Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Cum ne distram weekend-ul acesta la Sibiu!

Spectacole de teatru, târguri de haine şi bijuterii, concerte de colinde, lansări, expoziţii, personalităţi de plan naţional şi multă distracţie la munte, asta propune Sibiu pentru petrecerea timpului liber în acest sfârşit de săptămână. Turnul Sfatului te scoate din casă şi îţi spune exact unde te poţi distra şi cât te costă să te simţi bine în acest week-end în Sibiu şi în împrejurimi.

Încă de primele ore ale zilei de sâmbătă aveţi ce face, de la ora 10.00 deschizându-şi porţile Târgul Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte Confintex de la Sala Transilvania. Găsiţi aici haine româneşti, de calitate şi la preţuri corecte. Târgul stă până duminică după-amiază la Sibiu. Cei mai pretenţioşi dintre dumneavoastră puteţi alege Artboutique, la Sediul FDGR din Piaţa Mare, unde găsiţi bijuterii, haine şi obiecte hand-made unicat. Intrarea este liberă şi la târg participă în jur de 40 de comercianţi din toată ţara.

Iubitorii muzicii şi ai colindelor adevărate au şi ei de unde alege. Sâmbătă seara de la ora 19.00 cântă la Sala Thalia Grupul Vocal Acapella. Îi mai puteţi vedea şi a doua zi în Piaţa Mare de la ora 17.00. Cine este mai tradiţionalist poate alege să vadă spectacolul de datini şi obiceiuri de Crăciun „Iată, vin colindători!” al Junilor Sibiului. Evenimentul are loc duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 18.00 iar preţul unui bilet este 20 de lei. Tot duminică, de la ora 18.00, este programat şi concertul Corului Bach în Catedrala Evanghelică din Piaţa Huet, intrarea fiind liberă aici.

O surpriză frumoasă, mai ales pentru cei mici, puteţi face dacă mergeţi la sediul Polsib de pe Şoseaua Alba-Iulia unde Asociaţia Crescătorilor de Porumbei din Sibiu organizează zilele acestea o expoziţie foarte interesantă de porumbei. De toate rasele, tipurile şi culorile.

Nici Teatrul Naţional “Radu Stanca” nu se lasă mai prejos şi programează weekend-ul acesta nu mai puţin de trei spectacole: Casa Andersen – Poveşti de Crăciun în regia lui Bogdan Sărătean (sâmbătă, ora 19.00, 10 lei biletul cu reducere la 5 lei pentru copii), “Ghidul copilariei retrocedate” de Andrei Codrescu, Florentina Mocanu şi Gavriil Pinte (duminică, ora 17.00 în Sala de festivităţi a liceului Gheorghe Lazăr, 10 lei biletul cu reducere la jumătate pentru copii şi pensionari) şi “Felii” de Lia Bugnar (duminică, ora 19.00, la sediul teatrului, 15 lei biletul cu reducere la 10 lei pentru copii).

Un eveniment spumos se anunţă a fi şi lansarea de carte a poetului Mircea Dinescu, programată pentru duminică de la ora 16.00 în Piaţa Mare. Prezentat în avanpremieră pe 5 iunie 2010 în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu ca o conferinţă în versuri, volumul “Femeile din secolul trecut” reuneşte 23 de poeme noi, scrise între 2003 şi 2010, pe care autorul le descrie „uşor buruienoase, unele mai parodice, altele mai tragice şi mai metafizice, toate în vers clasic”.

Pe o asemenea vreme nu puteau lipsi nici sporturile de iarnă. Sâmbătă se deschide oficial sezonul de schi pe pârtia Trecătoarea Lupilor de la Gura Râului iar duminică noua Arena Platoş de la intrarea în Păltiniş găzduieşte în premieră World Snowboard Day, o competiţie unicat în România.

În tot acest timp Târgul de Crăciun din Piaţa Mare rămâne deschis şi vă aşteaptă să-i treceţi pragul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

paris

Acum 13 ani

pai da asa este in sibiu niciodata nu te plictisesti de aia ador sibiul infloreste tot mai mult orasul meu favorit te iubesc sibiu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus