Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cei mai buni, premiati pe scena de la Gong

Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi Clubul Sportiv Municipal au premiat cei mai buni sportivi ai anului într-o gală găzduită de Teatrul Gong. Tradiţionala premiere anuală a avut loc vineri, în prezenţa sportivilor şi antrenorilor ce în momentul acesta nu se află agrenaţi în diferite competiţii.

Majoritatea premianţilor au fost juniori, semn că sportul sibian nu a murit, ci a ajuns în faza în care noua generaţie este pregătită să intre în lupta pentru medalii la concursurile care contează, cele de seniori. Toţi sportivii au primit premii în bani şi echipamente complete de prezentare.

Primele trei locuri la sporturi neolimpice au fost împărţite între Daniel Armenean, de la clubul sportiv Ippon Mediaş, Dora Ţichindelean, de la acelaşi club şi Liana Pall, declarată câştigătoarea acestei categorii pentru că a reuşit să devină campioană europeană de juniori şi campioană naţională la culturism. La sporturi olimpice, pe locul III s-a situat Anca Bunea, de la clubul sportiv şcolar Mediaş pentru locul I la campionatele balcanice de juniori la atletism. Locul II a fost ocupat de Laurenţiu Nistor de la CSŞ Sibiu pentru rezultate excelente la gimnastică iar locul I a fost decernat pentru aceeaşi disciplină, lui Andrei Munteanu, care a luat locul I la inele la Jocurile Olimpice ale Tineretului, la Singapore.

Premiile au fost decernate de Gheorghe Vingărzan Sterp, directorul CSM şi Claudiu Spânu, directorul DJTS. 

Reporter: Cum aţi găsit sportul sibian când aţi preluat funcţia de director al CSM?

Gheorghe Vingărzan: Sportul sibian se poate reînvia. Sunt multe lucruri care se puteau face şi nu s-au făcut, în special când vorbim de baza logistică şi materială a clubului, bazinul, sala de box, baza hipică. Ca şi performanţă nu pot trage o concluzie după cinci luni şi ceva dar sunt sigur, din ce am văzut la antrenamente, sunt sportivi de valoare şi viitor în care dacă investeşti şi îi ţii aproape poţi avea performanţă. Asta e marea noastră problemă, că vin cluburi mari, gen Steaua, Dinamo, le oferă un salariu, cinci-şase milioane dar pe care noi nu ni-l permitem, mai ales că avem şi posturile blocate şi nu îi putem angaja. Trebuie mers mult pe căutat sponsori, ceea ce până acum nu s-a făcut deloc. De când am venit la club am adus doi sponsori, Biteco, ce ne ajută cu terenul de rugby şi cu tot ce înseamnă întreţinerea lui şi Hidroelectrica ce sprijină echipa de volei cu o sumă fabuloasă. De exemplu, când am ajuns în iunie, era vacanţă la echipa de volei. În august trebuia să înceapă pregătirea şi în octombrie campionatul. Fetele plecaseră, primiseră dezlegările, echipa era pe jumătate desfinţată. Am reuşit să reînfiinţez echipa, în octombrie le-am înscris în campionat. Acum în iarnă vom aduce alte două jucătoare şi sperăm să ne calificăm cât mai sus ţinând cont că e singura echipă de Liga I a CSM-ului.

Rep: Care sunt secţiile puternice ale clubului şi care sunt cele mai slabe?

G. V.: Nu poţi face o comparaţie atâta timp cât investiţiile nu sunt egale. Cea mai vizibilă e echipa de volei, dar şi secţia de călărie, echipa de sărituri în apă şi secţia de box feminin unde Paula Vesa şi Paraschiva Feti au rezultate excelente, Feti va merge chiar la olimpiadă. Ar fi însă de lucrat la secţia de patinaj, secţie nou înfiinţată, dar de perspectivă. Chiar acum, patru copii sunt campionatele naţionale, unde am obţinut deja un loc I. Dar la un sport de performanţă nu poţi scoate un sportiv bun în 2 ani, trebuie investit mai mult. În rest, toate secţiile se descurcă destul de bine, în ciuda fondurilor mici.

Rep.: Există companii sibiene care să poată susţine financiar sportul sibian?

G. V.: În Sibiu sunt 100% sigur că există firme cu potenţial, care să poată susţine sportul. Dar poate unii nu au interes faţă de acest domeniu, pentru alţii poate nu e perioada oportună. Din ianuarie mi-am propus să fac mape de prezentare cu toate secţiile şi să încep să bat la uşi, la firmele puternice, care au potenţial financiar. Cred că reuşim să găsim cel puţin încă doi coloşi financiari care să ne sprijine.

Rep.: Care e situaţia bazei materiale a CSM?

G. V.: Cel mai bine stă baza hipică, dar doar ca hipodrom. Dacă ne gândim la grajduri sau la sediul în care stăm noi, e un semidezastru. Dar ca spaţiu de desfăşurare a competiţiei e la standardele la care ar trebui să fie. Terenul de rugby e în stare deplorabilă dar sper ca la anul să reuşim să obţinem sprijinul Consiliului Judeţean. Bazinul de înot a avut foarte mult timp probleme cu infiltraţiile de apă dar acum tocmai am terminat acoperişul iar pe corpul retras se va face un etaj în plus cu şapte camere de cazare plus o sală de fitness cu vestiare. Rămâne de lucrat în interior, rămâne să vedem ce sprijin vom avea de la Bucureşti sau ce sponsorizări vom putea obţine de la firmele de construcţii. Iar sala de box, care e cea mai jalnică, acolo creşte iarba până la jumătatea peretelui dar sunt speranţe ca anul viitor să o reabilităm. Avem două variante, să o reabilităm sau să construim una nouă. Însă poziţia ei actuală e ideală, pentru că e chiar în Parcul Subarini pe care sportivii îl folosesc şi pentru antrenament.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

20 comentarii

mia

Acum 13 ani

e bine ca mai este cineva care sprijina tineri sportivi din sibiu si ei au nevoie de imbolduri spre performante foarte bune.felicitari sportivilor si celor care ii sustin
Raspunde

Sandu

Acum 13 ani

Stimati conducatori ai sportului sibian: voi de echipa de fotbal Vointa Sibiu ati auzit??? Sau de CSU Atlassib Sibiu la baschet ati auzit? Nu am vazut nicio echipa in aceste topuri, chiar daca aceste echipa strang la o partida mai multi spectatori decat toti cei premiati de voi mai sus. Se pare ca nu le prea aveti cu sportul.... sigur nu ati practicat vreun sport de performanta in viata voastra!!! Pacat ca pedelizarea asta a dat sportul sibian pe mana unor novici...
Raspunde

Jollie

Acum 13 ani

Ia uite si medieseni de ai mei :D : Dora , Daniel Armenean , bravo lor!
Raspunde

george

Acum 13 ani

da, intradevar vedem si noi ca se misca treburile. Din poza pare tanar directorul, speram ca sa aiba mai multa energie si devotament decat Cintean - sau mai bine zis CORBUL ca asa i se spunea.
Raspunde

sibianul

Acum 13 ani

bravo tinerilor din sibiu care ocupa functii; speram sa dovedeasca ca merita increderea investita in ei
Raspunde

Maye

Acum 13 ani

@ Sandu Mosule, respectivele echipe (Vointa & CSU) nu tin de bugetul de stat. Sunt doar 2 echipe care primesc sprijinul primariei si al altor factori locali si judeteni. Hai sa iti dau un exemplu, caci vad ca nu pricepi prea multe din mixul asta : Daca CSM ar avea banii pe care CSU Sibiu ii primeste de la Attlasib (de exemplu), iti spun eu ca ar fi al naibii de departe (vezi CSM Bucuresti la baschet , caci vad ca ataci sportul respectiv). Si ca sa iti marturisesc si partea cea negativa : Imi poti spune si mie ce performante au avut respectivele echipe in acest an ? Pai iti spun eu : 1. Vointa - promovare din Liga 3 in Liga 2 . Te rog sa te uiti la nivelul adversarilor si in general la nivelul fotbalului romanesc. Iti reamintesc ca echipa nationala a Romaniei nu trece de Albania pe teren propriu (!). 2. CSU Sibiu - eliminata in sferturile Diviziei A in mai anul trecut si in acest sezon competitional era undeva pe locul 13 (din 16) dupa 10 etape. Asadar ce performante au obtinut respectivele echipe? In schimb , vad aici , din partea CSM-ului performante de genul : Campioni europeni , campioni balcanici , campioni nationali, campioni olimpici, sportivii care vor participa la olimpiada din 2012 (apropo, fii sincer cu tine si marturiseste ca nu stii unde va avea loc aceasta olimpiada). Nu iti trag nicio concluzie , te las pe tine si ii las pe ceilalti cititori sa traga ei concluzia si sa marturiseasca ei care e novicele care se invarte pe aici. Felicitari conducatorilor CSM si DJTS pentru implicare si atitudine. UITE CA SE POATE!
Raspunde

DenDen

Acum 13 ani

Sportivii trebuie incurajati si performantele trebuie sustinute si premiate. Felicitari pentru tot ce faceti!
Raspunde

pt maye

Acum 13 ani

da felicitari ca se sprijina toate sporturile, asta e un lucru bun, dar ar fi si mai bine daca chiar s-ar face ceva, nu numai sa se dea cate o diploma acolo de sarbatori, si mai lasa linsul in partea dorsala a celor de la putere, ca stim bine ca sunteti persoane care se ocupa cu asa ceva pe net, ca sa contracarati contestatarii, dar bravo lor pentru actiune si sa vedem si lucruri adevarate, sali, grupe de juniori pt diferite sporturi, etc
Raspunde

Maye

Acum 13 ani

Pai si tu crezi ca nu se face nimic? Stii tu asta? Ai tu informatiile astea? CSM-ul era la pamant pana in vara, iar fetele de la volei nu erau platite de luni de zile, desi bani erau. Unde se duceau banii in acele vremuri? Pai intrebati-i pe conducatorii de atunci. Si nu mai vorbi la plezneala, caci nu stii nimic din ce se face momentan in aceasta parte a sistemului. In cateva luni nu poti transforma totul. Si cu linsul in dos, ii las pe altii (poti sa te incluzi) caci nu ma pasioneaza aceaste tehnica.
Raspunde

VARLAAM

Acum 13 ani

Sportul sibian merge inainte,iar tinerii sportivi trebuie sa fie ajutati pentru a face performante foarte bune.Felicitari conducatorilor CSM si DJTS pentru implicare si sustinere.
Raspunde

Jimmy

Acum 13 ani

Ma bucur, sa citesc, ca sportul sibian incepe incet, incet sa iese in \"lume\". Ma bucur camd vad sibieni in topurile nationale, dar si internationale, si cred ca fiecare sibian are aceasi parere. Haideti sa incurajam mai mult sportul sibian, sa mergem la meciurile echipei de volei sa le incurajam pe fete, sa le ridicam moralul, sa promovam tot ca inseamna sport sibian. Nu cred ca ar fi ceva anormal daca lasam putin internetul sau orice activitate de rutina pt 2 ore pt a merge la meci. HAI CA SE POATE!!! Multumesc celor care se implica in cresterea sportului sibian, conducatorii CSM si DJTS. Hai Sibiul!!!!
Raspunde

pt maye

Acum 13 ani

pai daca stii atatea fata de restul si nu \"vorbesti la plesneala\", inseamna ca stii din interior, sau ca esti asa cum am spus un lingau de serviciu, si eu chiar stiu cum sta treaba prin politica sibiana, dar eu nu am constestat meritele celor care conduca acum, si nici nu am criticat pe cei care au fost inainte, ci doar am spus ca pentru un paznic al celor care comenteaza la articolele puterii cum esti tu, te cam dai de gol, desi ar trebui sa pari ca nu esti implicat nu?;)
Raspunde

Sandu

Acum 13 ani

Vai... ce de comentarii pe aici... si ce mai sunt pupati in diverse locuri cei doi tineri directori pedelisti. Stie cineva de aici care este meritul lor in rezultatele sportivilor? Va spun eu: aproape de zero. Ei ambii sunt directori de citeva luni de zile, pusi in acele functii pe criterii politice, nu au avut niciun trecut in sport, dar acum au iesit in fata. Responsabili pentru rezultatele obtinute sunt exclusiv sportivii si antrenorii lor. Ei sunt singurii care merita felicitarile noastre. Iar ca acum sa iesi in fata si sa te bati cu pumnul in piept ca ai reusit multe ca director la DSJ sau CSM, mi se pare de-a dreptul penibil. Baieti, ar fi cazul sa va vedeti lungul nasului!!!
Raspunde

pt sandu

Acum 13 ani

Eu cred ca esti un pic prea deplasat cu aceste afirmatii. Daca nu ar fi sprijin din partea directorilor, pun pariu ca majoritatea sectiilor s-ar duce de rapa.
Raspunde

Maye

Acum 13 ani

@pt maye Vere, esti total pe langa. Vrei sa stii de unde stiu atatea despre sportul sibian? Pai stiu pentru ca ma implic in sportul sibian, il promovez cum pot si sunt prezent la toate sporturile. Ma vei gasi la volei, rugby,fotbal,baschet si la toate celelalte competitii sportive. Si eu nu ma ascund vere, fac asta pentru ca marea mea pasiune e sportul, sportul sibian. Daca ai merge la toate aceste sporturi , m-ai recunoaste dupa figura, cum probabil as face-o si eu. Dar nu, voi nu stiti decat sa criticati si mai putin sa construiti. De asta nu merge tara asta bine, pentru ca suntem ieftini la gura si scumpi la munca. Si apropo sa vezi, cat de mult apar eu puterea, uita-te dupa ip-ul meu sa imi vezi comentariile. Informati-va si participati activ in viata sportiva a Sibiului, nu cu comentarii de 2 lei pe net. @ Sandu Omule am impresia ca tu chiar ai o problema. Dar judecand si punand totul la rece iti stiu problema si te-am si identificat.
Raspunde

jan

Acum 13 ani

Felicitari sportivilor!!! Nu va lasati intimidati de nimeni si mergeti catre victorie...haideti sa aratam lumii intregi ce inseamna performanta si comunicati mai mult intre voi si conducere, sa vedem daca cei doi tineri chiar isi tin promisiunile. Mult succes in competitii si spor la munca domnule Spanu si domnule Sterp...nu dezamagiti copilasii acestia care chiar muncesc pentru rezultatele obtinute, poate dvs.reusiti sa readuceti speranta sportului sibian.
Raspunde

jan

Acum 13 ani

Felicitari sportivilor!!! Nu va lasati intimidati de nimeni si mergeti catre victorie...haideti sa aratam lumii intregi ce inseamna performanta si comunicati mai mult intre voi si conducere, sa vedem daca cei doi tineri chiar isi tin promisiunile. Mult succes in competitii si spor la munca domnule Spanu si domnule Sterp...nu dezamagiti copilasii acestia care chiar muncesc pentru rezultatele obtinute, poate dvs.reusiti sa readuceti speranta sportului sibian.
Raspunde

vivi

Acum 13 ani

întîmplător l-am văzut la televizor pe directorul csm cum debita o grămadă de inepţi de ex. cum va repara el sala de box de la stadionul municipal şi am realizat ce lipsă de cadre există la pdl păi bă papagalule cum poţi repara un bun pe care nu îl deţii în proprietate cînd toată lumea ştie că sala de box o aveţi doar în folosinţă de la primărie şi voi la primar nu ajungeţi nici măcar la uşă.
Raspunde

flo

Acum 13 ani

Asist la o discutie in purul stil romanesc. Niste sportivi sunt premiati, un director este intervievat vizavi de planurile de activitate si situatia actuala. Pana aici totul normal. Apoi urmeraza partea romaneasca: Ca de ce se face, ca de ce se dau diplome, ca de ce nu se dau fonduri la aia...de ce numai la aia.....fratilor de asta e tara asta unde este. Fiecare poarta grija la altul. Lasati fratilor sportivii si antrenorii sa se ocupe de antrenamente si performanta, lasati directorii sa se ocupe de manageriere si de de aducerea de resurse. OK?!?!. Si vedeti-va fiecare de treburile voastre si mai vedeti si partea plina a paharului oameni buni...e prea multa incordare in discutia asta... . Felicitari sportivilor, antrenorilor si celor doi directori care au decernat premiile respective.
Raspunde

@vivi

Acum 13 ani

observ ca esti putin dezinformat...am dat un search pe google si am aflat ca sala de box este intabulata pe csm asa ca au tot dreptul sa faca ce vor cu ea...in loc sa fi carcotas mai bine te-ai bucura ca un tanar are dorinta de a face ceva pt sportul sibian...e usor sa vb pe langa mi-ar place sa te vad din sistem ce ai face...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus