X

Duminica, la ora 21.24. Ce poti face-n Copsa? Tai curentul!

În Copşa Mică, vineri spre sâmbătă noaptea, târziu după miezul nopţii, o mână de oameni sapă. În plin câmpt, dau cu târnăcopul: caută cabluri îngropate de cupru. Revin sâmbătă cu utilaje şi scot zeci de metri, de sub pământul acoperit de zăpadă. Evident, nici duminică povestea nu se poate întrerupe: în jurul orei 21.20, cu aprobare de la Primărie – potrivit şefului de post din Copşa Mică – bărbaţi necunoscuţi sapă după cabluri valoroase de cupru. Au hărţi, documente precise care le indică unde şi cât să sape. Doar că, duminica seara, în avântul lor muncitoresc, au atins şi un cablu aflat sub tensiune. „Duminică, 12 decembrie, ora 21:24, cablu 20kV Copşa – Blaj este rupt la săpătură de o firmă care execută lucrări în zonă. Lucrarea de săpătură nu a fost autorizată de societatea noastră. Au fost afectaţi consumatorii din localităţile Micăsasa, Şeica Mică, Ţapu, Soroştin, Chesler. La ora 21:38, toţi consumatorii au fost alimentaţi cu energie electrică din alte surse pentru diminuarea disconfortului”, informează cei de la Electrica.
Deşi flama produsă în urma incidentului s-a înălţat la câţiva metri, nici la Spitalul din Sibiu, nici la cel din Mediaş nu au fost anunţate victime. Firma de care amintesc reprezentanţii Electrica „a efectuat a doua zi reparaţiile necesare pe cheltuiala proprie. Pagubele produse societăţii noastre sunt cele de imagine şi costul energiei nelivrate consumatorilor în intervalul întreruperii”, mai arată reprezentanţii Electrica. „150 de milioane de lei vechi i-a costat. Au plătit a doua zi. Recuperează cuprul din cablurile de alimentare dezafectate de la Carbosim. Au hărţile reţelelor, sunt bine documentaţi”, spune şi primarul din Copşa Mică.
În noaptea de duminică, pe frigul de la jumătatea lui decembrie, în Copşa Mică se lucrează. După hărţi bine documentate, oamenii sapă după cabluri într-o afacere ce poate genera, chiar a doua zi aproape 3.500 de euro pentru plata daunelor neașteptate. Nu e nicio problemă, nu-i aşa?

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  unu

  Au hărţile reţelelor, sunt bine documentaţi, spune şi primarul din Copşa Mică – de parca esti strain de situatie. Numai de tiganii te tii in ultima vreme, domn primar.

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  :)

  Primarica asta vorbeste de zici ca nu stie despre ce este vorba. Nu cumva politia comunitara tinea de sase? Sau \”prima\” primita de la Claudel a facut sa nu mai vezi ca noaptea se sapa transee in oras?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact