Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Parlamentarii de Sibiu, impotriva legalizarii prostitutiei

Singurul parlamentar de Sibiu car ar vota un proiect de lege penru legalizarea prostituţiei este liberalul Mircea Cazan. Deputatul spune că prostituţia oricum există şi nu are nevoie decât de lege. Împotriva unui astfel de proiect sunt Minerva Boitan (PNL), Raluca Turcan (PD-L) şi Ioan Cindrea (PSD). Se abţine deocamdată senatorul PSD Viorel Arcaş, care spune că are nevoie să citească proiectul de lege înainte de a-şi da cu părerea.
Un astfel de proiect există şi este semnat de deputatul PD-L, Silviu Prigoană. Potrivit acestui proiect, prostituatele trebuie să aibă minim 20 de ani, iar clienţii, minim 16. „Prostituţia există. Problemă a societăţii, cu valenţe complexe prin dificultatea abordării faţă de sensibilitatea comunităţii, prostituţia reprezintă un subiect puţin atrăgător şi controversat din punct de vedere politic. Socotită, rând pe rând, cea mai veche profesie, decădere morală, racilă socială sau sursă de profit, prostituţia rămâne una dintre realităţile societăţii contemporane. România nu face excepţie, cu atât mai mult cu cât traversăm o perioadă de neajunsuri economice, neîmpliniri sociale sau frustrări personale”, se arată în expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de lege.
Astfel, prostituatele trebuie să fie autorizate şi să aibă minim 20 de ani, dar şi să facă, lunar, controale medicale. De serviciile lor pot beneficia persoanele care au minim 16 ani. În expunerea de motive, deputatul precizează că iniţiativa sa aduce protecţie atât celor care practică meseria, cât şi celor care apelează la serviciile prostituatelor. De asemenea, potrivit documentului, noul proiect ar reduce agresiunile sexuale.
SIngurul parlamentar care s-a pronunţa pentru aprobarea unei astfel de legi este Mircea Cazan. “Eu sunt în principiu pentru legalizarea prostituţiei. Trebuie să existe o lege pentru că prostituţia există şi până la urmă trebuie să ne aliniem la cerinţele pieţii. Am văzut ce spune şi biserica, dar am văzut totodată şice a declarat Papa, aflat în vizită în Anglia: Îmi cer scuze pentru ce au făcut preoţii”, a declarat liberaul Mircea Cazan.
Colega sa de partid şi de parlament, Minerva Boitan este categoric împotriva legalizării prosituţiei. “Nu sunt de acord cu un astfel de proiect. Nu avem o cultură şi o educaţie în acest sens. Şi chiar dacă s-ar legalize, oricum vor exista prostituate la marginea drumului. Sunt şi acum prostituate de lux care merg la medic şi care se tratează curent”, a spus Minerva Boitan.
Deputatul PD-L, Raluca Turcan este şi ea categorică împotriva legalizării prostituţiei. “Nu pot fi de acord cu o astfel de lege”, a spus Turcan. La fel de categoric este şi social-democratul Ioan Cindrea. “Este o nebunie să legalizazei prostituţia în România. Nu voi fi niciodată de acord cu o astfel de lege, indiferent de persoana sau partidul care sprijină un astfel de demers”, a pus Ioan Cindrea.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Nicu

Acum 13 ani

daca ati corecta dpdv gramatical inainte sa publicati un articol ar fi si mai bine
Raspunde

turcan

Acum 13 ani

nesimtita asta este pe ultimul loc ca deputat fara initiative. Ar fi bine sa fie neutra caci cuvantul ei nu inseamna nimic pentru nimeni.
Raspunde

PT 2

Acum 13 ani

Nesimtita esti tu ca nu te informezi sau comentezi din rea vointa. Cred si eu ca ai vrea sa se legalizeze prostitutia ca nu ai mai fi nevoita sa te ascuzi dupa comentarii platite
Raspunde

catalina

Acum 13 ani

prostitutia degradeaza o societate de principii
Raspunde

catalina

Acum 13 ani

nu sunt deacord ca pentru cativa barbati care decurs la asemenea solutii sa se legalizeze o asemenea rusine
Raspunde

dunkel

Acum 13 ani

Impotriva legalizarii prostitutiei sint doar cei corupti, politisti, procurori, politicieni, securisti si interlopi care profita si exploateaza niste femei care nu au nici un fel de protectie si sint continuu abuzate. Deoarece fac o activitate ilegala ele nu se pot plinge Politiei. Prostitutia la negru e profitabila pentru toti cei de mai sus, mai putin pentru cele care o practica si deloc pentru stat!. Prostituatele legale ar putea avea carte de munca, asigurare medicala, drept la pensie si cel mai important, protectie in fata legii impotriva traficantilor si pestilor. Legal sau nu, prostitutia va exista oricum. Scoasa la lumina e un rau mai mic. Germania si alte state europeene au facut-o de multi ani. Biserica Ortodoxa, Turcan, Boitan and. Co, sa taca. N-am vazut nicio actiune de a lor in ajutorarea prostituatelor.
Raspunde

George

Acum 13 ani

Pe Raluca Turcan am vazut-o ca ajuta copii cu rechizite, varstnicii cu alimente, la spital a donat niste paturi, la gradinite jucarii, dar pe Boitan, Cindrea si Cazan nu i-am vazut nici nu am citit ca ar fi ajutat cu ceva, probabil cu praf in ochi pe alegatori.
Raspunde

J

Acum 13 ani

ASta sa o credeti voi ca o sa fie sex sigur, daca o sa se legalizeze prostitutia, din contra, osa fie mult mia rau, nu exista sex sigur atunci cand ai multi parteneri sexuali, mai ales prostituate, si asta o spun doctorii...
Raspunde

bulibasha

Acum 13 ani

Nu stiu de ce parlamentarii care sunt cele mai mari prostituate din romania sunt impotriva legalizarii!Doar ei se prostitueaza zilnic pentru niste leuti!
Raspunde

PT 3

Acum 13 ani

Prostitutia oricum se practica in afara tarii cu femei din romania, sute de milioane anual se duc in bugetul altor tari europene, dar la noi sunt foarte multi bani bani la buget,iar turcan face fapte bune si doneaza creioane colorate si ascutitori la casele de copii!
Raspunde

adi

Acum 13 ani

legalizarea ar fii un lucru bun.de ce sa interzica statul asa ceva?cine doreste sa si castige banii din asa ceva sa fie liber sa o faca.oricum se face dar poate daca se legalizeaza nu mai fac banii,,la negru,, gaborii si alti corupti ai sistemului si ar ajunge banii in bugetul tarii.cum spune pt3 in afar tarii sunt pline cluburile de femei din romania,dar banii raman in acele tari deobicei.dar astai tara noastra !halal
Raspunde

IMPARTIAL

Acum 13 ani

Daca ar fi de acord, ar intra si ei in legalitate !
Raspunde

Marius

Acum 13 ani

Tanti Boitan sunteti proasta sau fraera, spunteti ca sunteti impotriva dar in acelasi timp stiti ca prostitutia se petrece in fiecare zi, ceas, minut in fiecare Oras din Tara pai atunci daca tot ati deschis ochisorii si ati vazut ca exista prostitutie de ce nu incercati sa o puneti sub lege? Vai de Securisti si Comunisti nostri... nu mai muriti odata!!! De la un PNL ist ;-)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus