Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Oamenii ministrului

Romeo Medan – şef de cabinet, Florin Staicu şi Virgil Orlandea – consilieri. Ei sunt până acum sibienii pe care ministrul Economiei, Ion Ariton, i-a chemat la Bucureşti. Dacă Romeo Medan a mai ocupat funcţii la nivel de minister, Florin Staicu şi Virgil Orlandea sunt pentru prima dată propuşi într-o astfel de poziţie.
Romeo Medan a ocupat până acum câteva săptămâni funcţia de consilier în cadrul Ministerului Comunicaţiilor, având însă un profil şters, fără prea multe ecouri în mass-media. Din luna februarie a anului trecut, Medan a fost propus din partea acestui minister să facă parte din consiliile de administraţie ale Romtelecom, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi Poşta Română. Tot datorită funcţiei de consilier al ministrului Comunicaţiilor, Medan locuieşte încă în Bucureşti, într-o vilă a RA-APPS pentru care plăteşte o chirie lunară de 177,02 lei, făcând parte alături de alţi 185 de funcţionari dintr-o listă a “chiriaşilor de lux”, publicată în presa naţională. Pe plan politic, despre Medan se ştiu destul de puţine, un motiv ar putea fi acela că Medan a fost prieten cu toate guvernările, fiind un “abonat” al funcţiile ministerial. Un exemplu: În perioada în care Miron Mitrea era ministru al Transporturilor, Romeo Medan era consilier al acestuia.
Medan s-a ţinut aproape permanent într-o stare de echilibru între poziţia de angajat la stat cu atribuţii în diferite ministere şi cu cea de "sindicalist" care cere condiţii mai bune pentru transportatori. Romeo Medan este vicepreşedinte al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri Români (UNTRR). Din această poziţie, Medan a fost nevoit în dese rânduri să atragă atenţia "colegilor" din PD-L asupra stării infrastructurii rutiere din ţară. Momentul culminant s-a ptrecut în urmă cu câteva luni, când a semnat chiar o scrisoare adresată preşedintelui Traian Băsescu în care cerea bani pentru infrastructură.
Romeo Medan are trecut în declaraţia de avere o casă în Veştem, nouă loturi de teren agricol în jurul Sibiului şi un automobil Buick din 1984. În Sibiu, Medan este cunoscut mai ales datorită societăţii Nina SRL. De asemenea, Romeo Medan este acţionar principal la societatea SC Imobiliara.
Virgil Orlandea este consilierul “bun la toate”. Orlandea a schimbat şefia lui Gigi Becali pentru cea a lui Sorin Oprescu, iar acum a ajuns subalternul lui Ion Ariton. Virgil Orlandea a deţinut pentru câţiva ani şefia organizaţiei judeţene a PNG Sibiu, iar din această poziţie a candidat pentru un pot de deputat în Colegiul 1. A vrut să candideze şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, însă în cele din urmă s-a răzgândit. În ultima zi de campanie electoral şi-a îndemnat simpatizanţii să-l voteze pe… Ion Ariton. "Am susţinut întotdeauna valorile. Considerăm că Ion Ariton reprezintă cea mai bună soluţie pentru judeţul Sibiu. Îi invităm pe toţi cei care ne susţin şi ne simpatizează să voteze cu Ion Ariton pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Suntem convinşi că domnul Ariton va face din Sibiu cel mai puternic judeţ din Ardeal!", spunea în 2008 Virgil Orlandea. Nu a făcut cel mai puternic judeţ din Ardeal, însă Orlandea a rămas aproape de Ariton. Timp de un an, pentru că la alegerile prezidenţiale, Orlandea a făcut parte din staff-ul de campanie al candidatului la Preşedinţia României, Sorin Oprescu. Acum, însă, ministrul Ariton l-a chemat la Bucureşti. „Este foarte bine. Eu sunt deja de trei săptămâni, dar am înţeles că se vor mai face schimbări, nu este sută la sută echipa gata, mai sunt şi din garda veche. Mă ocup deocamdată cu de toate, în urma dfinitivării echipei voi avea un domeniu, până atunci mă ocup de ce este nevoie”, spune Virgil Orlandea.
La alegerile parlamentare din anul 2007, Virgil Orlandea a ocupat ultima poziţie în Colegiul 1, unde a candidat. Orlandea mai avea nevoie de 25.024 de voturi şi ar fi câştigat alegerile cu jumătate plus unul din alegători. Candidatul PNG-CD a obţinut atunci 195 de voturi.
Noul consilier al ministrului Ariton, Virgil Orlandea deţine o pensiune lângă Sibiel, Casa Orlandea. Anul trecut, Orlandea se plângea că din cauza infrastrcuturii din zonă, îşi pierde clienţii. Victimele noroiului din Sibiel au picat o parte din ambasadorii acreditati în ţara noastră. Autocarul cu oaspeţi nu a putut să urce până la pensiune din cauza noroiului, iar ambasadorii au fost coborâţi din maşină şi li s-au dat cizme de cauciuc.
Florin Staicu este director editorial al cotidianului Tribuna şi spune că a acceptat propunerea ministrului Ariton de a-i fi consilier, din prietenie. „Am acceptat propunerea pentru că sunt prieten foarte bun, de foarte multă vreme cu Ion Ariton, încă dinainte ca acesta să intre în politică. Prietenul la nevoie se cunoaşte, acesta este singurul motiv pentru care am acceptat postul de consilier al ministrului Economiei şi nu există niciun substrat politic. Sunt aici pentru o perioadă determinată, pentru a îmbunătăţi comunicarea în minister”, a declarat Florin Staicu. Pe lângă activitatea de la Tribuna, Staicu a fost reporter postul de televiziune CRD, a fost cadru didactic la Facultatea de Jurnalistică a Universităţii Lucian Blaga şi a realizat mai multe emisiuni la postul de radio RadioActiv iar de şase ani este director editorial al cotdianului Tribuna.
...

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

liu

Acum 13 ani

ghioarle
Raspunde

l

Acum 13 ani

ariton si-a ales 3 sibieni competenti indiferent de coloratura politica a acestora, iar asta da dovada de competenta si din partea ministrului care incearca sa duca la bun sfarsit cu bine ceea ce a inceput...
Raspunde

Ing

Acum 13 ani

Orlandea avea ceva probleme cu trafic de masini..... E bun ca si consilier?!?! Medan are fata de valutist in poza din articol, daca asa vine si la Minister....e PERFECT.
Raspunde

GO

Acum 13 ani

Dar despre marele Braune? De ce nu spuneti si despre el ca este consilierul ministrului?
Raspunde

A.M.

Acum 13 ani

Pana acum va plangeati ca nu avem oameni din sibiu in parlament, iar acum ziceti \"ghioarle\" ?
Raspunde

ale

Acum 13 ani

care sibienii ?? parca era \"de la vale Staicu si Ariton etc \"
Raspunde

maxi

Acum 13 ani

Tin minteca prin 1988 sau 1989 ca tinar UTC-IST de frune al liceului la care mergam am fost inviat la o plenara a commutieului judetean al UTC sibiu ( tinuta la casa de cultura). Ghici cine a fost \" uns\" persedine al organizatie judetene de UTC? Stimabilul Romeo Medan ( mai tinar cu vreo 22 de ani pe atunci). Si va mai miratati de ce merg lucurile asa prost in tara. Comunistii de ieri, tupeistii si oportunisti de azi. Aceeasi mentalitate de rahat. Sa traiti bine!
Raspunde

mini

Acum 13 ani

Are dreptate maxi-Medan a fost sef la Judeteana Sibiu a UTC , a avut atitea facilitati si atunci ca si acum stiind tot timpul unde sa se incline .Un tinar in ziua de azi este nevoit sa plateasca o chirie pt o garsoniera in suma de 800 Ron iar cei de teapa lui medan stau in vile cu 179 Ron/ luna.Rusinica! Sef de cabinet al ministrului economiei ? Dar pentru care fapte? Este o vorba la romani : spune-mi cu cine umbli ca sa-ti spun cine esti. Halal echipa ti-ai ales d-le Ariton ! Hai pa si sa traiti si voi bine macar un an ca amaritul asta de popor si nu 20, de cind este incontinu batjocorit.
Raspunde

Maxi

Acum 13 ani

Asa este. Romeo Medan a fost prim secretar al U.T.C. Sibiu iar cand Nicu Ceausescu avea ceva de comunicat, Miedan era primul care era informat. L-am cunoscut si eu pe Romeo Medan acum vreo 22 de ani cand afisa acea atitudine cinica de activist de partid, de mentor, de...., imi vine greu sa gasesc termenii. Oare ce se mai poate spune cand ii vezi pe acesti oameni ca se mentin in cele mai inalte ierarhii politice, fie ele de la P.D.L. , P.N.L., P.S.D. sau aiurea? Romania NU este o tara de mana a doua; Romania este o tara cu politicieni de mana a doua care vor cu tot dinadinsul sa o mentina asa altfel isi vor pierde privilegiile si avantajele. Imi este rusine ca scriu aceste randuri despre oameni care nu cunosc notiunea de probitate morala, echilibru profesional, demnitate, etc.
Raspunde

mia

Acum 13 ani

mi se pare corect ca ministru sa-si aleaga oamenii sa-i dupa competenta si sa nu tina seama de culoarea politica.sa privim asta ca un lucru bun ,un nou inceput de colaborare in viata politica.eu sprijin asemenea initiative.de facut un rau se poate face si gasi vorbe multe (etichete) dar de incurajat mai putin...
Raspunde

ptiu

Acum 13 ani

Staicu e rosu pur sange.Se da cu puterea...asta e caracterul oamenilor.Oare ce zice Johannis pe care-l slavea?!
Raspunde

Otto

Acum 13 ani

Romea Medan este un om de afaceri de succes,inginer si cu experienta de cativa ani in administratie.A fost prim secretar la municipiul Sibiu si nu la judet.Pe Nicu nu l-a prea cunoscut.Cine il stie, ii cunoaste si capacitatile manageriale si organizatorice de exceptie.Asa ca mai baieti,mai usor cu presupunerile si dezinformarile,ca de aia nu merge treaba.Sa dea cu piatra...
Raspunde

DaDa

Acum 13 ani

Sunt si in Sibiu oameni care trebuie promovati. Felicitari !
Raspunde

unu

Acum 13 ani

Vai, vai cata naivitate !
Raspunde

klein

Acum 13 ani

Ariton si-a ales 3 sibieni competenti,pregatiti. Felicitari.Mult succes ministrului.
Raspunde

vio

Acum 13 ani

romeo Medan, mare sef la USC, prim secretar la UTC, adica activist. Pe vechiul regim ar fi ocupat o functie similara pe la ministere daca nu chiar mai mult. Baiat de bani gata, imi aduc aminte ce masina traznet avea prin anii 80 (nici Nicu Ceausescu nu avea asa ceva), bineinteles ca s-a descurcat dupa revolutie, asa cum au facut-o toti activistii si securistii. Sa pornesti de sus oricine poate fi de \"succes\" dar trecutul ramane. Nu poti veni din comunism sa dai consultanta la economie in capitalism. Pur si simplu nu merge. Nu inteleg cum unii oameni capabili au fost trecuti pe linie moarta pentru ca au semnat nu stiu ce hartie cu securitatea (vezi D-na Musca) iar adevaratii nomenclaturisti ocupa bine merci functii de conducere in stat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus