare, asa ar fi de minim bun simt….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact