Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Viata se poate schimba radical intr-o clipa

 

Până acum câteva luni pictorul sibian Bogdan Mihai Radu era pe val. Era în plină ascensiune artistică, era tot mai căutat de presă, televiziuni, nu ducea lipsă de expoziţii prin Bucureşti. Mai important decât atât, are prieteni şi oameni apropiaţi care ţin la el. Nu îi lipsea nimic.

Sibienii şi-l pot aminti de pe vremea Capitalei Culturale Europene şi de pe vremea când Cafe del Sol, din Piaţa Mică, era  unul din cele mai cunoscute localuri din oraş. Bogdan Mihai Radu a deţinut Cafe del Sol, a expus şi pictat în Sibiu. A plecat apoi la studii în Cluj-Napoca.

Vara aceasta Bogdan Mihai Radu s-a confruntat cu o infecţie in jurul cordonului ombilical, afectiune numita omfalita. Ajuns la spital, în urma consultului general şi al testelor de sânge, doctorii i-au prescris un tratament puternic cu antibiotice, în urma căruia starea lui Bogdan s-a ameliorat. Cu toate acestea, înca de atunci pictorul a acuzat simptome ca amorţeli la membre, agitaţie, ameţeli, stări de vomă etc.  Însă, cum acestea nu erau permanente şi nici foarte intense, nu s-a ingrijorat. De-abia sâmbătă, 21 august, când a realizat că starea i se înrăutăţeşte de la o oră la alta, s-a prezentat la Spitalul Universitar din Bucureşti, acolo unde pe baza analizelor de sânge, a puncţiei lombare şi a altor teste de specialitate i s-a pus diagnosticul poliradiculonevrita acuta. O boala rară care afectează nervii şi rădăcinile nervoase, provocând în principal paralizia membrelor. Poliradiculonevrita acută, numită şi sindromul Guillain-Barre este o boala rară ce apare la 1-2 cazuri în 100.000 de locuitori. În cadrul sindromului Guillain-Barré, afectarea nervilor este simetrică şi de cele mai multe ori reversibilă. În general, este precedată de un episod infecţios viral sau bacterian.

Momentan Bogdan se află internat în secţia de neurologie a spitalului Universitar Bucureşti, iar echipa de medici care se ocupă de el afirmă ca tratamentul este unul îndelungat, care implică multe proceduri şi investigaţii şi că vindecarea poate fi completă sau parţiala, în funcţie de pacient.

Acum i se administrează intravenos tratamentul cu imunoglobulina umana normală, tratament început în data de 26 august. Costurile nu sunt decât parţial suportate de stat, un singur flacon costând 2800 RON, iar în acest moment nu se ştie pentru cât timp va trebui să îl urmeze. Dupa această primă parte a tratamentului, vor urma alte investigatii şi analize, recuperarea muşchilor prin gimnastică medical.

În prezent Bogdan  Mihai Radu  păstrează o stare de spirit bună, în ciuda situaţiei deosebite. Primeşte vizite la spital, ţine corespondenţe pe mail şi speră. Speră!

Pentru cei care doresc să facă donaţii, conturile deschise sunt urmatoarele:

Raiffeisen Bank:

RO 78RZBR00 000 600 1066 9959 (RON)

RBS (Royal Bank of Scotland, fosta banca ABN AMRO):

RO15 ABNA 0000 0010 0151 8365 (RON)

EUR15 ABNA 0000 0010 0151 8365 (EUR)

BCR:

RO02 RNCB 008 1109 4587 10002 (EUR)

RO29 RNCB 008 1109 4587 10001 (RON)

RO72 RNCB 008 1109 4587 10003 (USD)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus