Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Noului prefect i s-a cerut sa continue ce au facut Ariton si Trihenea

Noul prefect al judeţului Sibiu, Horaţiu Dumitru Răcuciu, a fost instalat în funcţie, în prezenţa ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, care i-a cerut să continue procesul de descentralizare început de predecesorii săi.
Ceremonia a avut loc la sediul Prefecturii Sibiu, în prezenţa mai multor parlamentari, a directorilor instituţiilor descentralizate din Sibiu, a ministrului Economiei, Ion Ariton, şi a ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.
Igaş a dat citire hotărârii privind exercitarea cu caracter temporar a funcţiei de prefect al judeţului Sibiu de către Horaţiu Răcuciu, după care acesta a depus jurământul.
"Mă alătur echipei din Prefectură cu dorinţa de a-mi folosi toate calităţile profesionale la bunul mers al acestei instituţii. Sunt sigur că experienţa mea dobândită în administraţia publică locală şi centrală, ca şi funcţionar public, ales local şi, respectiv, director general OSIM, mă vor ajuta la soluţionarea tuturor problemelor. Îmi doresc să fim o echipă puternică pentru Sibiu, pentru sibieni, pentru administraţia publică românească şi, de ce nu, pentru România", a declarat Horaţiu Răcuciu, după depunerea jurământului.
Igaş i-a cerut noului prefect al Sibiului să ducă mai departe procesul de reorganizare şi descentralizare început de predecesorii săi.
"Este important pentru judeţul Sibiu ca noul prefect să ducă mai departe anumite obiective, începute de fostul prefect, domnul ministrul Ariton, şi de domnul Trihenea. Ştacheta este ridicată foarte sus. Va trebui să faceţi faţă şi să duceţi cu brio mai departe ce s-a început, nu în ultimul rând procesul de descentralizare. Este un obiectiv al nostru, al ministerului, dar trebuie să fie al tuturor şi, în calitate de ministru, vă cer acest lucru, să vă implicaţi în ceea ce înseamnă reorganizare, restructurare şi descentralizare, aşa cum am început. Puteţi să vă bazaţi pe mine, că voi fi alături de ceea ce faceţi", a spus Igaş.
Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch, a declarat, la rândul său, că speră să aibă o colaborare foarte bună cu noul prefect.
"Consider că judeţul Sibiu s-a caracterizat, în ultimii ani, şi prin faptul că au existat relaţii de colaborare între instituţii. Eu întind o mână şi noului prefect şi îi ofer colaborarea noastră pe tot timpul mandatului său", a spus Bottesch.
Fostul director general al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) Dumitru Horaţiu Răcuciu a fost numit prefect al judeţului Sibiu pe postul rămas vacant după transferul lui Constantin Trihenea la Ministerul Economiei, schimbare anunţată de Ion Ariton încă din martie, dar nerealizată.
Numirea lui Răcuciu în postul de prefect al judeţului Sibiu a fost decisă de Guvern joia trecută, prin hotărâre.
Postul de prefect este vacant de la începutul lunii decembrie, când Trihenea a fost numit consilier la Ministerul Economiei şi, ulterior, director general la Hidroelectrica, cu începere de la 1 ianuarie.
Înlocuirea lui Trihenea cu Răcuciu la conducerea Prefecturii Sibiu a fost anunţată însă încă din luna martie de actualul ministru al Economiei, Ion Ariton, pe atunci şeful PDL Sibiu, dar fără ca schimbarea să mai fie realizată.
În luna martie, Trihenea şi-a luat rămas bun de la directorii serviciilor deconcentrate din Sibiu, anunţând că a fost numit secretar de stat pe probleme de energie şi resurse miniere în Ministerul Economiei. Gestul său a survenit unui anunţ al şefului PDL Sibiu de la acea dată, Ion Ariton, actual ministru al Economiei, care susţinea că Trihenea a fost desemnat secretar de stat în minister şi că decizia de numire, semnată de premierul Emil Boc, urma să apară în câteva zile în Monitorul Oficial.
Ion Ariton anunţa atunci că prefectul judeţului Sibiu, Constantin Trihenea, a fost numit secretat de stat în Ministerul Economiei, iar locul său la Prefectură va fi luat de Horaţiu Răcuciu.
Cu această ocazie, Trihenea afirma că numirea la Ministerul Economiei este punctul maxim al carierei sale de energetician, având în vedere că din 1974 lucrează în domeniu.
În Monitorul Oficial nu a fost publicată însă vreo decizie de numire a lui Trihenea ca secretar de stat, iar acesta a rămas prefect până în luna decembrie.
O modificare de posturi a fost făcută însă în luna martie chiar la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, unde Horaţiu Răcuciu a fost înlocuit la conducere de Gabor Varga, desemnat de UDMR, până atunci consilier în cadrul Oficiului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

marius

Acum 13 ani

adica sa fure? sau ce au facut ceilalti doi si trebuie continuat
Raspunde

claudiu m.

Acum 13 ani

ce urat suna \"fure\" ... hai sa ziceam SA SUSTRAGA :)))))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus