X

Criza dezechilibreaza Balanta Sibiu

Producătorul de instrumente de măsură Balanţa Sibiu a fost în împosibilitatea de a îşi respecta obligaţiile financiare în prima jumătate a acestui an, faţă de bugetul de stat, cel local şi faţă de furnizori, după cum se arată în ultimul raport semstrial al companiei. Balanţa SA a înregistrat o pierdere brută de circa un milion lei, la finele primului semstru din 2010, de cinci ori mai mare decât pierderea din aceeaşi perioadă a anului trecut, se mai arată în raport. Veniturile totale s-au înjumătăţit, de la 5,8 mil. lei, la jumătatea anului trecut, la 2,6 mil. lei, la mijlocul acestui an.
De vină pentru evoluţia mai puţin fericită a fabricii par să fie concurenţa şi reglementările noi din domeniu. "Schimbările economice care afectează semnificativ veniturile din activitatea de bază sunt cele legate de evaluarea conformităţii produselor destinate domeniului reglemetat prin trecerea de la examinările şi marcajele de tip CS, la tipul CE. Apariţia unor firme cu capital privat şi care au acces la tehnologiile din vest produc o concurenţă serioasă după aderearea României la Uniunea Europeană", scrie în raportul firmei.
Balanţa SA are un număr mediu de 114 angajaţi pe primul semestru din 2010, faţă de 156 angajaţi, în prima parte a anului trecut.
Potrivit datelor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Sibiu, Balanţa SA avea la finele lunii iunie 2010 o datorie către bugetul de stat de circa 1,17 milioane lei, fapt care plasa producătorul de instrumente pe locul zece în topul datornicilor din judeţ. Nivelul datoriei firmei către bugetul public este în creştere cu circa jumătate de milion de lei, faţă de începutul anului. De altfel, autorităţile fiscale au încercat să vândă un teren cu şapte hale industriale ale Balanţa SA, pentru a recupera din datorie. Preţul pentru teren a fost de circa 3,48 mil. lei, la licitaţia a doua, din luna iulie.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

7 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pesedistul

  A distrus mafiotul de Costeiu frumusetea de fabrica. Unica fabrica de cantare a ajuns pe mana unui fiu de carciumar care s-a privatizat cu ajutorul PSD respectiv alui Adrian Nastase si pe care a transferat-o in propriile buzunare acest mare mafiot numit Costeiu. Cine verifica nerespectarea angajamentelor luate cu ocazia privatizarii?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  viorel

  Costeiu, un fost comunist, a ramas in picioare dupa revolutie pentru ca a fost \”smecher\”. Era de o prostie rara, venea la sedintele de productie direct de la chefuri, a luptat sa prinda sefia Gospodariei de partid si pentru ca l-au respins el se declara \”dizident\”. A distrus o fabrica istorica, a pastrat doar lichelele si locul lui este in puscarie.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vasile

  Costeiu o fi distrus si Mecanica, si Independenta, si Sitex, si…si…Sau Balanta este printre putinele care au totusi o rata de supravietuire?

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  viorel

  Pentru vasile: Costeiu a distrus doar Balanta; Celelalte au fost distruse de alti smecheri comunisti care le-au luat cu japca si s-au imbogatit peste noapte cu avutul statului

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibiu Auto Moto Show

  Sibiu Auto Moto Show 28-29 August la Sala Transilvania. Prima expozitie Auto-Moto din SIBIU! Veti avea ocazia sa admirati masini tuning, super cars, old cars, rally cars, motoare (Enduro, Choppers, Race etc.), atv-uri modificate, automobile offroad, concurs de miss, prezentare de moda, demonstratii cu motoare, burn-out masini, tombole pentru vizitatori si premii pentru participanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact