Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Conducerea ROGER a fost la schimb de experienta in Irlanda

Schimbul de bune practici în domeniul “Parteneriatelor pentru ocupare şi incluziune socială” a constituit tema unei vizite de studiu, care a avut loc în perioada 18-22 octombrie 2010 în Irlanda, la care Universitatea Româno-Germană din Sibiu a fost prezentă.

 

Rectorul Universităţii Româno-Germane din Sibiu, prof.univ.dr. Hortensia Gorski, lect.univ.dr. Alina Ciuhureanu şi ec. Iulia Niţescu au constituit echipa care a reprezentat Universitatea şi Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Regional pentru Ocupare şi Incluziune Socială în Regiunea Centru (STP Centru) la vizita de studiu şi conferinţa din Irlanda.

 

Universitatea Româno-Germană din Sibiu se implică în aspectele care ţin de ocupare şi incluziune socială, ca urmare a proiectului Secretariatul Tehnic Permanent al Pactului Teritorial pentru Ocupare şi Incluziune Socială în Regiunea Centru, cofinanţat din Fondul Social European, pe care universitatea îl derulează din septembrie 2009.

Cu ocazia vizitei de studiu, delegaţia STP Centru, din cadrul Universităţii Româno-Germane din Sibiu, a participat la Conferinţa cu tema “Idei noi, direcţii noi – pentru Combaterea sărăciei şi excluziunii sociale din mediul rural”, care a avut loc în 21 octombrie 2010, în Drogheda, Irlanda. Conferinţa s-a adresat celor implicaţi activ în problemele de ocupare, incluziune socială şi dezvoltare a comunităţilor.

La eveniment au participat peste 170 de persoane, printre care Ministrul pentru Comunitate şi Egalitate Pat Carey, Ministrul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Michelle Gildernew, reprezentanţi ai Guvernului din Irlanda şi Irlanda de Nord, organizaţii non-guvernamentale, membri ai mediului academic, care au discutat modalităţi concrete de combatere a sărăciei şi excluziunii sociale din mediul rural prin demararea unor proiecte comune între instituţiile prezente la întâlnire.

Cooperarea între instituţiile statului, legătura cât mai strânsă între comunitate şi mediul economic, accesarea fondurilor europene, educaţia şi formarea profesională, crearea de noi locuri şi dezvoltarea serviciilor comunitare sunt doar câteva dintre măsurile identificate de specialiştii prezenţi la conferinţă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus