Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Comunicat Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, Filiala 1 Sibiu

Regimul Basescu – Boc, sprijinit de partidele si formatiunile politice din arcul puterii, continua politica inadecvata, ineficienta si lipsita de orizontul oricarei viziuni coerente politice,economice si sociale necesare pentru a scoate Romania din criza .Masurile adoptate haotic si fara o perspectiva clara au dus la permanenta inrautatire a situatiei Romaniei si a romanilor: permanenta scadere economica, scaderea numarului locurilor de munca, cresterea somajului, cresterea numarului si cuantumurilor taxelor si impozitelor, cresterea preturilor,scaderea constanta a veniturilor populatiei etc Desi guvernantii afirma ca sunt in curs de modernizare,sistemele de asistenta sociala , de sanatate si de invatamant sunt in pragul colapsului. Si toate acestea nu numai datorita crizei mondiale! Ci, in primul rand, datorita drenarii resurselor, atatea cate sunt , prin politica iresponsabila a regimului, catre camarila  politica si economica a acestuia! Alte tari care au beneficiat de guverne responsabile,rezultate in urma unor alegeri ce au dovedit maturitatea si luciditatea natiunilor respective, desi au traversat aceasi criza, sunt intr-o situatie net superioara fata de noi. Iar pretul pe care l-au platit a fost mult mai mic! Pe cand la noi, actualul regim, prin imprumuturile contractate,  a „asigurat” si nepotilor nostri o datorie consistenta de platit, amanetandu-le astfel viitorul.       Si asta in conditiile in care nimeni nu poate justifica unde sunt banii imprumutati!    Indiferent de afirmatiile guvernantilor , bazate pe statistici intocmite de obedientii  regimului, vedem si simtim cu totii ca viata celor mai multi dintre romani se inrautateste permanent, fie ca vorbim despre cei ce lucreaza in mediul privat,  fie ca disutam despre bugetari si mai ales despre pensionari.De la pensionari probabil ca se doreste si, prin masurile luate, se impune „parasirea pe cale naturala a sistemului”! Politica promovata si condusa in mod iresponsabil de guvernantii actuali, in frunte cu presedintele tarii, a dus la slabirea coeziunii sociale a natiunii noastre. Guvernantii au ostracizat pe rand aproape toate categoriile sociale, indicandu-le ca responsabile pentru situatia dezastruoasa in care ne aflam, instigandu-le la ura unele impotriva celorlalte. Toti laolalta si fiecare in parte suntem de vina pentru situatia in care ei  ne-au adus. Numai ei, guvernantii, nu sunt de vina!!! Ne pregatesc un nou cod al muncii, „de dreapta,” pentru a „flexibiliza” piata muncii. Un cod al sclaviei, nu al muncii, care, din perspectiva echilibrului necesar dintre exponentii capitalului si forta de munca, ne intoarce in timp in jurul anului 1900!    Si peste toate acestea, partidele din arcul puterii, de la PDL la PUNR si UDMR se pregatesc (si actioneaza deja!) sa-si vada alesi sau realesi candidatii  la alegerile din 2012!                                
      Militarii in rezerva, parte componenta a Fortelor Armate ale Romaniei, au fost si continua sa fie supusi unei agresiuni umilitoare de actuala guvernare , in frunte cu Presedintele Romaniei - domnul Traian Basescu care, potrivit art.92 din Constitutia Romaniei este si  comandantul fortelor armate.
1

Incalcand fara nicio jena principiile  de drept unanim si intenational recunoscute, normele Uniunii Europene, ale NATO, Constitutia Romaniei etc prin Legea nr. 329/2009, Legea nr 119/2010, Legea nr. 263/2010  si H.G. nr. 735/2010,  guvernantii actuali au actionat vadit in scopul desfiintarii pentru trecut si pentru viitor a statutului nostru de militari!
Umilindu-ne prin etichetari de cea mai joasa speta , mintindu-ne in scop electoral, cum au mintit de fapt intreaga natiune, sfidand puterea judecatoreasca si ignorand sentintele si deciziile instantelor judecatoresti, actualii guvernanti ne-au limitat dreptul la munca,  ne-au „nationalizat” gradele militare si ne-au  violat un drept de proprietate - dreptul legal dobandit la pensia militara de stat. Prin emiterea O.U.G. nr. 1/2011, infrangand litera si spiritul Deciziei nr. 38/07.01.2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, regimul Basescu – Boc continua umilirea si spolierea militarilor in rezerva. Incercarile de dezinformare si manipulare a militarilor in rezerva si, concomitent, a opiniei publice au capatat dimensiuni de neimaginat, de vreme ce chiar comandantul fortelor armate - dl. presedinte Traian Basescu, prin afirmatiile sale publice referitoare la situatia creata prin suspendarea aplicarii H.G.nr. 735/2010, a promovat idei care instiga diferitele  categorii de militari unele  impotriva altora.
     SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE(SCMD), in paralel cu actiunile in instanta declansate in toata tara  pentru apararea drepturilor legitime ale militarilor in rezerva si retragere , continua seria actiunilor de protest organizate  impotriva actualilor guvernanti.Astfel, in data de 01.03.2011, la Bucuresti se va desfasura un mars pe itinerariul Piata Eroilor, Bdul. Eroilor, Calea Victoriei, Bdul Magheru, Bdul Lascar Catargi, Piata Victoriei  si un miting de protest, ce va avea loc in Piata Victoriei.
     Filiala 1 Sibiu a SCMD va participa la aceste  actiuni de protest cu un detasament format din 40 de membri ai filialei .
    Deasemenea, pe plan local, o delegatie a filialei va inmana Prefectului Judetului Sibiu un document de protest spre a fi inaintat  pe aceasta cale Guvernului Romaniei.
    Reanoim si cu acest prilej apelul nostru adresat tuturor militarilor in rezerva , functionarilor publici cu statut special, pilotilor si celorlalte categorii socioprofesionale afectate de actiunile actualilor guvernanti la unitate in lupta impotriva acestora!
    Reamintim totodata ca , potrivit art.118 alin. 1 din Constitutia Romaniei, „ Armata este subordonata exclusiv vointei poporului pentru garantarea suveranitatii, a independentei si a unitatii statului, a integritatii teritoriale a tarii si a democratiei constitutionale”.
      Noi, militarii in rezerva, credinciosi juramantului depus in fata Tarii, iar nu in fata oricaror guvernanti vremelnici, intelegem sa actionam pentru garantarea valorilor mai sus aratate, prin toate mijloacele legale ce ne stau la dispozitie!



          Presedintele Biroului Operativ
          Col.(r) Tudosie Stefan

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

8 comentarii

toma

Acum 13 ani

la munca bai tudosie nu la cersala parca nu te stim cine esti
Raspunde

cadre militare

Acum 13 ani

asta care e dus cu capu, asta pleaca de nu-l mai gasesc aia de acasa, nevasta-sa e o portarita amarata la spitalu militar vine tot batuta la serviciu, au o fata dusa si aia, ba lasa sa iese in fata militari adevarati nu tu, pericol social ce esti
Raspunde

nelu

Acum 13 ani

nu va este rusine oameni mor de foame si voi va lafaiti cu pensi grase de 30-40 de milioane oameni tineri cu 2 servici cupiti de unde apucati unde a-ti luptat cu cine? sa-l pupati in cur pe iliescu si ai lui caci va facut oameni cu asa banet toata viata a-ti frecat menta mincare si imbracaminte pe moca casa si alte facilitati moca rusine d-nilor adevarati militari sunt si vor fi cei care au luptat in razboaie si multi nu s-au mai intors veterani nostri lor toata cinstea
Raspunde

G-ral Yopish Tubey

Acum 13 ani

Ca de obicei, militaurii sunt porci.
Raspunde

jaco

Acum 13 ani

\"Armata este subordonata exclusiv vointei poporului... \" Pai, vointa poporului e sa nu mai trandaviti pe banii nostri. Deci, trebuie sa va conformati!
Raspunde

Mircea

Acum 13 ani

Am ajuns o tara lipsita de orice fel de valoare...daca atatia asa zisi cetateni contesta un drept fundamental, nu numai al militarilor. Toti acestia sunteti doar niste frustrati care nu ati fost in stare de mare lucru in viata asta. V-a prostit basescu pe toti de la o parte...
Raspunde

nea naie

Acum 13 ani

pai undei badea iliescu care va dat drepturi cu carul ca sa nu cada si acum plingeti dupa el sa-l pupati in ...
Raspunde

dinu

Acum 13 ani

Acum ,niste handicapati mintal acuza militarii pentru ca indraznesc sa-si apere drepturi castigate,dar cand va fi nevoie de ei ,o sa ii aud strigand:unde e armata?Ar fi cazul ca toti sa ne batem pentru a ajunge la salarii ca in UE,ca preturi avem,iar militarii se vor lupta pana la capat pentru drepturile lor.Celor care ii jignesc sa le fie rusine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus