X

O lege pentru toti? Transmixt a scumpit biletele fara aprobarea judetului

Chiar dacă o cerere de mărire a tarifelor i-a fost amânată de la aprobare sine die în luna iunie, societatea de transport Transmixt SA a operat această creştere de preţuri. Compania ce face parte din holdingul Atlassib deţine gestiunea delegată a serviciului de transport public judeţean prin curse regulate pentru majoritatea traseelor din judeţul Sibiu.
Situaţia a fost semnalată de consilierul judeţean Oswald Melzer. „În iunie am amânat acea hotărâre, pe care nu am mai supus-o votului. Dar societatea a mărit preţurile şi nu oricum ci chiar mai mult decât era trecut pe lista din septembrie. Pe la noi nu a mai trecut nicio listă, prin urmare, noi de ce mai suntem?”, a spus Melzer.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, a spus că nu ştie nimic despre aceste scumpiri şi că va cere o anchetă. „În mod legal, nu se pot mări tarifele fără acordul nostru”, declarat, scurt, Bottesch.
Potrivit contractului – cadru de delegare a gestiunii serviciului de transport public judeţean, semnat şi de reprezentanţii Trasnsmixt, la articolul 4, litera b) este prevăzut faptul că reprezentanţii CJ Sibiu sunt cei care aprobă tarifele şi ajustarea acestora. Mai mult, CJ Sibiu are dreptul contractual de a refuza eventualele ajustări de tarife.

Scumpiri de peste 20%

Tarifele pe care operatorii care au contract cu CJ Sibiu trebuie să le practice au fost aprobate în iulie 2008, prin hotărârea adoptată în acest sens de consilierii judeţeni. Potrivit respectivei decizii, de exemplu pe traseul Sibiu – Cisnădie, preţul unui bilet este de 5,5 lei. În iunie anul acesta, Transmixt SA a cerut CJ Sibiu ca biletele pe traseul respectiv să fie mărite la 6,5 lei. Aprobarea noilor tarife a fost, însă, amânată, chiar preşedintele CJ subliniind faptul că potrivit proiectului preţurile cresc cel mai mult pe traseele cele mai solicitate.
Cu toate că un nou proiect pentru creşterea preţurilor nu a mai fost supus dezbaterii şi votului, preţurile au crescut. „Sibiu – Cisnădie? Un bilet costă şapte lei”, este răspunsul telefonic dat azi după-amiază de la autogara Transmixt.
Deşi solicitaţi să răspundă legat de scumpirile neaprobate, reprezentanţii Transmixt nu au emis un punct de vedere până la ora publicării acestei ştiri. Contractul pe care CJ Sibiu l-a semnat cu Transmixt SA expiră pe 30 iunie 2011.

Citeşte şi
Scumpirile traseelor Transmixt, amânate

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  salutari

  Cine face ce vrea in Judetul Sibiu acelasi care-i si patron la Transmixt CARABULEA Il doare in pix de cei care conduc Municipiul Sibiu si Judetul Sibiu. Il doare in spate de toti sibienii si nu numai. bani sa iasa

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  GOLDEN PAGES

  Sibiul,este Singurul,oras care nu are o autogara!!..(a nu se confunda propiretatea lui CARABULEA, fosta autogara cu autogara Sibienilor..)..in orice alt oras ..poti alege din4-10 firme..aici s-a monopolizat..deci Carabuleadicteaza pretul!!..Sibiul este Condus de Ciobani!!..Firmele internationale nu au interes sa vina la Sibiu..Blue Air-ul o alta firma care a renuntat la Sibiu..Concluzia..Salarii mici mici pe preturi exagerate!!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cristi

  celui de la 1: bai, vierme, firma de care faci vorbire, este persoana juridica, are directori, consiliu de administratie, n-are patron, cretine, deci hotararea a fost luata, mai mult ca sigur, de conducerea firmei respective, boala!
  celui de la 3: jegozel, tata, in autogara cu pricina intra, zilnic, numeroase autocare de la mai multe firme de transport (desigur, daca platesc, asa cum, de altfel, face si firma sibiana, in autogarile din valcea, pitesti si bucuresti, par examplu), asa ca mars cu trenul in p…ma-ti!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact