Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Deschiderea centurii: Bottesch a sperat pana in ultima clipa, Johannis nu comenteaza, Boc nu credea ca e nevoie de invitatie

Ceea ce anunţa de aseară Turnul Sfatului s-a adeverit: liderii FDGR de la Sibiu nu au fost invitaţi la festivitatea de deschidere a traficului pe centura ocolitoare a Sibiului, eveniment acoperit sub culoarea politică a PD-L.
În prima parte a zilei de 1 decembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, încă mai spera să primească invitaţie. „Se mai inaugurează astăzi centura? Nu ştiu, eu nu am fost invitat. Poate o să fiu chemat acum, de prefectul Trihenea”, declara Bottesch, în drum spre recepţia oferită cu ocazia Zilei Naţionale a României la hotelul Ramada. Faptul că atât el, cât şi primarul Johannis au fost „ocoliţi” nu a picat bine pentru preşedintele CJ Sibiu. „Dacă este aşa, nu găsesc în ordine un astfel de lucru”.

Johannis lasă presa

La câteva ore mai târziu, primarul Sibiului, Klaus Johannis, a participat la deschiderea oficială a unui birou pe probleme sociale, birou susţinut de guvernul Austriei. Rugat să comenteze decizia tacită a liderilor PDL şi a prefectului de a nu trimite invitaţii, verbal măcar, către el sau Bottesch, primarul Johannis a refuzat să facă acest lucru. „Mai bine comentaţi dumneavoastră”, a spus el.

Boc: „E culmea”

Premierul Emil Boc a comentat rapid situaţia, fără să răspundă dacă este vorba de o retensionare a relaţiilor dintre primarul FDGR şi democrat-liberalii sibieni. „E binevenit și domnul Johannis și orice sibian. Eu cred că a fost invitat. Am anunțat public că vin la Sibiu de vreo două luni. Cred că un sibian nu are nevoie să fie invitat la el acasă. E culmea. Eu cred că toată lumea e binevenită și nici nu refuzăm. Oricum eu salut și administrația locală”. Boc a recunoscut că centura este vitală pentru oraş. „Este o lucrare extrem de importantă pentru Sibiu. Am fost primar și știu ce înseamnă acest lucru pentru oraș, pentru că numai așa poți să decongestionezi”.

PSD şi PD-L, acelaşi tratament

Johannis a primit din partea democrat-liberalilor acelaşi tratament aplicat şi de social-democraţi în urmă cu şase ani. Coordonaţi atunci de Miron Mitrea, în vremea aceea ministru al Transporturilor, social-democraţii sibieni l-au evitat pe Johannis şi nu l-au chemat la inaugurarea şantierului centurii. Era prima zi a campaniei electorale din 2004.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

30 comentarii

anonim

Acum 13 ani

daca boc nu il vrea pe johannis noi il vrem.si ar fi bine sa stie toti p.d.l-isti. un sustinator al lui johannis.
Raspunde

germanicus

Acum 13 ani

Dute-n praznic bai piticule de Boc... Esti TARE nesimtit cu-a ta afirmatie ,,un sibian NU are nevoie sa fie invitat la el acasa\".... Esti ca deobicei TIMPIT cu T mare !!!!! Un ghemotoc de ciumete ce se crede Napoleon al Ardealului. Comportament demn de-un necioplit, nicidecum de-un prim ministru..... La asa conducatori timpiti, nu-i de mirare ca Romania arata cum arata: jalnic !!!!
Raspunde

derek

Acum 13 ani

are johannis vreun merit la construirea acestei centuri?
Raspunde

hop sasa

Acum 13 ani

Mare nesimtit Johannis asta! La manifestarile dedicate Zilei nationale a Romaniei nu s-a dus, dar la deschiderea unui birou sustinut de guvernul Austriei a participat. Sfidator gestul, fiindca Sibiul apartine, TOTUSI, de Romania, nu de fostul imperiu austriac! Foarte bine ca nu l-a chemat nimeni pe centura, ca si asa ne-am plictisit sa-i vedem moaca la inaugurari de strazi, stradute si alei.
Raspunde

www

Acum 13 ani

ce pretentii sa avem de la pd l isti condusi de ,,escu,,?azi zii de doliu pt ardeleni a venit soarele si pe strada noastra.bravo pt centura.restul nu mai conteaza .il pisca pe johhi in banana de figurantii de la pd l si toata ceata de ,,miticiiiiiiiiiiii ,,si ,,veniticiiiiiiiiiiiiiiiiiii,, ce au fost la inaugurarea centurii in frunte cu ariton si turcan.valea la moldovita javrelor.
Raspunde

Marius

Acum 13 ani

L-au ignorat pe Primar si pe Presedintele Consiliului Judetean Sibiu...ne-au ignorat pe noi, pe cetatenii Sibiului!!!! Mai mult ca sigur vor veni si Alegerile Locale si atunci ii ignoram si noi pe ei. Este o strategie de a defaima imaginea unui om, a unui primar si vor sa-l marginalizeze si sa-i minimizeze eforturile si munca. Este singura sansa de a pune mana si pe Sibiu. Abia asteapta HIENELE sa muste!!!:(
Raspunde

pdl=EXCREMENT

Acum 13 ani

Stiti ce merita PDL-istii??? Sa ne adunam toti Sibienii in fata sediului lor sa le aruncam vreo 4-5 carute de balegar si sa-i scuipam in ochi pt ca ne insulta inteligenta! Parca pe zi ce trece ne supun la tot mai multe biruri, taxe si parca vor sa ne extermine, parca suntem la Auswisch. Mai bine sa ne cheme pe un Stadion, sa arunce o bomba si..gata, sau...invers, ii executam noi pe ei! HAIDETI CU BALEGARUL!!!
Raspunde

hi,hi

Acum 13 ani

pai balegarul esti tu, ba ala de habar nu ai cum se scrie Auschwitz; intreaba-l pe Herr iohANUS ca stie de la unchiu-sau Adolf, care chiar a experimentat acolo!
Raspunde

www

Acum 13 ani

182423090 ..ba da bolovan mai esti mitica.ce tampenii poti sa scrii.ce mi ar palce sa te unpic prin judecata johhi pt ce tampenii scrii.dar bn ca nu se preocupa de retardati facuti in epubreta.....
Raspunde

LOL

Acum 13 ani

Daca tu il vrei pe johanus..sa ti-l bagi in cu.r
Raspunde

pnl-ist

Acum 13 ani

bai fratilor ( si aici ma refer in special la \"hihi\" si la \"LOL\", sincer, cred ca nu sunteti sibieni adevarati, dar mai ales nu sunteti romani adevarati. Probabil sunteti de la PDL ( bravo voua ), dar eu cred ca la situatia actuala, ceea ce spunea \"pdl=EXCREMENT\", ceea ce simtea el defapt, simt majoritatea romanilor....priviti in jur si sa vedem realitatea......voi sunteti mandri ca sunteti romani...?!...eu inca sunt
Raspunde

sibdan

Acum 13 ani

Ca sa fiu foarte sincer, astept cu nerabdare federalizarea. Atunci se va vedea cat de rau / bun este Iohannis si cat de bine / rau ne va merge fiid separati de handicapatii de la \"centru\" Lasati-o balta de unitate nationala atat timp cat primarul de Alba a arborat un TRICOLOR stilizat unde au mai scapat inca o \"pata\" de portocaliu si mov.
Raspunde

Ardelean

Acum 13 ani

Nesimtiti cei cu non-argumentul, ca adm. locala nu a avut nici un merit/pai daca s-au pus miticii de bucale de-a curmezisul! nesimtiti cei cu non-argumentul ca primarul era acasa, nu avea nevoie de invitatie/eu zic sa desfiintam institutiile de stat si institutiile bunului-simt si al bunelor maniere, si atunci nu avea nevoie de invitatie. Cu tot respectul pt cei care vin cu solganuri sibieni adevarati........sibienii sunt niste MARI PROSTI....a se vedea alegerile parlamentare - adica, pe de-o parte latram ca din gura de sarpe ca nu ne dam primarul, ca e cel mai bun, FDGR in sus si in jos, si la alegeri votam 60% cu Marinaru si cat la suta cu PDL.......deci cel putin 60% din sibieni sunt dusi rau......eu nu mai inteleg nimic! daca voi intelegeti, astia cu afirmatii gen sibieni adevarati, sa imi explicati si mie. Mi-e teama ca in spatele comportamentului stau argumente fara baza, sau cum ziceam mai sus, non-argumente...caci astfel nu imi explic acest paradox! Si la final, e evident de ce nu au fost chemati.......sunt prea inalti, intelegeti, prea inalti! :))
Raspunde

Unu

Acum 13 ani

Dar ce merit a avut Iohanis la centura ? Centura nu are nimic a face cu administrația locală. Asta e adevarul. Meritul este al guvernului actual. Degeaba injurati PD-L ul, mai repede i-ati pupa in cur. Cât a fost PSD-ul si PNL-ul la guvernare nu sa făcut nimic, doar vorbe. Asa ca ciocu mic. Mai bine treceti la treaba, priceputilor! Munciti firati voi sa fiti!
Raspunde

carmen

Acum 13 ani

daca aparea Iohannis il eclipsa pe Boc la inaltime si atat...:)) ce iohannis la invitat pe Boc cand a asfaltat vreo strada...atunci ce?ce atat tam-tam pe aceasta tema de parca are vreo legatura centura cu Iohannis
Raspunde

Sinther

Acum 13 ani

@ Ardelean (IP 188.24.240.224) Ai perfecta dreptate!
Raspunde

llllllll

Acum 13 ani

Deci mie imi pare rau ca a deschis un birou austriac de AJUTOR PENTRU ROMANI. Mai bine moare rasa asta proasta...
Raspunde

adolf

Acum 13 ani

daca nu eram noi nici azi nu stiati cei aia periuta de dinti si mergeati cu cobilita la piata
Raspunde

pt. pnelist

Acum 13 ani

Nu sunteti in stare sa produceti un candidat pentru Primaria orasului de atata timp si, din acest motiv, il sprijiniti pe Iohannis, doar ca sa fiti bagati in seama. Poate ca nu ati aflat ca favorizarea infractorului si complicitatea sunt infractiuni. Astazi combateti in ziare, dar, oare ce veti face daca partidul vostru se combina iarasi in viitor cu pdl-ul? Cati dintre voi vor pleca din partid atunci? Cred ca niciunul. Va doresc mult succes!!.
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

asa suparati cum sunteti pe PDL...o sa vina ia olteanul de Ariton cu aburicea aia din Moldova, o sa va dea o galeata si mai nu stiu ce si o sa-i votati...Sibiul a votat 60% pentru Basescu si PDL!!!
Raspunde

21

Acum 13 ani

9) \"autostrada\" fara banda de urgenta. 2 benzi + 1 pista de biciclisti in dreapta. drumul european sibiu selimbar are aceeasi latime cu aceastra \"autostrada\". Nu e mai mult decat o centura care are si vreo 2 curbe in care risti sa zbori afara la 130km/h.
Raspunde

PDL-ul e cu voi...

Acum 13 ani

Astia din organizatia locala PDL se pare ca au ca sarcina de partid si propaganda pe net. Recunosc perfect stilul de argumentatie al unora de acolo. Felicitari lichelelor imigrante! Dati-va orasul pe cateva portocale!
Raspunde

cetatean

Acum 13 ani

Nu mai fiti suparati si indignati ca nu au fost Primarul si Presedintele Consiliului Judetean la acea asa zisa inaugurare ca ei sunt persoane serioase si cu prestanta.Cine au fost pe CENTURA acolo si de centura apartin ca traseisti si traseiste!!!!Frumosii de ei.!!
Raspunde

lena

Acum 13 ani

Boc asta de une a mai aprut , ardeleni au avut lideri de seama care au aparat natiunea au luptat contra maghiarilor asta ne da la unguri pentru interesele personale unde esti Iuliu Maniu, unde a ajuns tara noastra
Raspunde

x

Acum 13 ani

mitocani si gesturi pe masura!
Raspunde

klaus

Acum 13 ani

johannis e un primar bun, dar s-a autoexclus din ecuatie cand, in perioada in care nu se facea mai nimic la centura, declara sus si tare ca nu are nimic in comun cu acest proiect. A gresit, daca acum ar fi aparut, era un fel de \"la placinte inainte...\" Data viitoare sa fie mai atent cu declaratiile copilaresti...
Raspunde

laky

Acum 13 ani

pe ei nu ii invita, lui geoana nu i se da onorul conform uzantei,ticalosii portocalii sub sutana chiorului isi bat joc de o tara intreaga! pina cind!!!
Raspunde

Ion Vasile

Acum 13 ani

Cine DRACU vede de trecerea de pietoni de vis-a-vis de Piata Rahovei? Timpii de asteptare pentru pietoni sunt cam de 20 de min!
Raspunde

Sibianul X

Acum 13 ani

Culmea e un singur lucru bai piticanie, si anume ca un personaj ca tine nu a disparut inca din politica!!!
Raspunde

Sibianul Y

Acum 13 ani

iohannus si-o luat mouie pe masura faptelor sale. e doar un limbric de sas inalt, si in plus sluga pnl-ului. si daca ar fi fost sluga pedeleul, sau a pesedeului, sau a germaniei, tot sluga ar fi fost. o sluga inalta, si atat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus