Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Revolta fostilor militari sibieni: Discursul presedintelui - grosolana manipulare

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate – Filiala 1 Sibiu au transmis astăzi un mesaj preşedintelui Traian Băsescu pe care îl acuză de manipulare grosolană şi de susţinerea unor interese străine de ţară. Prin discursul său, care se vădeşte a fi marcat de un amestec bizar şi toxic de populism cu rădăcini leniniste şi idei  apropiate de extrema dreaptă a eşichireului politic, Preşedintele României a demonstrat că nu poate sau nu vrea să înţeleagă un lucru elementar. Şi anume acela că Armata şi celelalte categorii de forţe armate sunt structuri profesioniste, ierarhic structurate pe paliere de comandă şi de execuţie, care acţionează integrat şi deci inseparabil. Se poate concluziona astfel de vreme ce, prin mesajul sau, atacă public prestigiul ofiţerilor, le minimalizeaza rolul şi, exacerbând totodată importanţa şi rolul subofiţerilor, instigă astfel cele două categorii de cadre militare", susţine sindicatul printr-un comunicat de presă.
Sindicaliştii susţin totodată că disponibilizarea militarilor sacţionată în discurs de preşedinte s-a făcut în interesul României, fiind o condiţie pentru integrarea ţării în NATO.

COMUNICATUL DE PRESĂ:

    Membrii Sindicatului Cadrelor MilitareDisponibilizate – Filiala 1 Sibiu , cadre militare in rezerva si retragere din majoritatea armelor si specialitatilor militare, ofiteri, maistri militari si subofiteri, au asistat cu stupoare la discursul Presedintelui Romaniei din seara zilei de 23 ianuarie 2011. O data cu derularea discursului domnului Traian Basescu – Presedintele Romaniei si Comandantul fortelor armate, stupoarea s-a transformat in revolta in fata afirmatiilor lipsite de adevar, tendentioase si cu efecte destabilizatoare  in privinta coeziunii organismului militar, al ordinei si disciplinei privite ca importante elemente ale capacitatii de lupta a acestuia. Prin discursul sau, care se vadeste a fi marcat de un amestec bizar si toxic de populism cu radacini leniniste  si idei  apropiate de extrema dreapta a esichireului politic, Presedintele Romaniei- dl Traian Basescu  a demonstrat ca nu poate sau nu vrea sa inteleaga un lucru elementar. Si anume acela ca Armata si celelalte categorii de forte armate sunt structuri profesioniste, ierarhic structurate pe paliere de comanda si de executie, care actioneaza integrat si deci inseparabil. Se poate concluziona astfel de vreme ce, prin mesajul sau, ataca public prestigiul ofiterilor, le minimalizeaza rolul si,  exacerband totodata importanta si rolul subofiterilor, instiga astfel  cele doua categorii de cadre militare  una impotriva celeilalte.  Domnul Traian Basescu a incercat sa transmita un mesaj catre „talpa Armatei.” Nu a reusit decat un mesaj „de la  talpa”! Niciodata in istoria moderna , cu exceptia inceputurilor bolsevismului in Rusia,un sef de stat si comandant al fortelor armate  nu a procedat astfel! Obstinatia atacurilor pe care presedintele, primul ministru, si o serie de oameni politici din P.D.L le sustin impotriva militarilor din rezerva fortelor armate ale Romaniei , al caror corolar a fost discursul dlui.Traian Basescu din data de 23.01.2011, ne indreptatesc sa suspectam ca acestea nu sunt  rodul limitelor intelectuale ale guvernantilor. Dimpotriva, ele urmaresc scopuri precise,straine de interesele Romaniei, atat de des clamate de acestia!
  Domnul presedinte a acuzat  pensionarii militari ca „au luat un miliard” la trecerea in rezerva , pe care chiar ei si-au cerut-o, din lacomie! Grosolana manipulare incercata astfel are scopuri precise! In primul rand, sa prezinte pensionarii militari ca pe niste indivizi lipsiti de scrupule care „au luat” cumva cu forta cate un miliard din bugetul tarii. Nimic mai fals!Militarii in rezerva nu „au luat” nimic din buget! Printre altele,  si pentru simplul motiv ca nu puteau sa o faca! Prin lege, statul roman le-a acordat ajutoare si salarii compensatorii pentru ca , in indeplinirea conditiilor de integrare in NATO, acelasi stat a hotarat sa nu le permita sa-si realizeze „cariera militara completa,”atat de des si patetic invocata de exponentii regimului Basescu. Iar sursa de provenienta a fondurilor din care s-au platit aceste salarii compensatorii, conform binecunoscutei Ordonante nr.7 /1998, a fost externa. Este bine stiut ca militarii nu au fost singura categorie socioprofesionala care au beneneficiat de aceste masuri de protectie sociala. Si inca ceva, stimati concetateni! In timp, nu toti militarii au beneficiat de astfel de masuri.Ce miliard au luat cei care au degerat in zapezile Rusiei sau in muntii Tatra?, Dar cei care au iesit la pensie inainte de 1998? Si totusi, si lor , cati mai sunt in viata, li se aplica masurile aberante stabilite de dl. Traian Basescu, legiferate „la comanda” de parlamentarii arcului puterii si aplicate de Guvernul „Boc.”  
   Tot in categoria minciuna si manipulare intra si masura de „mare transparenta”dispusa de ministrul apararii nationale , dl Gabriel Oprea in incercarea de a demonstra ca pensiile cresc prin recalculare. Si anume, aceea de a se afisa pe site-ul MapN pensiile anterioare si cele recalculate, dar fara numele titularilor acestora. Nimeni nu poate sa verifice veridicitatea celor afisate prin singurele mijloace de proba valide in acest caz: marturia titularului si documentele aflate in posesia acestuia – decizie , talon etc
   Din pacate, democratia si statul de drept sunt grav afectate in Romania, de vreme ce, o hotarare judecatoreasca definitiva, irevocabila, executorie, si aplicabila „erga omnes”se aplica numai  cand seful statului da unda verde, asa cum a fost cazul Sentintei civile nr 338/28.09.2010 a Curtii de Apel Cluj  si al Deciziei nr.38/07.01.2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie!
    Pentru pensii si salarii nu sunt bani in Romania. Sunt insa destui bani publici pentru cheltuieli materiale si pseudo investitii facute prin firmele atasate camarilei prezidentiale si partidelor din arcul puterii. Si vor mai fi, doar de aceea se taie salarii si pensii!!!
 Nu numai  pensionarii militari sunt cei pagubiti. Sa ne amintim de felul in care a fost „rezolvata” contributia pentru asigurarile de sanatate!
   Pentru toate acestea , si pentru multe altele despre care nu putem vorbi datorita spatiului grafic limitat,dar pe care le traim cu totii, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate -Filiala 1 Sibiu adreseaza tuturor militarilor in rezerva, ofiteri, maistri militari si subofiteri  un apel la unitate! Respingeti manipularea odioasa pe care o incearca guvernantii in scopul de a ne dezbina si de a ne „stapani”! Veniti alaturi de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate pentru ca uniti , cu si mai multa forta, uzand de toate miloacele pe care Constitutia si legea ni le pun la dispozitie, sa ne aparam drepturile!
  Totodata , sa nu uitam ca am jurat sa ne aparam tara, chiar cu  cu pretul vietii. Astazi, tara are nevoie de aparare . Pentru ca e jefuita sistematic!Pentru ca este impovarata de datorii iresponsabil contractate !Pentru ca democratia este compromisa ! Pentru ca este amenintat viitorul copiilor si nepotilor nostri!
    Dumnezeu sa ne ajute!


           Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate –Filiala 1  Sibiu
                                               Biroul Operativ
               

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

sib

Acum 13 ani

Bai, asta de l-ati pus in poza a dat coltul de doi ani, ca-l stiu, a fost vecin cu mine! La voi si mortii protesteaza? Ca de votat stiu ca voteaza. Cu Johannis, bineintles!
Raspunde

@sib

Acum 13 ani

sib retardatu-le... ce zic astia si ce intelegi tu ?
Raspunde

atp

Acum 13 ani

astia ar trebui sa taca, ei au dat lovitura de stat in 89 si si-au impuscat ministrul sunteti o rusine
Raspunde

Oberstfuhrer

Acum 13 ani

V-ati luptat cu bateriile de vin , a-ti pus soldatii la munci bai incompetentiilor, toti care am facut armata stim de ce a-ti fost si sunteti in stare. Si asa, pensiile taiate sunt prea mari pentru bagatori de seama ca voi, fostele cadre militare. Noroc cu rusii, in comunism, iar acum noroc cu NATO, ca altfel era vai de noi. Cele doua razboaie mondiale au demonstrat de ce a fost in stare \"ofiterimea \" romaneasca!!!!
Raspunde

lae

Acum 13 ani

sa-ti taie 1000 1500 de lei in Romania.A avut de unde. A-ti taiat frunze la caini cat a-ti fost in functie iar acum din nou cu pensii de 8000 10000 de lei.Nu va e rusine
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

imbracati.hraniti....pensionati in puterea varstei...viata de nabab.merite=0 puturosii natiei.La munca cu voi nu la dat din gura...tara de lenesi....
Raspunde

lica

Acum 13 ani

PAI SIB ORICE ARTICOL CITESTE TREBUIE SA COMENTEZE CONTRA LUI JOHHI...................e mitic retardat si nu pote sa acepte ca un sibian ,cetatean roman are alt nume in afar decel turcescu care sa obisnuit el in banie ..........cate despre sarcii militari .......mda.............au slujit pe ceausescu si au incasat lefe grele si acum tot asa secatuiesc tare.rusine de asa militari.....oricum nu sunt in stare sa apere romania ,poate de muste si tantzari...........o ceata de zdrentze
Raspunde

michael

Acum 13 ani

mereu am zis asa : in caz de razboi , nu m-as teme de inamic cum m-as teme de conducatorii armatei , de la cel mai mic in grad pana la cel mai mare ca la pregatirea si mai ales mentalitatea pe care o au ... sa ne fereasca sfantu\'... cei care am facut armata stim despre ce e vorba asa cum zicea cineva mai sus : adunatura de betivi si oportunisti si cum vreinumai soldati in adevaratul sens nu erau . cred ca ajung degetele mainillor sa-i numeri pe cei care au fost si sunt trup si suflet in meseria de militar .
Raspunde

nae

Acum 13 ani

nu stiu cum nu li rusine sa iasa sa faca mitinguri cu zeci de milioane pensie noi dupa 40 de ani de munca in fabrici cu 10 mil nu mai zicem nimic bine le face basescu
Raspunde

mim

Acum 13 ani

tupeu fantastic pe betivanii astia de apvisti toata cariera lor a insemnat bautura ,mancare gratis,haine gratis,locuintele cele mai bune,iesire la pensie de tineri-salarii compensatorii cu miliardele,pensii de la 50 60 de mil in sus.......etc cu ce pastele masii e mai prejos un inginer care a lucrat 40 de ani in fabrica fata de un neneorocit din tagma astora -care culmea acum spurca in gura mare sii armata si notiunea de patrie ,institutia presedintelui etc. pana cand mama ma sii de treaba ,sa luam miliarde de euro ca sa le dam lor pensii de 4 5 ori mai mari decat ar merita? chiar suntem atat de idioti sa platim cu totii ca nenorocitii astia cu PENSII SPECIALE sa ne rada in nas????
Raspunde

viv

Acum 13 ani

Mai bine ne-ati spune care ati tras criminalilor la revolutie si apoi sa ridicati capul sus sa vorbiti . Ati lenevit in viata pe banii poporului in care ati tras ! RUSINE VOUA !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus