Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Raportam, la Sibiul obiectivul este atins!

Ca orice lege de pe la noi, porneşte cu o intenţie bună şi se termină după interesul politic. Este nevoie de o reformă administrativă, însă nu una croită după interesul electoral de moment. Ce le-ar mai place pedeliştilor, de exemplu, să spargă gaşga penelistă din Copşa Mică. Un ghimpe lângă fieful democrat liberal din Mediaş. Cum ar mai jubila pesediştii să “spargă” Agnita şi odată cu ea procentul mare de simpatizanţi ai primarului Curcean. De cum s-a aflat de nol proiect, micii funcţionari de prin partide au început să socotească. S-au scos de la naftalină listele cu rezultatele de la ultimele alegeri şi s-au apucat de croit vise. Luăm comuna asta că e de la noi, mai aducem astalaltă de la PD-L, că e mai mică, şi obţinem una mai mare tot a noastră. Pe ăstea două, şi cu alte două, tot ale lor, le lăsăm la ei şi le punem la capitolul pierderi. Cam asta se numără se socoteşte şi până la urmă se va negocia. Mai câştigăm şi noi, mai pierdeţi şi voi, exact ca în târg. Ca în Obor. Nu că asta ar fi tocmai rău. Politica înseamnă în primul rând idei şi negociere. Doar că la noi, o idee, de fapt orice idee este pusă şi sucită doar să se potrivească pe modelul politic. Da, este bine să ne mai scăpăm de câteva primării mici, îngrămădite şi inutile. Dar nu să le amestecăm aiurea cu altele, doar ca să dea bine la viitoarele alegeri locale. Prin anii 1994-2000, pesediştii au început un campionat al întemeietorilor de oraşe şi comune. Aproape în fiecare lună se mai năştea câte un sat, o comună pe undeva în Sibiu. Tactica era raportul la centru. Am întemeiat comuna, ne punem primar şi notăm productivitatea. Au prostit oamenii că dacă vor urca în ierarhie, va fi ca la oraş, însă timpul a demonstrat că a fost o mişcare greşită. Drumurile au rămas de piatră, apa e tot din fântână, însă au crescut impozitele. Şi acum vor să fie iar cum au fost odată. Numai că mişcarea promisă de parlamentarii PD-L este şi ea un cadou otrăvit. Nu se gândesc ei la interesul oamenilor, ci mai mult la al lor. Iar scopul final este tot raportarea la centru. Ca pe vremea raportărilor recoltei de grâu la hectar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Copșa Mică

Vizualizari: 223

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus