Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Putem scapa de miopie cu pastile!!!

Ochelarii şi lentilele de contact ar putea deveni istorie. Cercetătorii citaţi de Daily Telegraph  spun că, în cel mult 10 ani, problemele de vedere vor putea fi tratate cu ajutorul picăturilor sau cu pastile, potrivit Realitatea.net. Dacă până acum se credea că miopia este cauzată de calculator, televizor sau din cauza cititului, cercetătorii de la King's College din Marea Britanie au descoperit că afecţiunea este ereditară.
Potrivit oamenilor de ştiinţă, persoanele care au această afecţiune prezintă diferite "variaţii" ale ADN-ului. În timpul cercetării, oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care aveau probleme cu vederea prezentau variaţii la nivelul genei RASGRF1, responsabilă cu buna funcţionare a globului ocular.
"Potrivit rezultatelor, miopia nu este determinată de agresarea anumitori muşchi de la nivelul globului ocular, modificarea formei globului ocular sau agresiuni la nivelul retinei, astfel că această problemă de vedere ar putea fi rezolvată cu ajutorul unor picături sau a unor pastile, în niciun caz nu prin intermediul ochelarilor", explică dr. Cristopher Hammond. Pentru că studiul este abia la început, specialiştii speră că persoanele care suferă de miopie să îşi trateze această problemă cu pastile sau picături în cel mult 10 ani.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus