Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Festivalul National al Datinilor si Obiceiurilor de iarna la Sibiu

Şi în acest an, Complexul Naţional Muzeal ASTRA prin Festivalul Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor, ediţia a IV-a. Datini şi obiceiuri de iarnă întâmpină sărbătorile de iarnă cum se cuvine.

În 3, 4 şi 5 decembrie 2010, colindători de toate vârstele din întreaga ţară vor vesti Naşterea Domnului şi vor garanta începerea Noului An sub auspicii bune. Sub genericul „datini şi obiceiuri de iarnă” muzeul organizează diverse manifestări, dedicate tuturor categoriilor de public: vernisări de expoziţii (icoane pictate pe sticlă” obiceiuri din Carintia), concerte de colinde, reiterări de obiceiuri specifice acestei perioade (capra sau turca) din diferite zone ale ţării: Alba, Bacău, Botoşani, Hunedoara, Neamţ, Ialomiţa, Sălaj.

Astfel,vineri, 3 decembrie , începând cu orele 12 va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă „Chipuri de sfinţi” (Casa Hermes, Piaţa Mică, nr.11). Acest eveniment va fi completat de un minirecital de colinde susţinut de copii cu dizabilităţi de la Şcolile speciale din judeţul Sibiu- dedicat Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi.

Sâmbătă, 4 decembrie de la orele 16, la Casa Artelor, Piaţa Mică, nr. 21 va fi vernisată expoziţia „Naşterea Domnului. Obiceiuri de Crăciun din Carintia” în cadrul căreia Quintetul grupului vocal bărbătesc din Strassburg va susţine un recital de colinde. Tot sâmbătă, 4 decembrie, între orele 1700- 2100 vor fi puse în scenă în Piaţa Mare, în cadrul Târgului de Crăciun, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă susţinute de grupuri folclorice provenind din întreaga ţară:

Duminică, 5 decembrie, Complexul Naţional Muzeal ASTRA Sibiu, alături de grupuri păstrătoare de tradiţii din judeţele Bacău, Botoşani şi Neamţ vor colinda comunitatea de la Noul Român, prilej de a redescoperi frumuseţile Centrului Cultural-Memorial Doctor Gheorghe Telea Bologa.

Pe toată durata Târgului de Crăciun, Muzeul ASTRA prin amabilitatea organizatorilor, va comercializa la unul dintre standuri, produse de sezon (tradiţionale şi de inspiraţie tradiţională), prin Galeriile de Artă Populară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus