Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Spectacolul "Prah/Tatal" al Teatrului National "Radu Stanca", prezentat in premiera la München

Spectacolul "Prah/Tatăl" al Secţiei germane a Teatrului Naţional "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu va avea premiera, în 11 septembrie, la Teatrul "Black Box Gasteig" din München, în cadrul Zilelor Culturale Româneşti, piesa urmând a fi prezentată apoi şi la Nurnberg, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, "Black Box Gasteig" de la München va găzdui, în 11 septembrie, de la ora 19.00, premiera spectacolului "Prah/Tatăl" al Secţiei germane a teatrului sibian. Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Culturale Româneşti de la München, cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

"Spectacolul nostru a avut avanpremiera pe 2 iunie, anul acesta, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, iar invitaţia de a organiza premiera spectacolului la München a fost primită cu mare entuziasm. Şi suntem cu atât mai bucuroşi deoarece am fost anunţaţi că s-au vândut toate biletele pentru această reprezentaţie", a declarat Anna Neamţu, şeful Secţiei germane a teatrului, citată în comunicat. Potrivit sursei citate, spectacolul este un coupé de două spectacole, după textul "Prah" sau "Anatomia unei temeri" de Spiro György şi "Tatăl" sau "Anatomia unei crime" de Csaba Miko.

"La cererea Teatrului «Radnóti Miklós» din Budapesta, Spiró György scrie «Prah», o piesă în două personaje, în care ne povesteşte cum un cuplu mai în vârstă, undeva în provincie, câştigă la loto. Visul fiecăruia dintre noi devine pentru ei realitate. E uşor să visezi, dar e mult mai greu să te bucuri. Cuplul nu ştie ce să facă în această situaţie: nu-şi pot răscumpăra anii pierduţi şi să plătească în avans un viitor fericit. Indecişi, se hotărăsc să pună biletul câştigător într-o cutiuţă de cacao. Această bucurie neaşteptată este materialul unei situaţii teatrale excelente, urmările ei schimbând radical viaţa protagoniştilor", se arată în comunicat. "Tatăl" sau "Anatomia unei crime" a fost premiat pentru cel mai bun text, în 2005, în cadrul Bursei de Dramaturgie de la Heidelberg, Germania. Piesa are ca element central o crimă ce a avut loc într-o familie şi prezintă modele de depăşire a unei situaţii emoţionale aproape imposibilă. Structurat asemenea unui roman poliţist psihologic, textul pătrunde în complexitatea structurii umane, portretizând cele mai ascunse şi, totodată, cele mai dureroase faţete ale psihicului.

Producţia de la Sibiu poartă semnătura regizorului german Brigitte Drodtloff şi a scenografului român Alin Gavrilă, avându-i în distribuţie pe Renate Müller- Nica, Franz Kattesch, Johanna Adam, Ali Deac şi Wolfgang Kandler. Spectacolul "Prah/Tatăl" va avea, de asemenea, o reprezentaţie specială, în 12 septembrie, la St. Peter Saal în Nurnberg.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus